seriozitate ing asigurari?

  •  
    • 13 mesaje
    17 Oct 2007, 10:16
    0 2
    Am facut o pensie privata la ing pensii private si dupa doi ani, timp in care am depus 40 mil, nu mai pot recupera niciun ban.
    Exista vreo metoda de a recupera ceva din banii depusi la teparii de la ing asigurari?
    Am pus pe tipa care imi administra contul sa se uite la cineva cu un contract asemanator mie, dar cu o perioada de depunere mai lunga decat a mea.Si desigur ca au inceput sa apara si surprizele...
    Era cineva care depusese aproximativ 57 mil in cam 5 ani. Isi putea recupera doar 38 mil din suma depusa.
    Am intrebat unde sunt banii de la 38mil la 57 mil? Mi s-a raspuns ca sunt comisioane de administrare, ca cica acest cont nu se administreaza singur, ca treaba asta costa.
    Pai...costa 40% din suma totala?- intreb eu...
    DA, a fost raspunsul taios.
    Pai in contract nu scrie asa ceva, zic eu.
    Ei, pai am batut palma cu dvs pe 17 ani.
    Eu le-am spus ca NU am batut palma cu nimeni, mai ales pentru 17 ani intr-o tara ca Romania unde nimic nu-i sigur de la o luna la alta, dar dupa 17 ani.
    Prima mea conditie cand am facut acest contract, a fost sa-mi pot retrage banii oricand doresc, fara nicio restrictie.
    In Romania, lucrurile, si mai ales legile se schimba rapid, apar tot felul de fonduri ( FNI si multe alte tepe d-astea) si nu poti sa fii sigur de la o luna la alta, deci perioada de 17 ani fiind de-a dreptul nebuneasca sa faci o intelegere in Romania.
    Ideea este ca am pierdut toti banii si mai bine pierd acum tot decat sa ma trezesc dupa 17 ani ca am comisioane de administrare care sunt jumatate sau mai mult, din toata suma.
    Sa nu faceti greseala de a incheia ceva de genul acesta cu ing asigurari si nu cred ca exista companie de asigurari cinstita in Romania, cred ca toate au cam aceeasi linie...deci teapa si hotie.Cat timp depuneti bani si nu va faceti probleme cu ce se intampla cu banii dumneavoatra, este totul ok.
    Cum vreti sa stiti ceva, eventual retragerea banilor...apar problemele si nervii.
    Puneti-va banii la banca in conturi personale unde aveti controlul deplin asupra banilor, la companiile de asigurari, banii se duc in afaceri dubioase unde nu puteti afla nimic de soarta lor.Ing asigurari spre exemplu a inventat niste iunituri, niste bonuri de valoare, valoare care este dupa bunul lor plac, cica daca nu investesc banii bine...teapa...nu s-au scos...faliment...deci toata lumea teapa la pensie.
    Ideea este ca mai bine iau teapa acum decat sa depun bani 17 ani la ticalosii astia.
    Oricum, toate aceste afaceri dubioase s-au facut candva in Anglia, in USA si toate au investit banii prost, deci au data faliment.De ce n-ar da faliment si aici, ca oricum, se pare ca Romania este campioana la inventat si copiat inginerii financiare.
    Faceti cumva astfel incat sa aveti controlul deplin asupra banilor dumneavoatra, chiar daca nu castigati mare lucru din asta, dar sunteti siguri ca sunt acolo unde trebuie.
    Companiile private de asigurari din RO sunt o mare teapa, eu unul am pierdut toti banii.
    Incercati de curiozitate sa luati banii depusi inapoi si o sa vedeti de ce explicatii aberante o sa aveti parte.
    Incercati numai...
  •  
    • 844 mesaje
    17 Oct 2007, 14:36
    0 0
    sora mea a luat teapa cu allianz-tiriac!!
    platea cate 200 de euro si cand a avut probleme medicale ( asigurare de viata) stai sa vezi ca trebuie aia...in fine a trecut peste !
    dupa un an se interneaza in spital (operatie )...adeverinta ..etc stia din timp de acte ca sa nu mai pateasca ca prima data... trebuia sa o despagubeasca cu 500 de euro....tot la fel ca sa vedeti ....
    asa ca si-a bagat ..... in ele asigurari!
    Poate in alte tari se respecta contractele si nu au chichite dar la noi nu am vazut firma de asigurari serioasa!
    unii te agaseaza asa de tare cu telefoanele ca nu mai suporti nici macar ideea de a incheia un contract ...de ex: ING
  •  
    • 197 mesaje
    18 Oct 2007, 17:07
    0 1
    mai fetelor , ma speriati ! eu am facut acum 2 luni o asigurare la ing pe 15 ani . mi-au spus ca in primii 2 ani daca vreau sa ma retrag nu vad nici un ban dar pt mai tarziu cica nu e nici o problema. initial am vrut pe 10 ani si la, fel, a zis ca pot sa ma retrag atunci si imi vor da banii respectivi. mi-au aratat un tabel cu diferite valori. pe de alta parte, unde credeti ca e sigur? nici la stat nu esti. ca muncesti 40-45 de ani si iesi cu 3 mil pensie de te intrebi: daca strangeam banii care s-au oprit( aia 2 %) , nu aveam oare mai multi acum? Cu Dzeu inainte... fie ce o fi.
  •  
    • 443 mesaje
    18 Oct 2007, 20:27
    0 0
    Fara suparare,dar mie mi se pare dubioasa faza ca NU ati mers la OPC,nu i-ati dat in judecata sau prin orice alta metoda,sa fi incercat sa va recuperati bani!
    Si scuza-ma,dar astfel de intelegeri "imi pot retrage banii oricand?" se fac PE CONTRACT,NU verbal.Si sunt sigura ca pe absolut toate contractele exista absolut toate comisioanele cerute de ei si absolut toate conditiile.Zau de nu,sa va fie de bine daca inainte de a semna un contract de orice gen,nu cititi de 10 ori,chiar in prezenta vreunui notar/avocat etc. care sa va poata lamuri in privinta temeiului legal al anumitor conditii.

    Daca deschiderea acestui topic este singura chestie facuta,exceptand convorbirea cu agentul firmei,pentru a va recupera banii,o meritati pe deplin.Nu zic cu rautate,nu am nimic cu nimeni,pur si simplu nu este normal sa fii superficial cand vine vorba de astfel de situatii,cand in joc sunt banii tai.Ee,dracia dracului..

    L.E. Ar fi de-a dreptul josnic sa fiti una din voi chiar de la "concurenta",intrucat pe acest forum s-a perindat numele ING ca fiind unii din cei mai ok pentru pensiile private.
    Culmea e ca acest post e unicul al userului alexx10 pe forumul eva.
  •  
    • 13 mesaje
    19 Oct 2007, 09:49
    0 0
    Si in contractul meu a fost trecut aceleasi lucru, doar o taxa de administrare de 3,5euro lunar, in rest nimic altceva. Am primit aceleasi asigurari ca dupa doi ani imi pot lua banii inapoi, am primit niste estimari ( niste grafice, tabele...) cum o sa creasca valoarea contului meu de-a lungul timpului. Sunt de acord ca in instanta o sa castig,sau cel putin ca am sanse mari de castig, dar chiar am o multime pe cap si numai pentru asa ceva nu urma sa mai imi fac timp...
    Formularea contractului este destul de incalcita, te baga in niste unituri, adica niste unitati de valoare, care desigur ca sunt si astea de multe feluri.Aceste unituri pot avea sau nu valoare pe piata in functie de cum investesc ei banii,daca ei investesc banii prost, banii sunt pierduti in mod legal si nu se mai poate face mare lucru.Banii sunt trecuti prin firme d-alea fantoma prin Cipru si alte locuri dubioase si desigur ca nu mai ramane mare lucru...
    Asa ca fiti linistiti si tineti-va banii in alta parte, altfel o sa va faceti numai nervi si desigur o sa ingrasati coruptia din RO, ca statul stie sigur ce se intampla, ba chiar te obliga sa iti faci pensie privata.
    Este o metoda clara de a deturna bani publici catre firme private care spala banii prin Cipru, Monaco.
    Oricum lucrurile acestea s-au mai facut si in alte tari, de ce sa nu se faca si aici?
  •  
    • 198 mesaje
    22 Oct 2007, 14:21
    3 0
    am mai povestit la un moment dat despre asta pe un al topic...
    intr-un contract de asigurare de viata cu capitalizare, indiferent de firma pe care ati ales-o (ING, AIG Life, Aviva, Allianz, etc), in primii 3 ani de la semnarea contractului nu se recupereaza nici un ban! Asta e un lucru in mare stiut sau daca nu, oricum consultantul are obligativitatea de a vi-l spune! Un astfel de contract devine rentabil financiar abia dupa 7-8 ani! Clauzele contractuale nu sunt f clare in aceasta privinta, dar nu in sensul ca au ceva de ascuns, ci pur si simplu pt ca sunt f multe lucruri de luat in calcul, e vorba de o matematica destul de incurcata si nu are rost ca un client sa invete matematica actuariana pt a invata cum se fac calculele! Pe scurt, dupa cum am spus, nu e rentabil decat dupa 7-8 ani!
    Am spus-o mereu si o mai spun si acum: pentru cei care cauta randament mare si profit imediat, aceasta nu este cea mai buna metoda de a investi! Exista bursa, exista brokeri si zeci de firme care va pot ajuta sa investitii banii, exista banci care, privind strict din punct de vedere financiar sunt mai rentabile pe termen scurt! MAREA DIFERENTA in ceea ce priveste firmele de asigurari, o reprezinta clauzele de asigurare (dece, invaliditate, etc), beneficii pe care nu le ofera (in caz de nevoie, bineinteles) nici bursa, nici banca, nici nimeni altcineva! In momentul inca re ati incheiat acest contract de asigurare ar trebui sa stiti f clar ca beneficiile sunt totusi de alta natura, nu este neaparat o investitie, ci o metoda de economisire pe termen lung care ofera si clauzele de protectie!
    Motiv pt care, daca vreti sa strangeti bani si nu puteti pt ca intrati mereu in ei, duceti-va la o astfel de societate. Periodic va vine scrisoarea acasa si veti sti ca veti avea de platit o anumita suma pe care altfel degeaba va propuneti s-o duceti anual/semestrial/etc intr-un cont la banca.. nu se va intampla, mereu va interveni altceva si nu economisiti nimic! Si in plus, sunteti protejate pentru una din situatiile neprevazute care pot aparea in starea de sanatate!
    In schimb, daca vreti profit rapid, orientati-va spre alta metoda de investire a banilor, pentru ca altfel veti ajunge sa va plangeti pe forumuri, pe la prieteni ca teparii de la firma "X" nu va dau banii inapoi!
    Va spuna ceste lucruri sincer, am lucrat intr-o astfel de firma si am tot respectul pt acest siste, este sigur si nu se trag tepe, decat ca, din pacate, de multe ori, consultantul de asigurari "omite" anumite informatii si ii vinde clientului gogosi... astfel de oameni strica piata si renumele firmelor de asigurari!
    Eu am un astfel de contract incheiat acum 4 ani si in momentul de fata am in cont mai putini bani decat am platit, pt ca in primii ani costurile companiei sunt f ridicate, dar peste 16 ani, cand imi va expira contractul, in cazul in care nu s-a intamplat nimic cu mine pana atunci, voi avea de ridicat o suma mai mare decat ce am investit! Din pacate, aceasta suma nu o poate prevede nimeni, toate hartiile pe care vi le arata consultantii sunt numai niste estimari privind profitul investiilor pe care firma le va face cu banii Dvs.! Prin contract e garantata o anumita suma, dar ce va veni peste nu se poate ghici! De obicei suma garantata prin contract este aproximativ egala cu suma primelor platite, dar asta depinde de tipul de contract... in plus, nu uitati va rog marele avantaj al acestor contracte: clauzele de protectie! Daca nu va intereseaza aceste clauze si nu vreti sa economisiti, duceti-va banii in alta parte si poate veti obtine profit mai mare!
    Pt cele care au incheiat deja un astfel de contract: mergeti cu el mai departe, nu-l intrerupeti, n-o sa va para rau la expirarea acestuia! Pentru cele care nu au inca incheiat un astfel de contract: nu va facei unul decat daca intentionati sa-l duceti pana la capat, daca peste 1-2-3 etc ani il veti intrerupe, ambele parti vor pierde!
    Daca mai vreti detalii, astept intrebari...
  •  
    • 198 mesaje
    22 Oct 2007, 14:29
    2 2
    si la OPC nu aveti ce cauta, in contract scrie foarte clar ca in primii 3 ani valoarea de rascumparare (adica cat recuperati daca intrerupeti) este 0. Spun de 3 ani pt ca este termenul general folosit de majoritatea companiilor de asigurari, daca vreuna din ele are alt termen, sa ma scuze...
    De fapt, marea problema a oamenilor este ca nu citesc conditiile contractuale si se bazeaza pe vorbele spuse de consultanti. Am fost 2 ani consultant de asigurari si nu am spus nici o minciune, decat sa am clienti nemultumiti, mai bine nu am deloc. De altfel, cei mai carcotasi clienti pe care i-am avut au fost cei care mi-au cerut conditiile contractuale si care mi-au pus un milion de intrebari din ele iar acum sunt cei mai buni clienti, au facut contracte si pt soti/copii/frati/etc.
    Greseala apartine in mare masura oamenilor care semneaza fara sa stie ce! Si apoi vin si compara firmele de asigurari cu FNI, Caritas sau alte astfel de esecuri! Sistemul asta functioneaza de sute de ani si in occident oricum nu exista sa n-ai incheiat un astfel de contract! Credeti ca lumea ar continua sa aiba incredere in asa ceva daca nu ar fi dovedit ca se poate?
    Nu sunt un fan ING, nu am lucrat la ei si chiar am auzit o gramada de lucruri negative despre oamenii lor, dar va spun ca este o firma ok, nu ar trebui sa se puna problema de lipsa de incredere in ei!
    Fiti numai atenti la ce va doriti de la banii pe care-i aveti...
  •  
    • 198 mesaje
    22 Oct 2007, 14:34
    3 0
    si inca ceva
    nu confundati contractele de asigurare cu capitalizare cu pensiile private! Pensiile private abia acum au aparut in peisaj, pana acum se putea vorbi de o forma de pensie, respectiv banii stransi timpul contractului se pot imparti intr-o suma care sa vina lunar clientului, o renta... termenul folosit de toti in acet sens era de pensie, dar, de fapt, abia acum au aparut pe piata pensiile private...
  •  
    • 198 mesaje
    22 Oct 2007, 14:38
    3 0
    si totusi... inca ceva
    in ceea ce priveste spitalizarea si operatiile... aceste clauze sunt in principiu optionale, nu sunt incluse in contractele obisnuite decat la cererea clientului. Se pot include, daca vreti, dar evident, suma de plata va creste...
    Clauzele standard sunt cele pt deces (natural sau din accident) si pentru invaliditate! Asa ca nu va asteptati ca de cate ori sunteti internate sa primiti bani, decat in cazul in care aveti aceste clauze... si apoi, in functie de gravitatea operatiei, suma platita reprezinta un procent din suma garantata pt interventiile chirurgicale! Una e sa te operezi de apendicita si una e sa te operezi la creier sau la inima.... si oricum, de obicei primele 3 zile de spitalizare nu se platesc... sunt tot felul de chestii de vorbit, nu termin nici pana poimaine dar toate acestea apar in conditiile contractuale! Cititi-le!
  •  
    • 2191 mesaje
    22 Oct 2007, 14:43
    1 0
    multumim pt lamuriri best_ever..dupa ce citisem topicul acesta,deja eram in dubii cu pensiile private (inca nu am un contract incheiat),dar dupa ce ai scris tu,m-am lamurit..
  •  
    • 198 mesaje
    22 Oct 2007, 15:15
    1 0
    cu placere...
    in ceea ce privete pensiile private, discutia e alta... parerea mea sincera e ca momentan in Romania sunt toti o apa si-un pamant, adica degeaba se bat toti cu pumnii in piept sa sunt primii in lume, sau ca au randament de 1000% prin nu stiu ce tara, pentru ca, ok, experienta la nivel mondial conteaza, dar fiecare tara are alte conditii si ce aplici in olanda nu da aceleasi rezultate in china .
    Motiv pentru care pornesc toti de pe picior de egalitate si diferenta intre ei, dupa parerea mea, se va vedea peste vreo 10 ani... Iar in ceea ce priveste numarul de subscrieri, campaniile de marketing si agresivitatea vor conta cel mai mult: vezi ING care, cu agresivitatea specifica lor, au adunat mai multe subscrieri decat toti ceilalti la un loc
    Personal eu nu recomand decat AIG si ING, in ordinea asta, sunt de departe cei mai puternici... (sper ca nu se considera reclama mascata )
  •  
    • 2191 mesaje
    22 Oct 2007, 15:42
    0 0
    o sa tin cont de recomandarile tale !!!
  •  
    • 13 mesaje
    23 Oct 2007, 14:07
    2 1
    @best_ever
    Poate ca esti unul dintre cei care lucreaza la ing si faci astfel de asigurari dubioase.Ai foarte multe posturi consecutive si se observa ca esti foarte deranjat de ce s-a scris aici. Incerci sa transformi totul intr-un monolog.
    Cele care aveti o astfel de asigurare de mai bine de 4-5 ani, incercati, numai incercati, fara sa si stricati contractul, sa va luati banii inapoi si o sa vedeti de ce explicatii aberante o sa aveti parte. Abia atunci o sa intelegeti ca nu aveti niciun control asupra banilor dumneavoatra, ca numai puteti depune bani, nu si lua banii, asa cum vi s-a spus la incheierea contractului.
    Atata timp cat dormi in pace si depui bani in nestire la aceste companii de asigurari, esti foarte bun, cand incerci sa te interesezi si sa mai recuperezi ceva...este imposibil de aflat ceva.
    Eu consider ca daca nu pot recupera cel putin 80-100% din suma, totul este o teapa imensa, cu atat mai mult n-o sa astept sa-mi dea teapa 20 de ani, timp in care o sa alimentez cu banii mei mafia si economia subterana din Romania, ca la asta se pare ca Romania este o campiona absoluta.
  •  
    • 5304 mesaje
    23 Oct 2007, 14:50
    0 0
    Best ever are dreptate, pensia privata e una, iar fondul cu capitalizare e altceva.
    Imi vine greu sa cred ca ai incheiat un contract de pensie privata acum 2 ani.
    Si ce treaba are economia subterana si mafia din Romania cu ING? Ai sechele de tip Caritas, SAFI sau FNI?

    Nu, nu lucrez la/pentru ING, chiar am bani depusi la ei, dar spre deosebire de ce spui tu, pot sa fac ce vreau cu ei, sa scot din ei, sa-i retrag, sa ma folosesc de ei, fara nicio dobanda (doar sunt banii mei), singura conditie e ca la data scadentei sa fie la loc.
    Nu mi-e foarte clar ce fel de contract ai facut, alex, dar sunt foarte sigur ca toate chestiile astea de care te plangi acum sunt scrise in el.
    Data viitoare citeste mai cu atentie ceea ce semnezi.
  •  
    • 198 mesaje
    25 Oct 2007, 16:20
    1 0


    nu lucrez la ING si nu voi lucra niciodata la ei, din principiu...
    am lucrat la AIG Life 2 ani de zile, dupa cum am mai spus si in alte postari...
    nu vreau sa impun parerile mele nimanui, cine are discernamantul necesar sa culeaga informatiile care-i trebuiesc, sa o faca, cine nu.... sa fie sanatos
  •  
    • 4411 mesaje
    25 Oct 2007, 18:37
    1 0
    Hmmm..ciudat.si eu am o polita la ei.Din cate stiu imi pot retrage banii dupa 3 ani insa nu stiu exact cat ; daca ma retrag inainte pierd tot,chiar ar trebui sa discut si chestia asta.Toti sunt neseriosi din cate se pare.

    Sunt nelamurita asupra pensiei private.eu am 2 polite la ING..una care se aduna intr-un fond de pensii,contractul fiind incheiat pentru urmatorii aproape 31 de ani;iar alta asigura o suma frumusica familiei mele in cazul decesului meu (doamne fereste dar nu e f scumpa si mi se pare buna totusi )

    eu am retinut un lucru..la terminarea contractului pot primi banii lunar sau pe toti o data,echivalentul la ce am platit in timpul asta plus o dobanda.Mi se pare ok dar am sa mai discut cu consultanta mea...Asta nu se numeste pensie privata?(am incheiat contractul acum 2 ani,la fel ca eva de mai sus)
  •  
    • 844 mesaje
    25 Oct 2007, 20:15
    0 0
    sora mea avea " activate toate clauzele" de aceea platea 200 de euro pe luna....si culmea la inceputurile tineretii mele am fost consultant in asigurari
    problema e ca consulatntul una a vorbit si alta scrie in contract!
    prinma data cand a fost internata a inteles ca ii trebuiau anumite acte si la a doua internare dupa un an de zile stia ce sa faca si au gasit alte motive !
    si acum o suna consultantul repectiv dar increderea s-a pierdut reclama nu a fost tocmai frumoasa
  •  
    • 13 mesaje
    29 Oct 2007, 13:34
    1 1
    Toate companiile de asigurari sunt neserioase, una scriu in contract si alta fac in realitate. Am doi cunoscuti la Aliantz Tiriac care se pare ca s-au fript mai tare decat mine la ING. Am inteles ca pana si Sorin Ovidiu Vantul si-ar fi facut un fond de pensii, ca doar in Romania sunt o multime de fraieri care dorm linistiti si baga bani fara sa-i mai poata scoate vreodata.
    Au venit si cu sloganuri d-astea airea de genul " alege acum, ca altfel alege statul pentru tine", lucru care desigur ca este o mare teapa. Te face sa te simti stapan pe situatie, ca poti alege ceea ce-ti doresti si ca statul n-ar avea control asupra ta, lucru total neadevarat.In realitate cand ai ales, deja ai dat unda verde ca niste fonduri ale statului sa treaca in proprietate privata, unde desigur se vor volatiliza fara urma. Lucrurile astea s-au facut in multe alte state serioase ale lumii si desigur, ca peste tot aceste fonduri au ajuns sa dea faliment.
    Ca dovada...Sorin Ovidiu Vantul...si-a facut imediat fond de pensii...ca ar fi fost pacat sa piarda o asemenea oportunitate.
    ING-ul de departe are cea mai agresiva reclama, nu vrea sa mai lase si pe altii sa dea teapa, vrea el, ING-ul, sa fie lider in domeniul tepei...si tine al naibi de bine in Romania si asta ma enerveaza la culme. Si ma mai enerveaza ca toate aceste inginerii financiare au fost si vor fi in continuare infaptuite cu acordul autoritatilor statului, lucru incredibil dar adevarat.
  •  
    • 592 mesaje
    29 Oct 2007, 14:00
    0 1
    Noi avem de 3 ani la AIG Life asigurari de viata..cand am incheiat contractul ni s-a spus ca banii vor sta ca la banca numai ca avantajul este ca vom avea o dobanda mai mare ca acolo. Banii nu ii putem ridica inainte de 3 ani. ok...contractele s-au semnat..acum dupa 3 ani i-am sunat ca au trecut cei 3 ani si ca nu mai vrem sa continuam..la care au inceput ca stiti ..k nu va veti recupera niciun ban ..ca abia peste 7-8 ani contul trece pe +...si tot asa...insa dupa cum a mai spus cineva preferam sa pierdem acum 90mil ( 2 polite de asigurare de viata) decat peste alti ani mult mai multi bani..asta e ne-am luat-o ne-am luat-o...
  •  
    • 13 mesaje
    29 Oct 2007, 19:12
    1 1
    Dupa cum vedeti...furaciunea si teapa este la ea casa aici in Romania, oamenii sunt tepuiti si inselati cu niste contracte care in realitate nu se aplica. La fel am patit si eu cu magarii de la ING, aceleasi explicatii aberante.Desigur ca am luat aceeasi hotarare, renunt acum la banii depusi decat sa iau teapa la nesfarsit de la niste magari care ingroasa randurile mafiei si economiei subterane.Trist, dar adevarat, se intampla in Romania...
    Eu va recomand sa va interesati ce se intampla cu banii vostri si sa luati o hotarare.
    In acelasi timp este bine sa postati aici ceea ce ati patit pe la companiile de asigurari, explicatiile care vi s-au dat, ce ati mai recuperat din ce ati depus in aceste companii.
    Desigur ca printre noi se vor infiltra si mesaje ale celor care lucreaza la aceste companii de asigurari si ale caror afaceri vor avea de suferit. Sper sa aveti puterea si inteligenta necesara ca sa faceti distinctie fata de acele mesaje si sa trageti concluziile cu adevarat valoroase din aceasta poveste urata.