Studiu: Cum e mai bine să dormiţi? Împreună sau separat?

Chiar dacă îţi place să te cuibăreşti în braţele iubitului, se pare că psihologii nu sunt de aceeaşi părere că acest obicei este unul benefic pentru viaţa intimă Mergând pe ideea

Chiar dacă îţi place să te cuibăreşti în braţele iubitului, se pare că psihologii nu sunt de aceeaşi părere că acest obicei este unul benefic pentru viaţa intimă

Depositphotos_31743855_m-2015-taiata
Mergând pe ideea că ceea ce este prea mult strică, psihologii au demonstrat că dormitul în acelaşi pat sau chiar în acelaşi dormitor poate să afecteze grav relaţia.

Motivul pare a fi unul destul de logic: lipsa odihnei! Sforăitul, mormăitul, dezvelitul, insomnia, scrâşnitul din dinţi, învârtitul în pat sunt câteva dintre obiceiurile din timpul nopţii care pot să afecteze grav calitatea somnului, în special al persoanei care trebuie să le suporte.

De aceea, prin separarea cuplului pe timpul nopţii, astfel încât fiecare să doarmă în camere diferite, calitatea somnului creşte, la fel şi viaţa sexuală devine mai satisfăcătoare, susţin specialiştii.

"Vremurile stresante pe care le trăim, când munca ne ocupă cea mai mare parte din timp, ne face să ne dorim ca în timpul odihnei să nu fim deranjaţi de nimeni. Unele cupluri sunt incompatibile din punct de vedere fizic. Însă, este important ca în fiecare seară partenerii să petreacă un timp împreună în care, chiar dacă nu fac sex, să vorbească şi să se relaxeze", explică psihologul Ben Fletcher.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod