8 lucruri pe care trebuie să le ştii despre manichiura cu gel

8 lucruri pe care trebuie să le ştii despre manichiura cu gel

Fără îndoială, manichiura cu gel îţi face viaţa mai uşoară. Nu mai eşti nevoită să-ţi faci unghiile o dată la trei zile pentru că ţi-a sărit oja.
Poţi uita pur şi simplu de unghiile tale timp de câteva săptămâni, iar manichiura ta va arăta în continuare impecabil. Dar sunt unele lucruri pe care trebuie să le ştii despre manichiura cu gel. Iată câteva dintre cele mai importante:

Manichiura cu gel este diferită de cea cu acril

Unghiile din acril sunt realizate prin dizolvarea pudrei cu un solvent. Sunt folosite pentru a lungi unghiile sau pentru a crea un strat exterior mult mai rezistent decât unghia naturală. Există şi în variantă colorată, dar de obicei sunt transparente sau de culoarea unghiei. Pe de altă parte, gelurile sunt colorate precum ojele şi se întăresc atunci când sunt expuse la lumina UV.

Gelul îţi afectează patul unghiei, cauza procesul de îndepărtare

Dacă te temi să-ţi faci manichiură cu gel pentru că eşti de părere că unghia nu poate respira din cauza gelului, trebuie să ştii că unghia este deja moartă, fiind compusă din cheratină. Pentru patul unghiei şi cuticule ar trebui să-ţi faci griji, acestea fiind compuse din ţesut viu.
Patul unghiei poate fi afectat în procesul de îndepărtare a gelului, de aceea ar trebui să te asiguri că gelul este eliminat cu grijă, de preferat la salon. Nu ar trebui ca unghia să fie pilită agresiv.

Poţi curăţa gelul de pe unghii şi acasă

Îţi poţi îndepărta şi singură gelul de pe unghii, dar numai dacă respecţi câteva reguli esenţiale de siguranţă. Iată ce trebuie să faci:
Foloseşte acetonă concentrată sau una special concepută pentru curăţarea manichiurii cu gel.
Pune câte o dischetă din bumbac sau vată înmuiată în acetonă pe fiecare unghie.
Înfăşoară unghiile cu folie din aluminiu şi acoperă-ţi mâinile cu un prosop.
În aproximativ 15 minute gelul ar trebui să se cureţe de pe unghiile tale.
Foloseşte o unealtă din cauciuc pentru împingerea cuticulelor cu care să cureţi cu grijă gelul de pe unghii. Nu pili şi nu smulge gelul!

Lumina UV este periculoasă pentru sănătatea ta

Radiaţiile UV, precum cele degajate de soare sau lămpile UV pentru uscarea unghiilor cu gel, sunt periculoase pentru piele, afectând în timp celulele. Unele geluri sunt concepute în prezent astfel încât pot fi uscate folosind lumina LED în locul celei UV, pentru a elimina riscurile. Dacă foloseşti în continuare lampa UV pentru uscarea gelului de pe unghii, este recomandat să aplici pe mâini cremă cu factor de protecţie.

Îţi poţi face acasă manichiură cu gel

Există kituri special concepute pentru aplicarea gelului pe unghii acasă. Acestea includ geluri şi o mini-lampă UV, astfel încât îţi poţi face singură manichiura.
Rezultatul durează mai mult decât o ojă obişnuită, până la zece zile, dar nu vei obţine aceeaşi calitate ca la salon. De asemenea, este foarte important să urmezi cu stricteţe instrucţiunile kitului pentru ca manichiura să fie una reuşită.

Manichiura cu gel durează între 2 şi 3 săptămâni

Cel mai mare avantaj al manichiurii cu gel este durata de viaţă. Aceasta poate rezista până la trei săptămâni, în funcţie de cât de repede sau lent cresc unghiile tale.

Evită ingredientele toxice

Unele geluri pentru unghii pot conţine substanţe cancerigene precum dibutyl phthalate, toluen sau formaldehide. Citeşte lista ingredientelor pe sticluţele cu gel sau pe site-ul companiei producătoare.

Tăierea cuticulelor creşte riscul infecţiilor

Sunt necesare multe procedee de pilire şi tăiere când vine vorba de manichiura cu gel. De aceea ar trebui să reduci riscul apariţiei infecţiilor prin tăierea cuticulelor.
Roagă manichiurista să nu le taie, ci să le împingă.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod