Cum să faci buclele să reziste pe orice tip de păr. 5 reguli

Dacă firele tale sunt groase, părul parcă 'nu vrea' să se onduleze. Iar dacă ai părul fin, buclele rezistă câteva ore, apoi se întind.
Descoperă cinci secrete care te ajută să obții bucle frumoase și rezistente, indiferent de structura părului tău.

Având în vedere cât de multe tipuri de ondulatoare, plăci și stylere există pe piață, ai putea presupune că este foarte simplu în ziua de azi să-ți faci bucle. Dar cu toate acestea, cele mai multe femei nu reușesc să-și facă cu ușurință acele bucle perfecte la care visează. Iar atunci când reușesc, sunt dezamăgite cât de puțin timp rezistă onduleurile lor. Dacă te regăsești în descriere, atunci trebuie să descoperi câteva secrete care te vor ajuta să ai bucle frumoase și rezistente, indiferent de structura naturală a părului tău. Iată ce să încerci:

Folosește întotdeauna produse speciale

Atunci când vrei ca părul tău să ia altă formă decât forma sa naturală, trebuie să-i dai o mână de ajutor. Nu te aștepta ca un ondulator sau un styler să facă totul singur. Folosește produse speciale. În primul rând, părul are nevoie de protecție termică.
Apoi este necesar să folosești produs pentru fixare, care va menține buclele pentru mai mult timp. Dacă părul tău este perfect drept, este necesar să alegi o loțiune pentru fixare, care este o variantă lichidă a fixativului. Se aplică înainte de a ondula fiecare șuvță, pentru rezultate de durată.

Schimbă umiditatea sau temperatura părului

Cea mai sigură metodă prin care te asiguri că părul tău păstrează forma ondulată este aceea de a-i schimba umiditatea și temperatura atunci când îl ondulezi. Iar acest lucru se întâmplă când părul trece de la ud la uscat și de la fierbinte la rece. Ondularea prin uscare este varianta cea mai blândă pentru părul tău, iar rezultatele sunt de durată, dar trebuie să aștepți mai mult timp. Poți să folosești bigudiuri sau role pentru ondulare, pe care să le aplici pe părul umed. Lasă apoi părul să se usuce complet înainte de a scoate bigudiurile. Este de preferat să folosești această metodă peste noapte.
Nu folosi niciodată stylerul sau ondulatorul pe părul ud, pentru că riști să-ți deteriorezi serios părul.
În ceea ce privește trecerea de la cald la rece, după ondularea fiecărei suvițe este necesar să aștepți câteva secunde ca părul să se răcească înainte de a elibera șuvița. Dacă întinzi imediat o șuviță fiebinte, abia ondulată, aceasta nu își va păstra forma.

Lasă șuvițele să se răcească

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le facem când folosim ondulatorul sau stylerul este aceea de a elibera imediat șuvița proaspăt ondulată. Dacă ai părul fin și subțire, sau lung și cu firul gros, buclele nu își vor păstra forma și se vor întinde destul de repede. De aceea este necesar să mai adaugi un pas. După ce ondulezi fiecare șuviță, folosește clame sau agrafe pentru a o prinde sub formă spiralată la nivelul scalpului. Prinde toate onduleurile și lasă-le astfel până când se răcesc complet. Iar dacă vrei să grăbești procesul, folosește funcția de aer rece a foehnului.
Desprinde buclele numai când sunt complet reci. În acest fel, onduleurile tale vor rezista de două ori mai mult.

Schimbă tunsoarea

Adevărul este că părul lung și cel cu fir gros sunt tipurile de păr cel mai dificil de ondulat. Probabil ai observat că părul lung se ondulează mai bine la vârfuri, dar rădăcinile și lungimea se întind destul de rapid, din cauza greutății. În cazul în care îți place să porți destul de des bucle, atunci va fi nevoie să-ți schimbi tunsoarea. O scurtare a părului sau realizarea unor șuvițe inegale ar putea să crească semnificativ durata de viață a buclelor tale. 
Iar dacă nu vrei să-ți scurtezi părul, atunci ar trebui să apelezi la tehnicile de ondulare peste noapte. După baie, când părul este încă umed, prinde-l într-unul sau două cocuri răsucite și dormi așa. De asemenea, poți încerca ondularea folosind o bentiță, bigudiuri moi sau role speciale din spumă, pe care le poți lăsa în păr în timp de dormi.
Dimineața, părul tău va avea bucle frumoase, care vor rezista mai mult timp. Pentru a le prelungi și mai mult durata de viață, pulverizează puțin spray fixativ.

Folosește corect bigudiurile electrice

Bigudiurile electrice sunt excelente pentru a obține bucle definite, în stil Hollywood. În cele mai multe tutoriale se spune că ar trebui să le lași pe păr timp de numai 10-20 de minute. Dacă vrei un plus de volum, este suficient, dar dacă îți dorești bucle care să reziste o noapte întreagă de dans, va trebui să lași rolele să se răcească complet pe păr. Iar acest lucru poate dura și câteva ore, dacă ai părul lung și cu firul gros. Începe coafarea din timp și lasă bigudiurile să acționeze cât mai mult timp cu putință. De asemenea, nu uita să folosești produse pentru fixare.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • boldurse pe 14 Oct 2019, 09:59
    Auras

    Pentru par un produs interesant care ajuta la stoparea caderii parului e si follixin, un supliment din plante!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod