Sfaturi pentru un par sanatos

O alimentatie echilibrata iti poate oferi placerea de a avea un par sanatos. Afla exact ce alimente trebuie sa consumi si pe care dintre ele sa le eviti pentru a avea un par stralucitor!
1. Consuma mai multe proteine daca buclele tale sunt lipsite de viata si firul de par este foarte moale. Cele mai bune surse de proteine sunt ouale, carnea fara grasimi, pestele, seminte si boabe de fasole, graul, produsele lactate degresate si cele din soia.

2. Consuma cat mai multe vitamine pentru sanatatea parului si a scalpului. Surse de vitamina A sunt fructele si legumele rosii, galbene si portocalii, spirulina, galbenusul de ou si verdeturile. Vitamina C poate fi obtinuta prin consumul de citrice, verdeturi, tomate, stafide, ananas, mere, curmale, cirese, ardei iuti, papaya si stafide. Necesarul zilnic de vitamina B se poate obtine, consumand carne slaba de vita, pui, galbenus de ou, ficat, lapte, grau, seminte, lucerna, produse din soia, verdeturi, spirulina, germeni de grau, fasole verde si boabe.

3. Renunta la cafeina, alcool, zahar si faina rafinate si la snacks-uri. Acestea epuizeaza toate resursele de vitamina B si C.

4. Include iod, sulf, zinc si siliciu in dieta ta. Aceste minerale sunt indispensabile pentru un par sanatos de la radacina. Cele mai bune resurse de iod se gasesc in carnea de peste, semintele de floarea-soarelui si sarea iodata. Surse de sulf sunt guliile, frunzele de papadie, ridichile, usturoiul, ceapa, varza, telina, napii, hreanul, pestele, carnea slaba, ouale si sparanghelul. Zincul poate fi asimilat prin consumul de spirulina, orz, lucerna, grau, seminte de dovleac, germeni de grau, lapte, oua, stridii, alune si fasole boabe. Necesarul zilnic de siliciu il poti obtine, consumand seminte de in, spirulina, coada-calului, urzica, radacini de papadie, lucerna, ovaz, orz, grau, mere, stafide, sfecla, ceapa, migdale, seminte de floarea-soarelui si struguri.
 

Comentarii (14)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alina pe 10 Oct 2009, 18:09
    Ceapa e cea mai buna,desi mai neplacuta.

    Fetelor,cea mai buna metoda impotriva caderii parului e ceapa.Eu am incercat si intr-adevar au inceput sa-mi creasca fire noi de par.Si nu uitati,ca un aspect important e alimentatia,deci daca aveti probleme cu parul,lasati dracului toate dietele,mai bine mai plinuta decat cheala.Normal ca nu trebuie sa mancati excesiv,ci sa renuntati la fast-food,cafea si tot soiul de bauturi acidulate(acele din urma "alunga" Calciul din organism).Vitamine,sport si zambet!

    0
    0

  • cris pe 13 Dec 2006, 20:37
    parul deteriorat

    nu stiu ce se intampla dar eu nu pot avea parul mai lung de umeri desi imi doresc un par lung; fiind nevoita sa ma tund o data la 2-3luni,deoarece este prea despicat la varfuri,acesta nu creste mai mult de umeri,deoarece se rup varfurile.mentionez ca nu folosesc produse de styling.ce e de facut pt a avea un par lung?

    0
    0

  • delia241970 pe 26 Feb 2006, 23:29
    caderea parului

    si mie imi cade parul.am in crestetul capului 2 zone unde parul este fff rar.ce ma sfatuiti sa folosesc?

    0
    0

  • florentina_moga pe 5 Feb 2006, 13:18
    Caderea parului

    Aceeai problema o am si eu. Am inceput sa iau PHYTOPHANERE pt par si unghii, vit E si vit C, ma spal cu sampon energizant Vichy (pt caderea parului), imi dau cu Hairgrow. Fac sport, mananc multe fructe, legume, cereale, curmale, alune, smochine, beau ceaiuri, am renuntat la cafea. M-am tuns scurt. Ideea este ca incepe sa nu mai cada asa rau acum astept sa vad daca se va regenera. Am uitat sa spun ca ma pieptan cu o perie cu dinti de lemn pt a masa pielea si a stimula circulatia.

    0
    0

  • Eufgenia pe 19 Ian 2006, 17:49
    Masca de ceapa si altele.

    O metoda extraordinar de mirositoare,dar foarte si foarte efectiva. Cateva cepe mari,curatate de coaja le strivesti prin masina de tocat carne,scurgi sucul intr-un vas aparte si din ciapa strivita i-ai doar putin si o adaogi la suc.Cu un spons sau burete masezi in radacina parului acest pireu rar si cu degetele masezi bine bine si cu miscari rapide vreo 3 minute scalpul,pana se incalzeste pielea.Apoi acoperi parul cu un sac de gunoi (curat, bineinteles:-) si prosop si stai asa doua ore.Dupa asta speli parul ca de obicei-samponezi,etc.Zilele urmatoare nu v-a mirosi, dar daca o sa transpiri din greu,se va simti mirosul de ceapa in incapere. Daca in timpul tratamentului pielea de pe cap te va frige foarte si foarte tare,spala te pe cap,posibil sa fii alergic. Urzica poate fi la fel folosita impotriva caderii parului. Peste cateva linguri de urzica uscata sau proaspata se toarna apa clocotita (vreun litru),se lasa sa raceasca si se clateste parul dupa spalare obisnuita (nu folositi balsam cand clatiti cu apa de urzica).Durata tratamentului-20 ori. Si acum, cea mai buna metoda in lume impotriva caderii parului (dupa cartea sanatatii de P.Kurenov). Odata pe saptamana va spalati pe cap cu apa calduta si frecati pielea de pe cap cu sare de bucatarie (nu maruntica) timp de 15 minute,dupa aia doar clatiti cu apa calduta, ca sa iasa sarea din par,sau sa se dizolve. 6 proceduri de astea sunt suficiente pentru oprirea definitiva a caderii parului. Au fost foarte rare cazuri cand tratamentul acesta a necesitat repetare. Dar e o metoda buna si ca profilactica a starii parului in general. Va doresc succese.

    0
    0

  • Simona Brindusa Bacioiu pe 19 Ian 2006, 17:49
    Multumiri

    Multumim pentru sfaturile minunate , chiar aveam nevoie de acestea. Sunt foarte utile si le vom aplica imediat. Speram in rezultatele bune.

    1
    0

  • mkitina pe 19 Ian 2006, 17:49
    impotriva caderii parului

    eu am folosit o masca cu ulei de masline si nuci verzi puse la macerat.se lasa cam 2 sapt la macerat.la mine a dat rezultate

    0
    0

  • asardelean pe 19 Ian 2006, 17:49
    styling natural

    0
    0

  • asardelean pe 19 Ian 2006, 17:49
    Combate stresul

    [QUOTE=Mela]De cand am inceput sa lucrez a inceput sa-mi cada parul foparte mult, cred ca din cauza stresului.Am inceput sa imi fac o masca de galbenus de ou cu ulei de masline o data pe sapt si sa ma spal cu sampon de plante. Am luat si vitamine:A, E si C. Dar parul continua sa-mi cada zic eu foarte mult.Ce sa fac....?[/QUOTE] P

    0
    0

  • pmony pe 19 Ian 2006, 17:48
    buna

    multumesc pentru sfaturi!!!!!!

    0
    0

  • Mela pe 19 Ian 2006, 17:48
    nu stiu ce sa fac

    De cand am inceput sa lucrez a inceput sa-mi cada parul foparte mult, cred ca din cauza stresului.Am inceput sa imi fac o masca de galbenus de ou cu ulei de masline o data pe sapt si sa ma spal cu sampon de plante. Am luat si vitamine:A, E si C. Dar parul continua sa-mi cada zic eu foarte mult.Ce sa fac....?

    0
    0

  • luca_flory pe 19 Ian 2006, 17:48
    buna

    si eu am constata acelasi lucru,adica imi cade foarte mult par si cand ma pieptan si cand ma spal,am facut tratament cu o solutie pe baza de petrol cu vitamine ,dar vad ca acelasi lucru ,nu stiu ce sa mai zic,am ajuns la vorbele unei foste diriginte in legatura cu cernobilul :"mai copii,efectele le ve-ti vedea peste 10,20 ani;o sa va cada parul ,dintii si cine stie ce alte probleme"

    0
    0

  • elly pe 19 Ian 2006, 17:48
    impotriva caderii parului

    cred primavara si toamna se inmulteste caderea parului, cantitatea firelor de par pierdute creste asa c anu intrati in panica.. specialistii spun ca 50-60 de fire de par/zi pierdute sunt normale..

    0
    0

  • florentina_moga pe 19 Ian 2006, 17:48
    impotriva caderii parului

    eu am incercat ceva facut acasa si a mers atata timp cat am folosit masca. 1 galbenus de ou, 1 lingurita de ulei de ricin, 1 lingurita otet de mere, 1 lingurita esenta de rom. Se amesteca si se aplica pe par si la radacina. Se sta 30 de minute cu masca si o punga (sac de gunoi) pe cap + un prosop pt a avea capul cald si apoi te speli ca de obicei. Are efect, dar daca nu mai aplici masca incepe sa cada iar parul dupa o perioada de timp. Singurul efect secundar este ca parul nu mai se aranjeaza asa bine ca de obicei.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod