Tensiuni în cuplu

Singurul lucru pe care să nu îl spui niciodată atunci când partenerul tău e supărat

Când partenerul tău e supărat, poate fi dificil pentru tine să ştii ce să îi spui pentru a-l face să se simtă mai bine.
Dacă gesturile de afecţiune sau micile daruri te fac o persoană empatică pentru partenerul tău, există un lucru pe care ar trebui să eviţi să i-l spui cu orice preţ.

Conform Independent, Jane Greer, un expert în relaţii, a explicat că forţarea partenerului de a vorbi despre problema lui spunându-i lucruri precum "hai, spune-mi", mai ales atunci când ţi-a specificat că nu vrea să facă asta, nu va face altceva decât să îl îndepărteze de tine.

Cu toţii suntem diferiţi şi avem modalităţi diferite de a face faţă stresului emoţional, iar unii oameni pot alege să ţină în ei, astfel încât să nu pară vulnerabili în faţa partenerului lor de viaţă, a explicat Greer.

În mod similar, s-ar putea să se simtă nesiguri cu privire la sentimentele care îi poartă şi nu sunt încă pregătiţi să se confrunte cu ele.
Pe lângă asta, există o mulţime de lte motive pentru care doresc să păstreze liniştea.

Cel mai rău lucru pe care îl poţi face este să spui lucruri precum  "Chiar vreau să știu" sau "Poate te pot ajuta", a spus Greer.

În timp ce intenţiile tale ar putea fi bune, forţându-ţi partenerul să ţi se confeseze când e evident că nu îşi doreşte asta poate părea că problema lui e despre tine şi despre cum te simţi tu dacă îl ajuţi.

Acest lucru poate părea lipsit de respect, aşa că dacă iubitul sau iubita ta îţi spune că nu vrea să vorbească despre asta, probabil că e mai bine să îl asculţi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod