Cum să scapi cu adevărat de pungile de sub ochi, potrivit medicilor dermatologi

Cum să scapi cu adevărat de pungile de sub ochi, potrivit medicilor dermatologi

Pungile de sub ochi nu pot fi tratate doar cu creme și serumuri. Secretul este să descoperi cauzele reale ale acestei probleme.
Pielea din jurul ochilor este subțire și delicată, de aceea are nevoie de îngrijire specială. Acest lucru înseamnă că trebuie să folosești produsele adecvate, să eviți frecarea, apăsarea și întinderea pielii. Tocmai pentru că este atât de sensibilă, te poți confrunta cu probleme precum cearcăne, pungi sub ochi sau piele uscată.

De fapt, pungile de sub ochi sunt una dintre problemele comune pentru care pacienții merg la medicul dermatolog, potrivit medicului Kathleen S. Viscusi, citat de whowhatwear.co.uk. Dar tratarea pungilor de sub ochi este mai complicată decât ne imaginăm. Nu există o soluție care se potrivește tuturor pentru că motivul din cauza căruia apar nu este același în cazul tuturor.

De ce apar pungile sub ochi?


Pungile sub ochi sau retenția de fluide în exces în zona periorbitală pot fi cauzate de schimbări în stilul de viață de zi cu zi. Unii factori sunt alergiile de sezon, alimentația bogată în sare, consumul în exces de alcool, plânsul sau somn insuficient, spune medicul.

Citește și: 
Makeup artistul care le transformă pe viitoarele mirese în adevărate prințese. 20 de imagini înainte și după



Trebuie menționat că există o diferență între ochii umflați și pungile de sub ochi, care sunt accentuate pe măsură ce înaintăm în vârstă. Vârsta de la care te confrunți cu pungile de sub ochi și gravitatea acestei probleme este influențată de moștenirea genetică, dar poate fi și un semn al unor afecțiuni precum tulburări ale glandei tiroide sau inflamație.

„Este important să mergi la medicul tău dermatolog pentru a afla care este cauza în cazul tăul.
În cazul celor mai mulți pacienți, pungile de sub ochi sunt provocate de înaintarea în vârstă și de schimbările cauzate de gravitație asupra anatomiei feței. Slăbirea structurii de suport oferită de mușchi, oase și ligamente provoacă protruzia 'pernuțelor de grăsime' aflate sub ochi. Aceste schimbări, în asociere cu degradarea pielii din cauza expunerii la soare, reducerea colagenului, hidratării și fermității pielii din cauza vârstei duc la dezvoltarea pungilor de sub ochi, a ridurilor și liniilor fine”, spune medicul.

Cum să combați pungile de sub ochi


„Lăsând la o parte latura anatomică, cu toții suntem afectați într-o oarecare măsură de umflarea ochilor cauzată de schimbări ale stilului de viață. Obiceiurile sănătoase, precum o alimentație săracă în sare, evitarea alcoolului și consumul adecvat de apă, precum și ore suficiente de somn sunt esențiale pentru a reduce pungile de sub ochi”, declară dermatologul.

Iată ce poți face pentru a scăpa de pungile de sub ochi:


Dormi pe o pernă mai înaltă


Retenția de fluide și excesul de fluide în zona ochilor pot să apară în timpul somnului. „Dacă dormi cu capul ușor ridicat, pe o pernă mai înaltă sau pe două perne, poți reduce aspectul de ochi umflați, cu care ne confruntăm în special dimineața”, spune Viscusi.

Aplică o compresă rece


Compresele reci, precum lingurile răcite în frigider sau castraveții congelați, ajută la contractarea vaselor de sânge și la scăderea inflamației, ceea ce reduce aspectul de ochi umflați și pungile de sub ochi.

Folosește un serum sau cremă special concepută pentru reducerea pungilor de sub ochi


Alege un produs special conceput pentru a reduce inflamația din zona ochilor. Medicul recomandă aplicarea produsului dimineața, nu seara.
Atunci când alegi un produs pentru zona ochilor, specialista sugerează să cauți ingrediente care combat inflamația, precum cofeina, ceaiul verde, peptidele și alți antioxidanți.

Alege cu grijă cu produsele de masaj facial


În prezent există foarte multe dispozitive și ustensile pentru masaj facial, de la role cu jad, metal, pietre gua sha și multe altele. Dar înainte de a-ți cheltui banii pe astfel de produse menite să trateze pungile de sub ochi, este de preferat să discuți cu un medic dermatolog. 

„Dacă pungile tale de sub ochi sunt cauzate de schimbările anatomice de la nivelul feței și de structura naturală de susținere, nicio cremă, serum, mască sau roller nu va reuși să remedieze problema. Să găsești un medic dermatolog în care ai încredere, care te va ajuta să înțelegi cauza reală în cazul tău și îți va oferi un plan de tratament eficient, personalizat, este cea mai bună recomandare pe care o pot face”, a declarat medicul dermatolog.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod