retete ieftine si...bune
-
0 0Ma alatur si eu : Chiftelute de dovlecei cu branza :
Se razuie dovleceii (daca sunt fragezi bineiteles cu coaja cu tot si se lasa la scurs cu sare, se amesteca cu paine inmuiata si stoarsa, orice resturi de braza uscata de prin frigi, putin morcov razuit fin, un ou crud si menta sau busuioc verde (sau ambele), sare (nu multa, ca branza si painea oricum contin), patrunjel. E important ca ingredientele sa fie stoarse bine de lichid, altfel chiftelutele nu se vor lega. E recomandat ca amestecul asta sa mai stea la rece un timp, ca se leaga mai bine. Se prajesc in ulei putin (preferabil de masline) si la foc moderat. Va puuuup ! -
probabil stiti deja reteta asta dar e salata (nici nu stiu daca e neaparat salata) mea preferata iarna mai ales cu cartofi prajiti..
un borcan de rosii in bulion, ceapa usturoi..
se taie rosiile, ceapa si usturoiul se mai pune putina zeama de la rosii,ulei sare piper si gata (ceapa, usturoiul la ochi, fiecaruie cat ii place de mult, la fel si cu zeama cat ii place de groasa, de ingrosat cu putin bulion)
si inca o chestie care imi place mult: daca raman cartofi prajiti pe a doua zi si se moaie.. ii tai mai micut.. calesc putina ceapa, apoi pun cartofii apoi rad niste branza si apoi sparg vreo 2 oua si gata omleta care vrea poate sa puna si mezeluri
sos pt spaghete: se caleste usturoi, ciuperci de la conserva si gogosari in otet si atat ... nu va pot zice cantitatiile, de obicei imi vin "idei" cand nu prea mai avem mancare prin camin si ma chinui sa iasa ceva
mujdeiul de usturoi imi place cel mai mult frecat bine cu iaurt
sau tot pt spaghete: carne la conserva cu usturoi si sos de rosii ... -
FICATEI CU SOS DE ROSII. Speli 500 gr ficatei ii dai intr-un clocot apoi ii inabusi in 2 linguri de ulei cu o cana de apa.Cand s-a patruns bine si zeama a scazutpui 3-4 rosii decojite si tocate si 2 linguri de bulion.Acoperi si lasi 10-15 min la foc potrivit.La final potrivesti cu sare si presari putin averdeata. Pofta buna!
-
Buna fetelor! Sunt mai noua pe aici dar sper sa ma primiti si pe mine in clubul vostru.
Am si eu o reteta de salata ...tot cu ton...
se fierb cartofii se taie cubuletze , se adauga masline, o conserva de ton in ulei, ridiche neagra rasa pe razatoarea mare, marar mult , un ou fiert, gogosar in otet taiat cubulete.Se amesteca toate si....pofta buna! -
prajiturika de mere
e usor de facut ,rapid si buna la gust
se amesteca 6 oua cu 2-3 linguri de zahar,o pulpita de vanilie(se taie in 2 si se rad semintele din interior),100ml. smantana,o lgt.scortisoara --se amesteca cu telul ingredientele apoi se adauga 4-5 mere rase pe razatoarea mare(deci nu asa de finut)
Se pune continutul in forma unsa si se da la cuptor 45min-180 C -
Buna sunt noua pe aici,dar sper sa va ajut cu o reteta.
Bilute de magaliguta
Se foloseste
mamaliga
branza
unt sau margarina
Faci o mamaliguta,o lasati sa se raceasca max 10 min,dupa care luati cu o lingura mamaliguta si o umpleti cu branza,atat cat sa formati o biluta,si formati cat mai multe bilute cat pt tava de la cuptor.Dupa ce ati terminat,luati untul sau margarina,il/o puneti intr-o tigaie la foc mic,dupa ce untul sau margarina s-a topit,treceti bilutele prin tigaie,dupa care le imbracati in poliester si le puneti la cuptor!Nu trb lasate mai mult de 7 min maxim 10!Va pup si va doresc pofta buna!
Acest mesaj a fost editat de către lucianaluci: -
Mie mi-a gatit bucatareasa. Ati auzit bine! Am gasit o bucatareasa autentica ce vine acasa la mine si gateste. Ajunge de 2 ori pe saptamana sau gateste cand e cazul.
Asa sunt sigura asupra igienei si a prospetimii ingredientelor. Vine si cu propuneri de meniu, iar daca nu am ingrediente le cumpara chiar ea, bineinteles serviciul de achizitie costa. Pretul e rezonabil, preparatele sunt, pe bune, homemade !
Ieri ne-a gatit supacrema de linte rosie cu legume si menta, salata verde cu somon, branza si oua, pulpe de pui tavalite prin mustar cu pesmet de casa plus morcovi sote.
Fiica ei i-a facut pagina de facebook, deci o gasiti aici https://www.facebook.com/bucatareasa daca va tenteaza. O recomand din suflet…daca sunteti din Bucuresti.