5 ingrediente cosmetice pe care să le eviți dacă ai tenul uscat

Nu este deloc simplu să descoperi acele produse de îngrijire sau de machiaj care să se potrivească perfect pielii tale. Iar dacă ai tenul uscat, probabil ai descoperit că unele cosmetice îl fac și mai uscat și lipsit de strălucire.
În afară de cremele și serumurile pe care le folosești pentru a-ți îngriji pielea, ar trebui să iei în calcul și produsele de machiaj pe care le aplici zilnic. Este posibil ca unele dintre ele să aibă ascunse în lista de ingrediente substanțe care îți usucă și mai mult tenul.

De aceea ar trebui să știi care sunt ingredientele cosmetice recomandate pentru tipul tău de piele și care sunt cele pe care ar trebui să le eviți. „Substanțele humectante și emoliente sunt ingrediente pe care să le cauți dacă ai tenul uscat”, declară pentru byrdie.com dermatologul Deanne Robinson.

Humectanții atrag apa în piele. Printre cei mai cunoscuți humectanți sunt glicerina, acidul hialuronic și urea. Iar emolienții sunt ingrediente care înmoaie pielea și blochează apa în stratul superior al pielii, așa cum sunt uleiul mineral și lanolina.
Dar ar trebui să folosești emolienții cu prudență dacă tenul tău este predispus la apariția acneei”
, spune dermatologul.

Bineînțeles, pe lângă ingredientele benefice există altele cu efect nociv asupra pielii uscate. Iată ce ingrediente ar trebui să eviți dacă ai tenul uscat:

Alcool


Găsești alcoolul în produsele de machiaj sau de îngrijire sub diferite forme, spune medicul dermatolog Rhonda Klein. „SD Alcool, alcool denaturat sau isopropil alcool sunt termeni pe care să-i cauți pe lista de ingrediente și pe care să-i eviți pentru că au un efect deshidratant asupra pielii. Îi găsești de obicei în produsele de machiaj care sunt promovate ca fiind "cu uscare rapidă" sau "cu efect mat sau de matifiere"”, spune Klein. Mai mult, alcoolul este un declanșator pentru eczeme, rozacee și psoriazis pentru că este deshidratant și iritant pentru piele.

Parfumuri


De obicei sunt adăugate parfumuri naturale sau sintetice în produsele de machiaj și îngrijire pentru a le oferi un miros plăcut, însă acestea au un efect negativ asupra pielii tale, mai ales dacă este sensibilă sau uscată.
Parfumurile irită pielea și ar trebui să eviți produsele de machiaj și îngrijire care conțin parfum indiferent de tipul pielii tale. „Parfumurile sunt recunoscute pentru efectele lor iritante asupra pielii. Iritațiile sunt accentuate în cazul tenului uscat, rezultatul fiind apariția eczemelor”, spune Dr. Klein.

Parabeni


Numeroase produse de machiaj și îngrijire sunt promovate ca fiind "fără parabeni". Dar ce sunt, de fapt, parabenii și de ce ar trebui să-i evităm? Pe scurt, parabenii sunt conservanți, substanțe sintetice adăugate în produse pentru a le prelungi perioada de valabilitate. Sunt șanse mari să intri zilnic în contact cu parabeni prin intermediul produselor cosmetice și de machiaj pe care le folosești. Persoanele cu pielea uscată sunt mai sensibile la efectul parabenilor și se pot confrunta cu apariția iritațiilor și alergiilor cauzate de parabeni.
Acest lucru nu înseamnă neapărat să arunci toate produsele pe care le folosești și să investești numai în produse naturale, ci să îți îndrepți atenția asupra unor game de produse „curate”, cu mai puține substanțe nocive.

Acid glicolic


Acidul este un exfoliant chimic natural folosit pentru a elibera porii blocați și a preveni formarea punctelor negre, comedoanelor și coșurilor. Deși este important să exfoliezi cu regularitate pielea pentru a elimina celulele moarte, dacă ai tenul uscat este de preferat să eviți produsele de machiaj sau cele de îngrijire care conțin acid glicolic. 

Acid salicilic


Acest ingredient se găsește în general în produsele de îngrijire destinate celor care au tenul gras și predispus la apariția acneei. Dermatologii recomandă evitarea acidului salicilic dacă ai pielea uscată pentru că acest ingredient usucă și mai mult pielea.
Acidul salicilic este recomandat persoanelor care au tenul gras sau acneic și ar trebui să-l eviți atât sub forma produselor pentru îngrijirea tenului, cât și a celor de machiaj.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod