Cum să eviți subțierea unghiilor cauzată de manichiura cu gel sau acryl

Cum să eviți subțierea unghiilor cauzată de manichiura cu gel sau acryl

Manichiurile cu gel și acryl ne permit să avem unghii perfecte săptămâni la rând, spre deosebire de oja obișnuită, care rezistă pe unghii numai câteva zile.
Deși avantajele acestor tipuri de manichiuri tot mai populare nu pot fi trecute cu vederea, uneori ignorăm riscurile. Cel mai îngrijorător dintre ele este subțierea unghiilor prin procesul de pilire. Pentru ca gelul sau acrylul să adere pe unghie, întreaga suprafață a acesteia este pilită. Astfel unghia devine mată, iar substanțele din compoziția gelului și acrylului se lipesc perfect și rezistă timp de câteva răptămâni. Unghia este apoi pilită pentru a îndepărta aceste substanțe, de fiecare dată când îți refaci manichiura. Nu este de mirare că persoanele care apelează des la unghiile false ajung într-un final să devină complet dependente de ele.
Motivul este acela că unghiile naturale sunt pur și simplu distruse și arată complet inestetic.

Un alt dezavantaj al unghiilor false, pe care îl ignorăm total, este folosirea lămpii cu lumină UV. Studiile au demonstrat de-a lungul timpului că folosirea regulată a luminii UV pentru uscarea manichiurii cu gel sau acryl este nocivă, putând chiar să provoace apariția cancerului de piele.

Dar ce poți face pentru ca unghiile tale naturale să nu se subțieze, mai ales dacă ai folosit timp îndelungat manichiura din gel sau acryl? În primul rând, trebuie să iei o pauză de la orice tip de tratament agresiv pentru unghiile tale.
Din fericire au apărut alte tipuri de manichiuri care îți permit să ai unghii perfecte timp de câteva săptămâni fără să fie necesară pilirea și subțierea unghiei naturale. Una dintre acestea este manichiura Shellac, care se aplică pe unghie la fel ca o ojă obișnuită, fără ca suprafața unghiei să fei netezită prin pilire. Citește mai multe aici despre manichiura Shellac.

După vârsta de 30 de ani pot apărea la nivelul unghiei mici șanțuri superficiale. Însă, acest lucru este perfect normal. Acestea sunt semne care apar odată cu înaintarea în vârstă, din cauza funcționarii deficitare a matricei unghiei, ce produce celule în exces în anumite zone”, spune Cătălina Stoica, Nail Expert.

Specialiștii nu recomandă să îți pilești suprafață unghiei, chiar dacă te confrunți cu aceste denivelări apărute în mod natural.
Pe măsură ce îți vei pili suprafața unghiei, structura naturală  a acesteia va avea de suferit. În timp, aceste gesturi agresive subțiază unghia, iar aceasta devine din ce în ce mai fragilă și își modifică aspectul”, mai spune specialistul.

Nici lacul de unghii nu va mai avea același aspect neted și plăcut, dacă este aplicat pe o unghie pilită. „Mai mult decât atât, lacul de unghii nu va mai adera pe o suprafață care a fost deteriorată”, este de părere Cătălina Stoica.

Din fericire, poți ascunde denivelările apărute la suprafața unghiei odată cu înaintarea în vârstă. "Pentru unghiile denivelate sau cu astfel de imperfecțiuni, cea mai bună opțiune este aplicarea unui lac de unghii opac, pentru a umple și a netezi aceste mici șanțuri.
În acest fel, păstrați intactă grosimea unghiei, camuflați denivelările și totodată ajutați la întărirea unghiilor, oferindu-le un aspect natural și sănătos
”, declară specialistul.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod