Părul tău: 5 tratamente de urgenţă pentru vârfurile despicate. Repară-le!

Pentru ca părul tău să arate întotdeauna impecabil trebuie să acorzi o atenţie deosebită vârfurilor, pentru că acestea sunt primele care se degradează şi duc la ruperea firelor
Iată câteva sfaturi care te ajută să repari, dar şi să previi apariţia vârfurilor degradate:

Foloseşte balsam leave-in

Balsamul pe care îl foloseşti la fiecare spălare îi oferă părului tău supleţe, îl face mai strălucitor şi te ajută să-l descurci mai uşor. Dar pentru vârfurile despicate nu te poate ajuta prea mult.

De aceea, ai nevoie de un balsam leave-in, pe care să-l aplici pe părul umed sau uscat. Acesta îţi acoperă fiecare fir de păr cu un strat protector, pentru a evita degradarea continuă, dar şi pentru a masca aspectul neplăcut al vârfurilor degradate.

Taie vârfurile cu regularitate

Imaginează-ţi că părul tău este o bluză delicată din mătase pe care o porţi zi de zi, fără încetare. Evident, cu timpul, se va deteriora şi nu va mai fi deloc aşa cum ţi-ai dori.
Din acest motiv este necesar să tai regulat vârfurile.

Dacă renunţi la un centimetru din vârfuri o dată la 8-10 săptămâni, vei avea un păr sănătos, fără vârfuri despicate. Părul tău creşte cu aproximativ 1-1,5 centimetri pe lună, deci nu ai motive să te temi că lungimea lui va stagna.

Lasă-l să se usuce în mod natural

Temperaturile ridicate nu fac deloc bine părului tău. Este absolut necesar să-l laşi din când în când să se usuce în mod natural şi să renunţi pentru o vreme la foehn.
Ai putea, în schimb, să optezi pentru un foehn care are funcţie de uscare cu aer rece.

Tratament cu keratină

Părul şi unghiile sunt compuse în principal din keratină. Iar vârfurile despicate pot fi acum tratate cu soluţii pe bază de keratină lichidă, care acoperă zonele deteriorate ale firelor de păr. În câteva luni, părul îşi va redobândi strălucirea, iar vârfurile degradate vor fi remediate, dar nu total.

Pentru fixarea keratinei pe păr este necesară uscarea cu foehnul.
Găseşti keratină lichidă în magazinele cu produse de înfrumuseţare, dar şi în cele cu produse naturiste.

Tratament cu ulei

Uleiul are proprietăţi excelente pentru părul tău. Nivelează cuticulele de la suprafaţa firelor de păr, care formează o adevărată "armură" pentru fiecare fir în parte. Poţi folosi ulei de avocado, macadamia, argan, cocos etc. Pune numai câteva picături de ulei în palmă, apoi aplică la nivelul vârfurilor.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Anca Vlad pe 2 Nov 2014, 23:04
    cum se prepara

    cum se prepara sau se gaseste gata preparat ? Multumesc !

    0
    0

  • Anca Vlad pe 2 Nov 2014, 23:04
    cum se prepara

    cum se prepara sau se gaseste gata preparat ? Multumesc !

    1
    0

  • Anca Vlad pe 2 Nov 2014, 23:04
    cum se prepara

    cum se prepara sau se gaseste gata preparat ? Multumesc !

    0
    2

  • Alex pe 15 Dec 2013, 00:37
    pentru utilizatoarele de placa de par

    PASUL 1 spre reusita: reciclati placa sau ondulatorul de par. Pe langa faptul ca nu va mai ardeti frumosul si naturalul par unic in tot universul, dar faceti si un ban cinstit! Va pup, sper sa bagati de seama ca vorbesc serios!

    1
    0

  • maria pe 2 Nov 2013, 21:27
    excelent ulei pentru par

    Aveam foarte mari probleme cu caderea parului si cu matreata pana cand mi-a spus o prietena ca ea si-a rezolvat problema cu un amestec din uleiuri naturale, argan, ricin , masline , urzica, menta, busuioc, brusture, lavanda, germeni de grau, vitamina de la Bios Natura. Dupa prima folosire nu mi-a mai cazut parul, am scapat si de matreata, Nu-mi vine sa cred ca exista un produs asa de bun pe piata.

    3
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod