8 lucruri pe care să nu i le faci pielii tale

Probabil că știi deja că nu trebuie să freci pielea în mod agresiv, dar există alte gesturi mai subtile care îi pot face rău pielii fără să-ți dai seama.
Integritatea pielii poate fi pusă în pericol de obiceiuri aparent minore, dar care pot favoriza ridurile sau cicatricile lăsate de acnee și alte afecțiuni dermatologice. Contează foarte mult să-i acorzi îngrijirea potrivită tenului tău și să ai răbdare pentru a vedea efectele benefice ale fiecărui tratament utilizat.

 
Iată ce nu ar trebui să-i faci pielii tale:

 
1. Nu stoarce un coș

Precis vrei să scapi imediat de un coș inestetic și foarte roșu, dar nu te lăsa tentată să-l storci. „De fiecare dată când storci coșurile creezi leziuni la nivelul pielii care cresc riscul de infecții, favorizează semnele și agravează inflamațiile”, spune dr. Jeffrey Fromowitz, dermatolog.

 
2. Nu pleca de acasă fără să aplici o cremă cu protecție solară

Poate că ești disciplinată cu aplicarea protecției solare când ești pe plajă, dar nu trebuie să uiți de ea nici în zilele obișnuite. „Include cremele cu protecție solară în ritualul tău zilnic de îngrijire.
Dacă îți expui pielea la razele ultraviolete fără protecție crești riscul de cancer de piele și se va deteriora colagenul, iar ridurile vor apărea mult mai devreme. Dacă petreci mult timp în aer liber ia măsuri suplimentare cum sunt pălăriile cu bor larg, hainele cu mânecă lungă și ochelarii de soare”
, recomandă dr. Jeremy Brauer, dermatolog.

 
3. Nu pune suc de lime sau lămâie pe piele dacă stai la soare

Aceste variante sunt remedii foarte populare pentru acnee deoarece au proprietăți antioxidante și antibacteriene, dar ai putea avea probleme dacă le utilizezi când ești afară. „Vei obține o reacție fototoxică și anume bășici sau pete pimentare care vor persista luni întregi. Un scenariu des întâlnit este consumarea berii cu lime sau aplicarea sucului pe piele în timp ce se face plajă. Nu-ți asuma acest risc”, spune dr.
Alejandra Vivas, dermatolog.

 
4. Nu-ți face un tatuaj cu cerneală albă

Știm cu toții că tatuajele sunt permanente, cu excepția cazului în care le îndepărtezi cu laser. Din păcate greșeala de a alege cerneala albă nu poate fi ștearsă deloc. „Cerneala albă pentru tatuaje nu poate fi îndepărtată cu laserul. Este imposibil, iar uneori va deveni neagră dacă se încearcă acest procedeu. De asemenea, cerneala de culoarea pielii, cea galbenă sau verde sunt greu de înlăturat. Mai bine alege negrul sau albastrul dacă vrei neapărat un tatuaj”, reomandă dr. Todd Minars, dermatolog.

 
5. Nu folosi produse cu ingrediente secrete

Pielea ta se poate fragiliza rapid și nu există creme miraculoase ale căror ingrediente nu pot fi cunoscute. „Evită complet produsele care nu au o listă clară de ingrediente. Trebuie să știi mereu ce aplici pe piele.
Dacă ai dubii discută despre produsul ales cu dermatologul tău sau cere sfaturi pentru a te orienta spre formula potrivită pentru nevoile tenului”
, spune dr. Fromowitz.

 
6. Nu ignora o aluniță nouă sau pe una pe care o ai demult și și-a schimbat forma

Ți se pare că ai un coș care nu se vindecă deloc sau că ți-a apărut o aluniță nouă? „Poate fi vorba despre cancerul de piele. Nu aștepta. De îndată ce observi aceste leziuni mergi la un consult de specialitate pentru a ți se examina toată pielea”, recomandă dr. Vivas.

 
7. Nu folosi prea mult săpun

Dacă vrei să te asiguri că ai pielea curată foarte mult săpun nu este soluția potrivită. „Pielea îți protejează organismul de factorii externi care pot face rău corpului. Este foarte important să-i conservi integritatea. Nu folosi prea mult săpun, nu freca pielea și nu aplica substanțe agresive pentru că vei favoriza infecțiile și inflamațiile”, spune dr.
Vivas.

 
8. Nu utiliza produse expirate

Există un motiv pentru care toate produsele cosmetice au un termen de valabilitate. Dacă folosești formule expirate chiar dacă la prima vedere nu observi nicio diferență este posibil ca ingredientele active să fie deja într-un proces de degradare sau să nu mai aibă niciun efect, favorizând iritațiile. „Când cumperi un produs cosmetic uită-te la data fabricației pentru a te asigura că nu a stat la raft foarte mult timp, apoi notează pe cutie sau tub data deschiderii”, recomandă dr. Fromowitz.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod