Ce sa faci daca firul de par se despica la capete?

Firul de par se despica la extremitati atunci cand cuticulele din componenta lui se deterioreaza. Daca ai lasat ca acest lucru sa se intample, nu-ti mai ramane altceva de facut decat sa le tunzi si pe viitor sa ai mai multa grija de podoaba ta capilara. Cu toate acestea, deloc surprinzator, majoritatea femeilor nu isi corecteaza greselile nici dupa ce s-au tuns deja de cateva ori. Vopsitul, permanentul, abuzul de produse de coafat, periajul insuficient si folosirea excesiva a uscatorului - toate acestea deterioreaza, in timp, structura firului. Dar, din moment ce nu poti renunta la ele (macar partial), cum ti-ai putea proteja parul?

Cum sa previi despicarea firelor de par?

- Parul este mult mai delicat si expus riscului ruperii cand este umed, asa incat nu te pieptana decat dupa ce s-a uscat. Cel mult, foloseste un pieptene cu dintii extrem de rari si ai grija ca miscarile sa nu fie bruste.

- Nu te peria prea apasat, pentru ca tensiunea cauzata duce la despicarea firelor. Piaptana-te cu blandete, din crestet catre extremitati si nu folosi o perie aspra.

- Caldura emanata de uscatorul de par cauzeaza uscarea cuticulelor si, implicit, despicarea firelor. Asadar, in masura in care acest lucru este posibil, incearca sa iti lasi parul sa se usuce liber. Daca trebuie sa recurgi neaparat la uscator, ai grija ca aerul sa nu fie prea fierbinte si nu-l tine foarte apropiat de cap.

- Dormi pe o parna de matase sau satin, pentru ca suprafata fina si lucioasa va reduce riscul incurcarii parului si, in consecinta, a despicarii extremitatilor.

- Daca te vopsesti, alege cu maxima precautie produsul, pentru ca elementele chimice din compozitia vopselelor de par deterioreaza firul si il fragilizeaza. Daca vrei sa-ti faci si permanent, asteapta cel putin doua saptamani intre cele doua proceduri cosmetice. A le face in aceeasi zi poate echivala cu o catastrofa pentru par.

Si totusi, firele s-au despicat... Oare chiar nu mai e nimic de facut?

  • Foloseste lunar un balsam foarte puternic, pe care sa-l aplici pe par si sa-l lasi sa actioneze zece minute. Acopera-ti capul cu o casca de plastic si apoi pune si un prosop pufos. Acest tratament, practicat cu regularitate, va regenera firul. La sfarsit, clateste-te cu apa rece, in care ai adaugat cateva felii de lamaie.


  • Dupa fiecare spalare, foloseste un balsam hidratant, din categoria celor care nu se mai indeparteaza cu apa. Aplica-l numai pe extremitatile firelor de par. Aspectul general al acestora va fi mai putin inestetic. In general, orienteaza-te spre produse de ingrijire a parului pe baza de silicon.


  • Cel mai bine este ca, imediat ce ai observat ca firele au inceput sa se despice, sa le tunzi, pentru ca in caz contrar procesul degenerativ se va extinde spre crestet.




  •  

    Comentarii (26)

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • Daniela_P1983 pe 27 Feb 2014, 22:22
      Par degradat

      Ati incercat produsele de la vectem? Eu tocmai le-am primit ieri, le-am incercat si sunt foarte multumita. Am un par foarte degradat. Macar acum observ ca e mai moale, se descurca mai repede

      1
      0

    • Roxana pe 10 Dec 2013, 16:47
      par bolnavior

      depinde foarte mult structura parului, dar este foarte importanta alimentatia pentru mentinerea unui par, ten si organism sanatos. varfurile despicate se datoreaza si deshidratarii sau a unor carente din organism dar pot fi generate si de factori mecanici

      1
      0

    • grila lia pe 6 Iun 2013, 10:08
      parul despicat

      buna fetelor am si eu o problema ce pot sa le fac capetelor parului meu atunci cand ma tund inafara de filat deorece din cauzaq filatului mi se despica capetele nu folosesc fion placa sau ondulator .si am soi balzam si sampon

      1
      0

    • antonia pe 24 Mai 2013, 20:01
      varfuri despicate

      buna,nam o mare problema cu parul,desi nu folosesc feon sau placa varful mi se despica si foarte repede,,mi sa spus ca am nevoie de o masca de sau un balsam de par dar nu stiu ce fel de masca sau balsam....ma puteti ajuta?multumesc

      1
      0

    • andra pe 28 Ian 2013, 20:25
      ulei de argan

      buna,si eu imi agresez parul zi de zi cu diferite produse,feon placa etc....cert este ca este bine sa folosesti produse profesionale cum ar fi joico...sunt mai costisitoare intr adevar dar le gasesti in cantitati mai mari si e tot cam aceeasi chestie...nu se gasesc in comert.....in plus uleiul de argan este extraordinar pentru parul uscat si despicat...va pup

      2
      0

    • Ana pe 22 Dec 2012, 21:00
      Pentru repararea parului

      Foarte buna este Crema coloranta semipermanenta Herbal Time pe baza de HENNA. Am avut probleme cu parul si m-am chinuit cu el asa 2 ani. Indiferent ce ii faceam si ce masti foloseam abea daca se vedea o mica imbunatatire. Aveam parul extrem de uscat si pe partea dreapta era ars ( nu de la paca - ci am avut ghinionul sa mi se arda de la flacara aragazului.. a fost vorba de 2-3 secunde de neatentie) Folosesc aceasta crema pe baza de HENNA de 2 luni timp in care m-am facut cu ea de 2 ori iar acum sincer parul meu arata mult mai bine!

      1
      1

    • Ana pe 22 Dec 2012, 20:48
      Placa...

      Consider ca placa este cea mai proasta alegere deoarece indiferent ce placa folosesti pana la urma tot te alegi cu parul ars! La fel de bine ai putea sa folosesti direct fierul de calcat! :D - Feonul si el folosit de fiecare data usuca parul. Cine are parul ondulat nu degeaba il are asa. Un par ondulat este foarte frumos daca stii cum sa iti ajuti parul. Mai bine achizitionati produse pentru definirea buclelor decat sa il stricati indreptandu-l cu placa. Pentru cele care insista sa isi indrepte parul : " Incercati si produsele cosmetice pentru păr rebel. Folositi un șampon pentru întinderea părului și aplicati la final un balsam intensiv pentru păr rebel. Întindeti produsul dinspre rădăcini către vârfuri ( aveti grijă să evitati rădăcina firului de păr mai ales dacă aveti un păr gras), și acoperiti părul cu o cască de plastic – sau 2 pungi de plastic - timp de 10 minute, ceea ce va ajuta balsamul să intre mai bine în cuticulele firului de păr. Dezavantaj: metoda nu este indicată dacă nu ai prea mult timp la dispoziție pentru un răsfăț prelungit la baie sau pentru coafarea părului. Puteti opta întotdeauna și pentru produsele de îndreptare a părului leave-in (fără clătire), pe care le aplicati după șamponare, clătire și uscarea ușoară cu ajutorul prosopului. Aveti grijă, însă, să nu aplicati prea mult produs, pentru că va încărca firul de păr, iar efectul va fi dezastruos.” Aveti grija si nu uitati ca parul se repara foarte greu dar se strica foarte repede!

      1
      1

    • Florina pe 11 Iul 2012, 19:10
      Parul

      Buna ,si eu de jumatate de an tot incerc sa am griji de parul meu (fara placa ,fara uscator )folosesc ulei de ricin ,ulei de masline masti de par ,imi tai lunat varfurile ,clatesc cu apa rece :-??de toate si totus creste foarte greu si varfurile sunt despicate nu mai stiu ce sa mai fac

      1
      0

    • manole dana pe 22 Iun 2012, 00:44
      firul de par despicat

      am si eu o problema am tot incercat multe chestii pt regenerarea parului dar nimica nu a dat rezultate,si imi creste foarte greu imi poate spune si mie cineva ce sa fac?

      6
      0

    • manole dana pe 22 Iun 2012, 00:44
      firul de par despicat

      am si eu o problema am tot incercat multe chestii pt regenerarea parului dar nimica nu a dat rezultate,si imi creste foarte greu imi poate spune si mie cineva ce sa fac?

      2
      0

    • roxi pe 29 Apr 2012, 16:43
      PARUL

      buna ,am parul cret ,tuns in scari si destul de lung , dar se umfla de nu pot sa il las despris, imi face capul foarte mare ,ce sa fac ?

      3
      1

    • alexandra pe 12 Mar 2012, 21:08
      parul

      Salutare, Si eu am o problema cu parul.Pana acum cateva ore am avut parul lung, lung, insa am observat ca s-a deteriorat foarte mult avand in vedere faptul ca nu l-am tuns deloc in 3 ani, asa ca m-am hotarat sa tai putin din el, numai ca persoana care m-a tuns a taiat cam mult si acum imi pare rau.As vrea sa stiu cateva retete de facut in casa pentru par, ca sa nu se mai despice si sa imi creasa repede.Ma simt foarte ciudat cu el atat de scurt.Cine ma poate ajuta?Va rog!!!!!

      3
      1

    • dyana pe 11 Feb 2012, 00:18
      fire despicate

      buna... ce se intampla daca parul ajunge sa se despice pana la crestet?

      10
      3

    • bianca pe 10 Iul 2011, 17:38
      par despicat

      salut as vrea si eu un sfar pt farul despicat intradevar il intind cu placa si mi se cam arde dar si daca ma duc la coafor si imi tai din varfuri peste cateva zile incepe din nou sa mi se despice ce ar trebui sa fac....un sfat va rog..multumesc:D

      10
      4

    • doina pe 30 Ian 2011, 17:32
      par despicat

      imi doresc un par lung si sanatos,si nu vreau sa-l mai tund,cu toate ca cam e despicat,as vrea vreo reteta,ceva care sa mai reduca din fire despicate

      7
      3

    • andreea pe 2 Nov 2010, 14:58
      cum scapi de firele despicate....

      Buna tuturor...am sa va dau niste sfaturi despre cum sa va aranjati/coafati fara sa va rupeti/incalciti parul....1In primul rand...inainre de a te coafa/vopsi nu te spala pe cap....2Cand te piepteni foloseste peria....3Cind te tunzi nu tunde doar varfurile...ia putin si din lungimea parulu.Pentru un par mai frumos si matasos folasiti ulei de par si uscativa cu feionul-APROPO PUTETI SA NU AVETI INCREDERE IN MINE ...AVAND IN VEDERE CA IN 13 ANI:D:D:)):))

      3
      13

    • carmen pe 15 Oct 2010, 19:37
      fire despicate

      salut fetelor ........... voiam swa va spun de problema mea , eu am parul lung si cret , sunt reprezentant AVON cam de vr-o 5 luni si folosesc de acolo ...dar nu asta vtreau , vreau ceva natrural facut in casa .......... va rog imi spuneti daca stiti ceva , eu stian cava cu galbenusul de ou la varfuri.

      2
      4

    • anka pe 9 Oct 2010, 11:13
      depinde de cine te tunde

      fetele cu problema ca sau tuns si nu le mai crescut parul e problema de cine te tunde shtiatzi? sunt care te tunde si creshte repede paru sunt care te tunde si care nu creshte.....eu de exeplu cine ma tunde dupa 2 saptamini se vede ca ma crescut.........eu im fac pentru par numa facut de mine casa cu prtoduse naturale....ca am probleme e rar si varfuri depicate lam vopist de foarte multe ori si acum merg spre bine

      3
      4

    • alexa pe 24 Iul 2010, 13:13
      varfuri deteriorate

      mda 8-| peste tot intalnim aceeasi problema cu parul ...:( parul meu este cret si putin mai jos de umeri ..:( si eu il vreau mai mult dar pt asta trebuie sa ii oferim protectie maxima... de exemplu vara sa nu il expunem prea mult la soare ...deoarece se deterioreaza enorm ...nici vantul nu este prea bun deoarece la vant firele de par se lovesc intre ele asta ducand la despicare si deteriorare:P va puteti da cu o masca hidratanta facuta acasa din 4 linguri de ulei de ricin si 2 de ulei de masline uleiul de ricin ajuta la crestere si uleiul de masline la asezarea varfurilor despicate :P sper ca v`am fost de folos:P

      1
      5

    • Oana pe 26 Iun 2010, 23:09
      par despicat...dar de ce?

      hey..:) a parul cret..mai jos de umeri..pentru ca nu imi place parul cret am folosit placa..dar nu de multe ori. prietena mea are si uneori,foarte rar, ma duceam la ea si mi'l facea drept..oricum..mai nou am vazut ca e despicat si mi'am mai tuns din varfuri..dar am parul in scari si este mai greu. nici nu vreau sa il am prea scurt pentru ca astept de 2 ani sa creasca..

      1
      2

    • eve pe 16 Mai 2010, 18:59
      par normal:X

      Pai Anca sa stii ca de la placa ti se arde..eu nu folosesc...om folosit feon si am vazut cum sta treaba si acuma nu folosesc nimic si am un par:xsi imi creste repede...imi place parul meu dar ziceti`mi si mie un tratament pentru par lung vreau sa imi creasca mia repede:x..cu toate ca imi creste ff repede..l`am tuns acuma o luna pana deasupra umarului si acuma il am ca cu 4 cm peste umar dar il vreau mai lung un sfat va rog myltumesc mult:x

      2
      2

    • anca pe 21 Mar 2010, 18:29
      par despicat

      am parul despicat la varfuri...:( este putin ondulat si folosesc placa pt indreptat parul dupa ce il spal...ce pot sa aplic sa nu se mai despice asa de tare???

      1
      3

    • andreea pe 14 Dec 2009, 21:02
      par despicat

      hei.....am parul lung....desaupra fundului...m-am tuns acum un an ...doar mi-am luat din varfuri.......am parul despicat ...cred ca din cauza coafuri mele....(o coada simpla ) si atat....:( cum as putea sa scap de varfurile despicate si parul tocat?am citit cele de mai sus dar nu ma incanta nici o idee...as dori s imi raspundeti pe adresa de e-mail : deea_deeutza1997@yahoo.com

      3
      2

    • cady pe 23 Aug 2009, 22:15
      varfuri despicate

      AM UITAT SA MENTIONEZ CA NU FOLOSESC NICI PLACA NICI FEON...nimic....

      1
      1

    • cady pe 23 Aug 2009, 22:14
      varfuri despicate

      eu am avut parul lung pana mai jos de fund si era despicat foarte tare.toata lumea imi zicea ca trebuie tuns ca sa isi revina (nu ma tunsesem de cativa ani buni)...cu greu mama impacat cu ideea ca trebuie tuns.am fost sa imi tunda DOAR varfurile despicate.DAR experta de la cuafor a spus ca varfurile sunt nustiu cum ca nu stiu ce a inceput dansa sa imi explice si din parul lung pana peste fund am ramas cu un par putin mai jos de umar:(( am privit partea buna a lucrurilor: "imi va creste repede si frumos" asa zicea lumea doar,,,uite ca nu a fost asa...au trecut de atunci 9 luni...mi-a crescut parul umpic.dar e la fel de despicat PESTE TOT....nu ma indur sa merg sa il tund iarasi....bani pentru tratamente....nu's ca doar e criza:)am uitat sa mentionez ca am 17 ani, nu beau,nu fumez,parul nu l-am vopsit niciodata si practic sport destul de des (asta in cazul in care conteaza stilul de viata)cu mancatul cei drept stau cam prost...nu mananc regulat:D deci cine stie un remediu naturist foarte bun care sa dea rezultate impotriva despicarii,va rog sa imi spuneti si mie trimiteti-mi raspuns la adresa de e-mail: cady_tl@yahoo.comva multumesc mult :)

      0
      3

    • iuli pe 30 Ian 2009, 22:14
      par cret

      am parul cret si f f lung si sunt foarte mandra de parul meu:) am grija de el,dar e mai greu cu coafoatul pt ca as dori sa incerc mai multe coafuri dar imi este frica de placa de intins parul sa nu il deterioreze.

      2
      6

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod