8 remedii naturale care te scapă de punctele negre

Punctele negre se numără printre cele mai enervante imperfecțiuni ale tenului, cu care se confruntă numeroase persoane.
Au tendința de a reapărea cu regularitate, chiar dacă folosești produse costisitoare pentru a le elimina sau preveni. 

Dar în loc să cheltui mulți bani pe cosmetice pentru tratarea punctelor negre, poți să folosești ingrediente eficiente și naturale pe care le ai deja în casă. 

Iată câteva remedii naturale care te ajută să scapi de punctele negre:

Bentonita


Bentonita este un tip de argilă care are capacitatea de a absorbi murdăria, sebumul și impuritățile din interiorul porilor. Pentru că bentonita poate avea efect deshidratant asupra pielii, folosește-o doar o dată pe săptămână. Tot ce trebuie să faci este să amesteci argila cu suficientă apă plată sau ceai verde rece pentru a forma o pastă consistentă. Aplică pasta pe față, pe zonele afectate de puncte negre și las-o să acționeze. Lasă argila să se usuce complet numai dacă aplici local, pe zonele cu puncte negre.
Clătește-te apoi cu apă călduță și aplică o cremă de față hidratantă.

Bicarbonat de sodiu


Când este folosit corect, bicarbonatul de sodiu elimină punctele negre și menține porii curați, fără să irite pielea. Amestecă două lingurițe cu bicarbonat de sodiu cu o linguriță cu apă într-un bol mic. Aplică pe față și masează delicat timp de 3-4 minute. Pentru a absorbi punctele negre, lasă să se usuce pe zonele afectate timp de încă cinci minute. Clătește cu apă călduță și aplică o cremă hidratantă.

Miere


Mierea crudă, neprocesată, ajută la curățarea porilor, calmând în același timp pielea iritată și eliminând bacteriile. Are efect humectant și hidratează pielea uscată. Aplică un strat subțire de miere pe ten cu mișcări circulare, insistând asupra zonelor afectate de puncte negre. Las-o să acționeze timp de 30 de minute, apoi clătește-te cu apă călduță.

Scrub cu lămâie și sare


Zeama de lămâie are un efect astringent, care ajută la eliminarea punctelor negre și la dezinfectarea porilor, în timp ce sarea elimină celulele moarte. Amestecă o linguriță de sare cu o linguriță de zeamă de lămâie într-un bol mic.
Aplică pe piele numai pe zonele afectate de puncte negre și masează delicat, folosind mișcări circulare. Nu freca prea tare și nu aplica pe zone întinse de piele pentru că are un efect abraziv care elimină bariera naturală de protecție a pielii, numită film hidrolipidic. Clătește-te bine cu apă călduță și aplică imediat o cremă intens hidratantă.

Aspirină


Principalul ingredient din aspirină, acidul salicilic, pătrunde în pori și dizolvă rapid punctele negre. Pisează o tabletă de aspirină cu dosul unei linguri și amestecă cu câteva picături de apă. Aplică pe punctele negre și lasă să acționeze timp de 15 minute, apoi clătește-te.

Albuș de ou


Albușul de ou poate îndepărta punctele negre la fel ca benzile speciale din comerț. Separă albușul și gălbenușul unui ou. Pune albușul într-un bol și bate-l bine cu o furculiță. Ia apoi o bucățică de hârtie igienică și inmoai-o în albuș.
Așază hârtia pe nas sau zona afectată de puncte negre și las-o să se usuce timp de 15 minute. Folosind ambele mâni, dezlipește cu grijă hârtia, iar odată cu ea vei îndepărta și punctele negre.

Oțet din cidru de mere


Oțetul reface pH-ul pielii, elimină celulele moarte și alte impurități care blochează porii. Pentru a folosi ca tratament local, numai pe zonele cu puncte negre, aplică oțet din cidru de mere pe o dischetă demachiantă și tamponează pielea. Pentru aplicarea pe întreaga față, combină 1/4 cană cu oțet cu 1/2 cană cu apă.
Oțetul din cidru de mere conține o concentrație mai mică de acid acetic (aprox. 3 grade) decât oțetul obișnuit de vin, care are o concentrație de 9 grade. De aceea nu ar trebui să aplici niciodată oțet de vin sau mere nediluat pe piele! Verifică întotdeauna concentrația și diluează cu apă.

Lapte și nucșoară


Aplică un amestec din două linguri cu lapte și o linguriță cu nucșoară măcinată pe zonele afectate de puncte negre și folosește degetele pentru a masa delicat. Acidul lactic din lapte ajută la eliminarea celulelor moarte și desfundă în acest fel porii.
Nucșoara are un efect de exfoliere, elimină punctele negre și murdăria, lăsând pielea curată. Poți să înlocuiești laptele cu lapte bătut sau iaurt pentru un efect exfoliant mai puternic.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod