5 mituri false despre îngrijirea părului. Vezi care sunt!

Dacă ţi s-au despicat vârfurile nu e nevoie să le tai, le poţi repara cu ajutorul produselor speciale, este bine să-ţi speli părul în fiecare zi dacă vrei un fir sănătos şi strălucitor, produsele de îngrijire foarte scumpe sunt cele mai bune.
 
De câte ori nu ai auzit astfel de vorbe care sunt spuse cu o asemenea convingere, încât ajungi să le dai crezare. Însă, nu toate miturile sunt adevărate. Când vine vorba despre îngrijirea părului tău trebuie să ştii ce este adevărat şi ce nu.  

Vârfurile despicate nu au nevoie de foarfecă
Cele mai multe dintre noi ne dorim un păr lung şi bogat asemenea eroinelor din poveştile copilăriei.
Şi pentru că pentru noi contează cât de lung avem părul, încercăm să facem tot posibilul să-l tăiem cât mai rar. De aceea credem că vărfurile despicate nu trebuie tăiate ci se pot repara cu ajutorul unor produse minune. Însă, acest lucru nu este adevărat. În momentul în care firul de păr s-a despicat, singura ta salvare este foarfeca. Poate vei găsi produse care îţi vor rezolva problema, însă va fi o rezolvare temporară. Firele despicate nu se vor "repara" ca prin minune.

Periatul des face bine părului
Un alt mit vechi, însă cât se poate de fals este acela cum că dacă îţi perii părul de mai multe ori pe zi îl vei avea mai mătăsos.
Este bine să-ţi perii părul, însă o singură dată pe zi este suficient. Periajul ajută să previi încurcarea firelor de păr şi despicarea lor. De asemenea, stimulează circulaţia sangvină de la nivelul scalpului. Însă, un periat excesiv nu va face altceva decât să întindă sebumul de la rădăcină la vârfuri. Astfel, părul tău se va îngrăşa foarte repede.  

Părul trebuie spălat în fiecare zi
Fiecare persoană ar trebui să-şi spele părul în funcţie de secreţia de sebum. Există persoane care se pot spăla pe cap şi o dată la cinci zile, pe când altele au nevoie de o spălare la două zile.
De aceea este important să te speli în funcţie de cât de repede ţi se îngraşă părul. 

Balsamul hidratează scalpul
Balsamul de păr se aplică doar pe lungimea părului, fără scalp. Altfel, rişti ca părul tău să se îngraşe foarte repede. Dacă ai pielea scalpului deshidratată ai nevoie doar de un şampon hidratant.   

Produsele foarte scumpe sunt cele mai bune
Nimic mai fals. Nu contest faptul că unele produse mai scumpe dau rezultate. Însă, nu este o regulă că dacă îţi cumperi o gamă de îngrijire foarte scumpă vei rezolva toate problemele părului tău.
De cele ami mult ori, pentru produsele scumpe trebuie să plătim   marca, ambalajul sau imaginea companiei. Aşa că, nu mai arunca banii la întâmplare şi caută alternative mai ieftine. 

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ram pe 29 Sep 2012, 12:03
    Produsele profesionala

    Cum sa scrii la ultimult punct ca "Produsele foarte scumpe sunt cele mai bune"..."Nimic mai fals... Aşa că, nu mai arunca banii la întâmplare şi caută alternative mai ieftine." si in dreapta sa aveti reclame la sampoane de la Label M etc de peste 100 de lei :))) de pe propriul vostru shop online...faceti munca de mantuiala.

    1
    1

  • ade pe 28 Sep 2012, 14:17
    Pt daria

    CINE TE PUNE SA INTRI PE SITE????????

    14
    3

  • Daria pe 28 Sep 2012, 13:15
    Serios?!

    De toata jena! Eu propun sa desfiintati eva.ro, sectiunea frumusete. Nu numai ca astea nu mai sunt mituri de foarte multa vreme, dar au fost atat de mult dezbatute incat devine deja o parodie sa te apuci iar si sa vorbesti la modul serios despre asta. Fetitele de 10 ani stiu deja lucrurile astea de la mamele lor informate. Eu insami stiam asta de acum 15 ani, din liceu! Cui ii mai foloseste sa citeasca un lucru deja stiut?!?! Pierdere de timp! Incompetente sunteti, doamne(lor)!

    4
    16

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod