Ce probleme de sănătate poate indica părul tău?

Podoaba capilară poate atrage privirile celor din jur atunci când este îngrijită adecvat.
Cu toate că poți fi ocupată cu diverse metode de coafat și tratamente pentru păr pentru a obține stilul pe care îl dorești, este important să afli și ce probleme de sănătate poate indica părul tău. Firele de păr îți pot oferi o vedere de ansamblu asupra stării tale generale de sănătate, așa că este recomandat să recunoști metodele prin care părul tău încearcă să tragă un semnal de alarmă cu privire la ce se întâmplă în interiorul organismului. 

3 metode prin care părul indică probleme de sănătate


1. Căderea părului


Dacă ai observat că, în ultima perioadă, îți cade mai mult păr decât de obicei, probabil că organismul tău încearcă să-ți transmită un mesaj. Există mai multe afecțiuni medicale și circumstanțe care pot duce la căderea părului, iar printre acestea se numără și: probleme cu tiroida (hipertiroidismul - prea mulți hormoni produși de glanda tiroidă, hipotiroidism - glanda tiroidă nu produce suficienți hormoni), infecții (herpes, foliculită), o naștere recentă, deficiență de fier, un nivel ridicat de stres, afecțiuni ale pielii (psoriazis, dermatită seboreică), menopauza, un nivel prea ridicat de vitamina A în organism.

2. Părul deteriorat


Părul fragil, lipsit de strălucire și încurcat reprezintă una dintre problemele comune ale femeilor. Dacă ai încercat diferite modalități pentru a-i reda strălucirea, volumul și textura părului tău și nu ai obținut niciun rezultat, probabil că trebuie să analizezi câteva probleme de sănătate atunci când ai părul deteriorat.
Există posibilitatea să nu oferi cantitatea adecvată de proteine organismului tău. Având în vedere că firul de păr este compus în principal din proteine, nivelul de proteine din organism este foarte important. De asemenea, deteriorarea părului poate fi cauzată de consumul prea mare de mâncăruri de la fast food sau de o dietă drastică pe care o urmezi.

3. Apariția firelor albe de păr


Cu toate că reprezintă un pas normal din procesul de îmbătrânire, apariția firelor albe de păr nu este primită cu brațele deschise de nicio femeie în general. Iar cu ajutorul diferitelor tipuri de vopsea de păr, spume și tratamente, poți ascunde cu ușurință firele albe de păr.
Însă apariția acestora ar putea fi cauzată și de altceva decât de continuitatea procesului îmbătrânirii. De exemplu, albirea prematură a firelor de păr poate fi cauzată de gena care produce melanină. O altă cauză a albirii părului o reprezintă un nivel ridicat al stresului în viața ta.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod