tratament pentru par ars femeie cu par lung

Cele mai bune variante de tratament pentru păr ars

Părul degradat nu înseamnă doar vârfuri despicate. Este uscat, fragil și lipsit de strălucire. Descoperă cele mai bune variante de tratament pentru păr ars.
Părul foarte deteriorat este caracterizat de crăpături în stratul protector al firului, numit cuticulă. Atunci când cuticula se deschide, părul devine și mai predispus la degradare și rupere. De asemenea, este aspru, lipsit de strălucire și elasticitate, fiind dificil de pieptănat și coafat. 

Dar poți trece de la păr uscat și deteriorat la unul neted și strălucitor? Răspunsul depinde foarte mult de factorii care au dus la degradarea părului. Însă deteriorarea părului este de obicei permanentă, pentru că părul nu se „vindecă”. Este o colecție de celule moarte formate din cheratină, care nu pot fi reparate. Secretul este să previi procesul de degradare și să-i oferi părului îngrijirea de care are nevoie pentru a-și recăpăta strălucirea și frumusețea.

Iată ce ar trebui să includă cel mai bun tratament pentru părul ars:


Scade temperatura aparatelor de styling


Ondulatorul, placa de păr și foehnul sunt indispensabile pentru coafuri frumoase și un păr perfect aranjat. Sunt adevărate baghete magice la care pur și simplu nu poți renunța. Dar toate aceste aparate funcționează pe bază de căldură, care are ca efect uscarea, deteriorarea și ruperea părului.

Potrivit specialiștilor, una dintre cele mai mari greșeli este setarea aparatelor de styling la cele mai înalte trepte de căldură.
Dacă nu ai părul foarte des și cu fir gros, obții aceleași rezultate uimitoare și dacă folosești o temperatură mai scăzută. Și atunci când se poate, este recomandat să renunți complet la coafarea folosind căldura. Încearcă modalități de coafare care nu includ căldura, precum ondularea părului peste noapte. Atunci când folosești placa sau ondulatorul, aplică întotdeauna pe păr un produs pentru protecție termică.

Tratează părul ud cu grijă


Părul este cel mai vulnerabil atunci când este ud. Iar riscul de deteriorare crește și mai mult dacă ai părul fin, ondulat sau fragil. De aceea este important să-l tratezi cu grijă. Nu îți peria părul cât este ud, pentru că riști să îl rupi. Folosește întotdeauna un pieptăn cu dinți rari și descurcă-l cu grijă, fără să tragi cu putere. Când te ștergi pe cap, nu freca părul cu prosopul. Este de preferat să folosești un prosop din microfribră, care absoarbe apa fără să degradeze firele de păr. Nu îți prinde părul ud cu elastice sau clame din metal.

Folosește măști bogate, intens hidratante


Măștile sunt principalele opțiuni pentru refacerea părului deteriorat. Conțin concentrații mari de ingrediente cu efect reparator și hidratant, precum vitamine, uleiuri și extracte naturale. Au o consistență mai groasă decât balsamurile obișnuite de păr, astfel că atunci când le aplici pe părul umed nu se scurg.
Aceste formule au mai mult timp la dispoziție pentru a penetra suprafața firelor de păr deteriorate și pentru a repara părul.

Alege o mască potrivită pentru tipul tău de păr. De exemplu, o mască pentru păr vopsit, decolorat, creț sau aspru. Folosește masca de două ori pe săptămână pentru ca rezultatele să fie vizibile în cel mai scurt timp. Nu te grăbi. Lasă masca să acționeze cât este necesar, de obicei durata fiind recomandată pe ambalaj.

Aplică balsam leave-in

Tratamentele și balsamurile leave-in îți protejează părul și între spălări. Acestea hidratează părul și previn degradarea. La fel ca și restul tratamentelor, ar trebui să alegi un astfel de produs în funcție de tipul tău de păr.

De exemplu, un balsam leave-in pentru păr vopsit va proteja nuanța și va oferi și protecție împotriva razelor UV care estompează culoarea. Unul pentru păr aspru, cu fire rebele, va netezi părul și îl va hidrata intens.

Apelează la tratamente profesionale

Uneori, tratamentele pe care le faci acasă nu sunt suficiente pentru părul ars. În acest caz ar trebui să apelezi la soluțiile profesionale. Tratamentele realizate la salon conțin cea mai mare concentrație de substanțe active. Sunt special concepute în funcție de nevoile părului - de la păr ars din cauza decolorării și până la păr uscat și deteriorat din cauza folosirii excesive a căldurii pentru coafare.
Specialistul va aplica tratamentul în salon, iar rezultatele se vor vedea imediat datorită concentrației mari de substanțe active.

Tunde vârfurile cu regularitate


Ai observat cum se deșiră o bucată de material fără tiv? Același lucru se poate întâmpla în cazul părului tău, dacă vârfurile sunt despicate. Firele încep să se degradeze de la vârfuri, iar procesul avansează pe lungime. Pentru a preveni acest efect este necesar să-ți tunzi vârfurile cu regularitate și să folosești produse precum serumuri sau balsam leave-in pentru a le proteja de degradare.

Tratament pentru păr ars cu remedii naturale


Uleiurile sunt cea mai bună variantă pentru hidratarea și protejarea părului ars. Acestea au capacitatea de a sigila firele de păr, oferindu-le un plus de protecție. În același timp, netezesc stratul exterior al firelor și fac părul mai strălucitor.

Tratament pentru păr ars cu ulei de măsline


Uleiul de măsline este folosit de mii de ani pentru îngrijirea părului. Studiile au arătat că are un efect intens hidratant pentru părul uscat și aspru, dar și pentru scalp. Dacă părul tău este lung, ai nevoie de un sfert de cană cu ulei de măsline. Aplică uleiul pe părul uscat și pe scalp, masează delicat și acoperă-ți capul cu o cască de duș. Lasă uleiul să acționeze timp de cel puțin 15 minute.
Piaptă-te cu un pieptăn cu dinți rari, apoi spală-te pe cap. Repetă tratamentul o dată pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.

Tratament pentru păr ars cu ulei de migdale


Acest ulei cu o aromă foarte plăcută are capacitatea de a înmuia părul aspru și de a-i oferi mai multă rezistență. Aplică pe vârfuri câteva picături de ulei de migdale înainte de a te usca cu foehnul. Îți va hidrata părul și îi va oferi protecție acolo unde are cea mai mare nevoie. De asemenea, netezește firele rebele și face părul mai neted și mai strălucitor.

Tratament pentru păr ars cu apă de orez


Oricât de ciudat ar părea, studiile au arătat că apa pe care o arunci după ce speli orezul ar putea avea capacitatea de a repara părul deteriorat. Inozitolul, o substanță care se găsește în apa de orez, poate penetra firele de păr deteriorate, reparându-le de la interior la exterior. Pune o cană cu orez într-un litru de apă și lasă la înmuiat timp de o oră. Strecoară și păstrează apa obținută. Aplică apa de orez pe păr, las-o să acționeze timp de 15 minute apoi spală-te pe cap.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod