5 măşti naturale împotriva căderii părului

În zilele noastre, căderea părului afectează tot mai multe femei, de toate vârstele. Stresul, anticoncepţionalele, sarcina, dar mai ales utilizarea produselor cosmetice agresive, precum vopseaua de păr, decolorantul sau soluţia pentru permanent, sunt câteva dintre cauzele căderii părului.

În zilele noastre, căderea părului afectează tot mai multe femei, de toate vârstele. Stresul, anticoncepţionalele, sarcina, dar mai ales utilizarea produselor cosmetice agresive, precum vopseaua de păr, decolorantul sau soluţia pentru permanent, sunt câteva dintre cauzele căderii părului.

Din fericire, există câteva ingrediente naturale care ne pot ajuta când vine vorba despre pierderea podoabei capilare. Uleiul de ricin, tinctura de urzică, tinctura de ardei iute, gălbenuşul de ou sunt doar câteva soluţii minune care ne ajută să ne păstrăm un păr bogat şi sănătos. 

Mască cu gaz

Chiar dacă primul instinct vă spune să strâmbaţi din nas, mai ales din cauza mirosului, când vine vorba de gaz, ar trebui să vă mai gândiţi.

Gazul are un rol benefic asupra părului nostru şi orice mască tratament care îl conţine face adevărate minuni. Amestecaţi o lingură mare cu gaz, 2 gălbenuşuri de ou, o lingură de tinctură de urzică, o lingură de tinctură de ardei iute şi una cu tinctură de brusture. Amestecaţi toate ingredientele şi aplicaţi pe rădăcina părului proaspăt spălat şi umed. Acoperiţi capul cu o folie şi lăsaţi să acţioneze o oră. Foarte important este să nu puneţi mult gaz, să nu vă ardeţi pielea capului. Pentru rezultate folosiţi acest tratament cel puţin o lună.

Ulei de ricin

Se ştie că uleiul de ricin face adevărate minuni pentru părul nostru.

De aceea, nu ar trebui să vă lipsească din programul de îngrijire a părului. Amestecaţi o lingură de ulei de ricin, un gălbenuş de ou, o lingură de miere de albine, o lingură de usturoi pisat şi stors. Această soluţie se va aplica pe un păr bine spălat şi se va ţine pe cap cel puţin jumătate de oră, cu părul acoperit cu o folie de plastic. La sfârşit părul se spală foarte bine.

Mască pentru întreaga noapte

O altă reţetă la fel de eficientă, este cea cu usturoi şi ulei de măsline. Se pisează usturoiul, se amestecă cu ulei de măsline, după care se strecoară printr-un tifon şi se unge părul, la rădăcină.

Soluţia obţinută poate fii ţinută toată noaptea. Dimineaţa se spală bine şi se clăteşte.

Mască leave in
Amestecaţi o lingură de ulei de măsline, o lingură de ulei de floarea soarelui, un flacon de ulei de ricin, zeama de la o jumătate de lămăie (strecurată printr-un tifon), o jumătate de sticluţă de vitamina A uleioasă, două fiole de vitamina E. Se amestecă bine şi se pune tot conţinutul într-un recipient spray. Se pulverizează, după fiecare spălare, când părul este curat şi uscat. Această mască poate fi folosită mereu şi este ideală pentru părul uscat. Important este să nu pulverizaţi prea mult, astfel evitaţi îngrăşarea părului.

Vitamine pentru păr

Se amesteca o lingură de ulei de măsline, două linguri de suc proaspăt de morcovi, 30 picături de vitamina A uleioasă, o fiolă de vitamina E, zeama de la o jumătate de portocală.

Se amestecă, apoi se aplică masca pe păr lăsând să acţioneze cel puţin o jumătate de oră. Se spală părul cu şampon.

 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod