Cum folosești produsele cu acid glicolic pentru îngrijirea pielii

Utilizarea corectă a produselor care conțin acid glicolic îți garantează obținerea tuturor beneficiilor acestui ingredient util în ritualul zilnic de înfrumusețare. Vei evita și efectele secundare cum ar fi roșeața, descuamarea sau senzația de arsură.
Multe persoane cumpără direct produse cu o concentrație ridicată de acid glicolic crezând că vor obține reulztate foarte bune într-un timp mai scurt, dar lucrurile nu funcționează deloc așa. Pentru a trata pielea fără să ai parte de efecte secundare ai nevoie de răbdare și nu te poți aștepta să vezi schimbări dramatice de pe o zi pe alta. Pielea pe care aplici pentru prima dată un produs care conține acid glicolic poate reacționa negativ, iar dacă este deja sensibilizată de alte tratamente folosite până în prezent posibilitatea de reacții nedorite mai grave este destul de ridicată. Trebuie să procedezi foarte diferit pentru a menține integritatea și confortul pielii în timp ce obții un ten luminos, revigorat, fără riduri sau imperfecțiuni.

 
Iată ce reguli trebuie să respecți pentru a obișnui pielea cu noul ingredient:

 
1. Începe cu un produs care are o concentrație de acid glicolic între 5 și 8%

Nu te grăbi să crești concentrația pentru că în această etapă trebuie în primul rând să lași pielea să se obișnuiască, fără să se înroșească sau să apară senzații de arsură.

 
2. Alege o formulă pentru îngrijirea de zi

Specialiștii îți recomandă să integrezi în rutina ta un produs cu efect de exfoliere pe care îl folosești la începutul zilei, ca metodă simplă de a te asigura că nu uiți să-l utilizezi și că toleranța pielii crește treptat.

 
3. Monitorizează reacțiile pielii tale

Dacă observi că se înroșește sau se irită rărește utilizarea produsului, aplicându-l o dată la 2-3 zile timp de 3 săptămâni.

 
4. Crește frecvența aplicării când nivelul de toleranță se îmbunătățește

Atunci când observi că nu se mai înroșește pielea și nici nu mai ai senzația de înțepături este momentul să revii la aplicarea zilnică a produsului.

 
5. Continuă să monitorizezi pielea

Este posibil să nu fie nevoie să crești concentrația produsului. Pentru majoritatea persoanelor o concentrație de 5-8% este suficientă pentru a menține pielea sănătoasă, fără puncte negre sau riduri.

 
6. Aplică o cremă cu protecție solară în fiecare zi

Este absolut necesar să respecți această regulă, indiferent de sezon sau de vremea de afară. Pielea ta are nevoie de protecție împotriva razelor ultraviolete și în zilele înnorate sau friguroase.

 
Cine nu ar trebui să folosească produse cu acid glicolic

Nu este recomandat să utilizezi produse care au acid glicolic în componența lor dacă:
- iei în prezent medicamente pentru acnee sau tocmai ai încetat tratamentul;
- dacă ți s-a efectuat recent o procedură de dermabraziune;
- dacă petreci foarte mult timp în aer liber, la soare;
- dacă ai pielea subțiată sau foarte sensibilizată ca urmare a unor tratamente agresive pentru acnee.
 
Nu este deloc greu să integrezi acidul glicolic în ritualul tău de înfrumusețare dacă știi cum să faci acest lucru în mod corect. Nu te poți aștepta ca pielea să-l tolereze din prima zi.
Odată ce ai reușit să creezi o toleranță pentru acest tip de formule contează foarte mult să le aplici în fiecare zi pentru a obține rezultatele dorite. Există persoane care susțin că sub o concentrație de 20% nu se vor vedea efecte remarcabile, dar este o afirmație greșită pentru că poate fi periculos să folosești această concentrație pe termen lung, fără supraveghere medicală. Concentrația de 5-8% este suficientă pentru a netezi pielea, a reduce sau elimina ridurile și liniile de expresie și a reda strălucirea sănătoasă tenului tău.
Peelingurile chimice efectuate la cabinetul dermatologului utilizează o concentrație de acid glicolic între 30 și 70%.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod