Sex. 5 descoperiri ştiinţifice senzaţionale despre erotism




Sexul are rolul de a ne ţine împreună

Spre deosebire de majoritatea mamiferelor, care fac sex doar în perioada fertilă, oamenii fac sex de plăcere. Se pare că această diferenţă are rolul de a apropia partnerii de cuplu pentru ca relaţia să reziste în timp. Are o legătură directă cu faptul că bebeluşii sunt printre cei mai neajutoraţi pui din natură, copiii fiind dependenţi de părinţi ani la rândul, spre deosebire de puii altor specii, care după cel mult un an sunt complet independeţi.

Bărbaţii se gândesc la sex o dată la 52 de secunde

Nu degeaba se spune în ultima vreme că cel mai mare organ sexual este creierul. Unele studii au arătat că bărbaţii se gândesc la sex o dată la fiecare 52 de secunde, în timp ce femeile se gândesc la sex o dată pe zi. Iar explicaţia este aceea că zona creierului responsabilă pentru apetitul sexual este de 2,5 ori mai mare în cazul bărbaţilor.


Nu există "orgasm vaginal"

Potrivit unor studii recente, stimularea zonei clitoridiene este singura cale de a obţine orgasm în cazul femeilor, iar credinţa conform căreia femeile pot avea orgasm exclusiv prin penetrare, fără stimularea clitorisului, este total greşită. Cercetătorii au dezvăluit faptul că o exprimare de tipul "orgasm vaginal" este greşită, tocmai pentru că le inspiră femeilor ideea că îl pot obţine independent de stimularea zonei clitorisului. De asemenea, studiul publicat în Journal of Sexual Medicine, în februarie 2014, a indicat că dimensiunea şi poziţionarea clitorisului faţă de vagin influenţează capacitatea unei femei de a obţine orgasmul în timpul penetrării. În timpul studiului, femeile care au declarat că au rar orgasm erau cele care aveau un clitoris mai mic şi aflat la o distanţă mai mare faţă de vagin.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod