Ce nu știai despre coșuri

Fie că este vorba despre un coș în vârful nasului apărut de ziua ta sau de acnee cronică pe toată fața, ne-am întâlnit cu toții cu coșurile la un moment dat în viață.
Dar de ce apar? Care este cea mai ușoară modalitate de a trata această afecțiune? Probabil că există câteva lucruri pe care nu le știai despre coșuri. Iată mai multe detalii cu privire la acest subiect!

Lucruri pe care nu le știai despre coșuri

1. Există mai multe tipuri de coșuri


Punctele cu capete negre și albe sunt leziuni anterioare ale acneei și sunt, de obicei, prezente împreună, fiind cauzate de pori blocați și foliculi de păr. Pot fi deschise, punctele negre, sau închise, cu capetele albe.
Coșurile se referă, de obicei, la pustule. Acestea sunt leziuni care conțin puroi și sunt următoarea etapă a acneei. Sunt inflamate și pot cauza cicatrici, dacă nu sunt tratate. Mai există și acneea chistică, iar leziunile acneice chistice sunt cele mai grave tipuri de acnee, cauzate de umflături adânci, care sunt inflamate și pot fi dureroase. Aceste leziuni pot duce la cicatrici și pigmentare.

2. Coșurile au cauze diferite


Există mai multe motive pentru care apare acneea. Această afecțiune are multe cauze, dar este, de obicei, genetică și tinde să se transmită în familie.
De asemenea, hormonii stimulează producția de sebum, lucru care poate înfunda porii și foliculii, ducând la apariția coșurilor. În timp ce nu putem controla toate cauzele acneei, trebuie să avem grijă în ceea ce privește igiena pielii, alegerea machiajului, transpirația și medicamentele.

3. Nu ar trebui să storci niciodată un coș


Aceasta nu este o idee bună niciodată și poate înrăutăți situația. Coșurile sunt, în principiu, o combinație de bacterii, inflamație și ulei din jurul glandelor sebacee.
Nu ar trebui să-ți storci coșurile din mai multe motive. Prin stoarcerea coșurilor provoci mai multe inflamații și poate dura mai mult de câteva zile sau săptămâni pentru ca acestea să dispară. Dacă îți storci un coș, o perioadă mai mare de vindecare este cea mai mică dintre problemele tale. Această acțiune poate duce la hiperpigmentare sau întunecarea pielii din acea zonă, care are nevoie de 6-12 luni pentru a dispărea. 

4. Există o legătură între ceea ce mănânci și tenul tău


Probabil că ai auzit că ceea ce mănânci îți poate afecta direct pielea. Ciocolata și laptele, de exemplu, pot duce la apariția mai multor coșuri.
Ai putea lua în considerare eliminarea anumitor alimente din dieta ta.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod