Dr. Oz: 5 trucuri revoluţionare care îţi repară părul degradat

Părul degradat poate să fie revigorat cu ajutorul unor soluţii simple. Nu este nevoie să mergi la un salon de cosmetică, ci să urmezi sfaturile recomandate de celebrul Dr. Oz.

Părul degradat poate să fie revigorat cu ajutorul unor soluţii simple. Nu este nevoie să mergi la un salon de cosmetică, ci să urmezi sfaturile recomandate de celebrul Dr. Oz.

Ca să ai un păr strălucitor trebuie să respecţi câteva reguli de bază: foloseşte balsamul la fiecare spălare, piaptănă părul zilnic, taie vârfurile despicate şi aplică regulat măşti hidratante. Pe lângă aceste reguli, pe care este bine să le respecţi, Dr. Oz are câteva soluţii rapide care revigorează părul degradat.

Iată care sunt soluţiile recomandate de Dr. Oz:

 

1. Uleiul de argan

Este extras din nucile de argan, iar datorită conţinutului ridicat de vitamina A, vitamina D şi antioxidanţi este un tratament excelent pentru părul deteriorat.

Este recomandat să aplici acest tratament o dată pe săptămână, deoarece previne degradarea părului şi-l hidratează intens.

Ai nevoie de câteva picături de ulei de argan, încălzit în palme şi apoi aplicat pe toată suprafaţa părului umezit. Masează bine scalpul şi apoi coafează părul în mod normal.

2. Scrub cu zahăr brun

Zahărul brun este un exfoliant natural care nu conţine aditivi nocivi. Cu ajutorul lui poţi să elimini depunerile de produse de styling, celulele moarte de la suprafaţa scalpului, precum şi alte impurităţi acumulate la nivelul părului. Acest exfoliant merge de minune amestecat cu ulei de avocado, deoarece este bogat în vitamina D, A şi E care întăresc firul de păr şi-l menţin hidratat.

Ai nevoie de o parte ulei de avocado amestecat cu două părţi zahăr brun.

Umezeşte părul şi aplică amestecul la baza părului, lăsându-l să acţioneze câteva minute. Îndepărtează masca, spălând bine părul. Este recomandat să aplici acest tratament o dată pe săptămână.

3. Plante care revigorează culoarea părului şi-l fac strălucitor

Dacă revigorezi culoarea părului vei obţine un efect spectaculos, iar firele deteriorate nu vor fi atât de vizibile.

  • Pentru părul blond foloseşte ceaiul de muşeţel;
  • Pentru părul roşcat foloseşte o parte suc de sfeclă cu o parte suc de morcovi.
  • Pentru părul brunet foloseşte o parte espresso cu două părţi de balsam.


Se aplică pe părul umed şi se lasă să acţioneze 15-20 de minute, acoperind părul cu o cască de duş.

4. Masca cu banane

Nu uita să apelezi şi la tratamentele naturale care sunt extrem de benefice părului. Proteinele şi uleiurile conţinute de anumite alimente îi pot reda strălucirea părului. Banana este unul dintre cele mai preţioase fructe pentru podoaba ta capilară.

Pisează o banană şi aplic-o pe păr ca pe o mască. Lasă să acţioneze jumătate de oră, apoi clăteşte-te. O poţi amesteca cu gălbenuş de ou, un alt ingredient din bucătăria ta, foarte bogat în proteine benefice firului de păr.

5. Cheratina lichidă

Cheratina lichidă, fie că este vegetală sau animală, aderă foarte bine în zonele cu probleme ale firului de păr, oferindu-i o îmbunătăţire vizibilă.

Se pulverizează pe păr, apoi se foloseşte foehnul pentru ca ingredientele active să se fixeze cât mai bine. Rezultatul este un păr mai puternic şi mai rezistent. 

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • emy pe 14 Mai 2013, 14:02
    am incercat si mi-a mers...

    salut m-am confruntat si eu pana acum ceva timp cu vesnica problema a femeilor si anume caderea excesiva a parului si despicarea lui la varfuri.Dar am gasit un remediu super bun in produsele de plafar de la VIVANATURA si FAVISAN.folosesc de la VIVANATURA crema contra caderii parului,si balsamul si de la FAVISAN samponul pentru regenerarea parului.mai folosesc in paralel uleil de maslin in amestec cu ulei de ricin,ou si zeama de lamaie si ,deasemenea mai folosesc si uleiul de argan pe care l-am adaugat in masca de par impreuna cu vitaminele A si E uleioase.masca de par este tot pe baza de argan,de la KALOSS.urmez aceste tratmente de vreo 6 luni si pot spune ca am ajuns la performanta de a avea un par stralucitor si frumos.incercati produsele .poate va ajuta si pe voi.

    0
    0

  • onutta21 pe 14 Mai 2012, 10:48
    ***

    de cheratina am auzit si eu ca este foarte buna

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod