Știința confirmă că oamenii absorb energia de la ceilalți

Ți s-a întâmplat vreodată să ai o stare neplăcută atunci când erai cu o altă persoană, ca și cum persoana respectivă îți absorbea energia? Ideea că totul este format din energie reprezintă una dintre axiomele principale ale științei, iar ființele umane nu sunt străine transformărilor energetice. Iată de ce absorb oamenii energia de la ceilalți!

Se pare că oamenii absorb energia celorlalți. Iată la ce concluzii au ajuns oamenii de știință!


Un studiu interesant a fost realizat de Universitatea din Bielefeld, Germania. Acesta a arătat că plantele pot absorbi energia din alte plante. Olivia Bader-Lee, medic și terapeut, a urmărit rezultatele acestei investigații. Știința care studiază comportamentul energiei în lucrurile vii se numește bioenergetică. Această cercetare a fost efectuată la nivelul algelor, în special Chlamydomonas reinhardtii.
S-a descoperit că, în plus față de fotosinteză, algele au o sursă alternativă de energie, aceasta presupunând absorbția energiei din alte alge. Potrivit lui Bader-Lee, corpul uman este ca un burete, absorbind energia care este în jurul său. Acesta este motivul pentru care există oameni care se simt inconfortabil atunci când se află într-un anumit grup, cu un amestec de energii și emoții. Aceștia iau energia negativă de la oamenii care se află în jurul lor. Însă este posibil și efectul invers.
Oamenii din jurul tău te pot ajuta să ai o stare mai bună, în momentul în care au o energie pozitivă mai puternică decât starea ta negativă din acel moment. 

Corpul uman este foarte asemănător cu o plantă, absorbind energia necesară pentru a-ți alimenta starea emoțională. De asemenea, poate energiza celulele și crește cantitatea de cortizol, precum și cataboliza și hrăni celulele în funcție de nevoia emoțională.

De aceea, mulți oameni îți pot schimba starea de spirit, lucru care duce la nervozitate, stres, furie, anxietate, tristețe, dar și fericire, optimism și râs.


Bader-Lee spune că, de-a lungul timpului, oamenii au pierdut această legătură cu natura, în care schimbul de energie ar putea aduce beneficii enorme umanității. În cele din urmă, spiritul este energie, iar ceea ce oamenii numesc supranatural nu este nimic mai mult decât manifestarea diferitelor energii în lume.
Acest lucru era cunoscut în culturile antice de pe toate continentele, dar știința a ales să îl ignore și doar câțiva oameni de știință îndrăznesc să abordeze aceste probleme, de teama criticilor și respingerii de către comunitatea științifică. Însă îți poți da cu ușurință seama că aceste lucruri sunt adevărate, în momentul în care observi că starea ta de spirit este influențată semnificativ de energia oamenilor care se află în viața ta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod