Cele mai bune uleiuri naturale pentru fiecare tip de ten. Îți fac pielea perfectă!

Cele mai bune uleiuri naturale pentru fiecare tip de ten. Îți fac pielea perfectă!

În mod sigur ai auzit cât de benefice sunt uleiurile naturale pentru ten. Dar știi care se potrivește cel mai bine pentru pielea ta?
Descoperă ce uleiuri naturale să folosești în funcție de nevoile tenului tău.
 

Tenul gras

Probabil crezi că nu este bine să folosești un ulei natural pentru tenul gras. Dar uleiul potrivit poate acționa precum un astringent, ajutându-te să elimini excesul de substanța uleioasă de pe ten și să reglezi producția de sebum a pielii. 
Aplică întotdeauna uleiurile noaptea, înainte de culcare, ca ultim pas de îngrijire, pentru că alte ingrediente pe care le folosești nu mai pot penetra stratul uleios. Peste noapte, uleiul natural va fi absorbit de piele, iar dimineața vei avea un ten impecabil.

Ce să folosești?

Uleiul de jojoba
Nu doar că are o textură foarte lejeră și este ușor de absorbit în piele, dar pentru că uleiul de jojoba are capacitatea de a dizolva sebumul, te ajută să reduci senzația de piele grasă.

Uleiul din sâmburi de struguri
Dacă pielea ta este extrem de grasă, atunci trebuie să optezi pentru uleiul din sâmburi de struguri. Este un astringent natural, puțin mai uscat decât uleiul de jojoba, și te va ajuta să matifiezi tenul.

Tenul uscat

Dacă ești de părere că orice tip de ulei natural este benefic pentru tenul uscat, te înșeli. Unele uleiuri sunt în mod natural astringente și au textură ușoară, precum cel de jojoba, sâmburi de struguri sau rodie.
Prin urmare, dacă tenul tău este uscat trebuie să folosești un ulei ceva mai gras, bogat în acid oleic, substanță grasă care hidratează pielea și reduce iritațiile provocate de uscăciune. 
Masează uleiul peste loțiunea sau crema ta de față obișnuită, pentru a spori nivelul de hidratare al pielii. Folosește-l dimineața și/sau seara, în funcție de cât uscat este tenul tău.

Ce să folosești?

Ulei de migdale
Este intens hidratant și suficient de delicat pentru pielea uscată și sensibilă. Conține o cantitate mare de vitamina A, ceea ce îl face eficient în combaterea ridurilor și prevenirea acneei.

Ulei de marula
Acest ulei se absoarbe în piele în câteva minute de masaj, dar este în același timp suficient de hrănitor încât să hidrateze și să calmeze pielea indiferent dacă îl folosești dimineața sau seara.

Tenul acneic


Persoanele care se confruntă cu coșuri se tem de obicei să folosească uleiuri naturale pe ten de teama că ar putea să agraveze acneea. Dar unele uleiuri sunt benefice chiar și în acest caz. Cele mai multe tratamente antiacneice conțin substanțe iritante, care îndepărtează uleiurile naturale ale pielii. Când pielea este uscată și iritată, va produce și mai mult sebum, ceea ce agravează coșurile.
Uleiurile potrivite pentru tenul acneic, în schimb, hrănesc și hidratează delicat tenul, astfel încât corpul tău să vindece coșurile dpe care le ai, fără să provoace altele.
Dacă te temi să folosești uleiuri naturale pe tenul tău acneic, atunci încearcă pe o zonă restrânsă a feței, unde te confrunți cu cele mai multe coșuri, timp de o săptămână. În cazul în care pielea nu reacționează negativ, poți să aplici pe întreaga față.

Ce să folosești?

Uleiul de rodie
Nu doar că are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, astfel încât combate acneea și previne apariția unor coșuri noi, dar uleiul de rodie are o textură ușoară și nu provoacă efectul de piele uleioasă.

Uleiul de măceșe
Atunci când vrei să tratezi un ten iritat și acneic, uleiul de măceșe poate fi arma ta secretă. Hidratează intens pielea, fără să blocheze porii, iar acizii grași conținuți estompează cicatricile provocate de coșuri și reduc zonele înroșite.

Tenul normal

Atunci când nu simți că pielea ta este prea grasă, dar nici uscată, nu te confrunți prea des cu coșuri, ești norocoasa posesoare a unui ten normal. Iar asta înseamnă că poți folosi un ulei natural pentru ten fără să-ți faci griji cu privire la pori blocați, iritații sau zone uscate.

Ce ulei să folosești?

Ulei de argan
În mod sigur ai auzit de beneficiile acestui ulei cu proprietăți kiraculoase.
Este bogat în nutrienți, hrănitor și se absoarbe ușor în piele. Conține o cantitate mare de vitamina E, un antioxidant puternic care previne îmbătrânirea prematură și apariția petelor pigmentare. Masează pe piele dimineața și/sau seara, ca ultim pas al ritualului tău de îngrijire a tenului.

Uleiuri cu retinol
Deși nu sunt uleiuri naturale în sine, uleiurile cu retinol sunt produse cosmetice obținute prin combinarea unui ulei natural cu o cantitate mică de retinol. Această substanță, derivată din vitamina A, are beneficii uimitoare pentru piele. Uniformizează culoarea și textura pielii, hidratează, elimină coșurile și estompează ridurile fine. Îl poți folosi o dată la două zile, de preferat noaptea.

Ten sensibil

Dacă ai tenul sensibil, atunci ai nevoie de un ulei natural foarte blând, care îți hidratează pielea și o protejează în același timp. Trebuie să alegi unul 100% pur, fără adaus de uleiuri esențiale aromate precum cel de lavandă, mentă sau trandafiri, care pot irita tenul sensibil.
Orice ulei ai alege, testează-l întâi, aplicând o cantitate mică sub ureche, pe mandibulă. Așteaptă timp de 24 de ore pentru a observa posibile reacții ale pielii.
Dacă tenul tău nu reacționează negativ, poți folosi uleiul pe toată față.

Ce să folosești?

Ulei de moringa
Acest ulei natural este bogat în antioxidanți, care previn iritarea pielii, în acizi garși care au rolul de a hidrata și hrăni tenul, dar și substanțe antiinflamatoare, care calmează pielea iritată. Are o textură ușoară, dar suficient de hidratantă pentru pielea sensibilă cu tendințe de uscare. Îl poți folosi ca bază pentru machiaj.

Uleiul de Aloe vera
La fel ca și uleiul de moringa, uleiul de Aloe este bogat în ingrediente antiinflamatoare și antioxidante, dar are și rol antibacterian și astringent, fiind excelent pentru pielea sensibilă, dar grasă și predispusă la apariția coșurilor.
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod