Singurătatea este echivalentul a 15 țigări pe zi

Singurătatea și izolarea socială dăunează sănătății oamenilor, atât psihic, cât și fizic. Lipsa interacțiunii sociale nu este o problemă doar pentru persoanele în vârstă, ci și pentru tineri, iar impactul pe care îl are asupra corpului nostru este considerat a fi echivalent cu fumatul a 15 țigări pe zi.

Cât de dăunătoare este singurătatea pentru oameni?


Efectele singurătății au fost evidențiate în Marea Britanie. Comisia care a descoperit aceste probleme a publicat un raport care detaliază faptul că numai în Regatul Unit un număr de 9 milioane de oameni suferă de singurătate, lucru care are un efect tangibil și fizic asupra lor.

Singurătatea predispune oamenii la depresie și poate duce la sinucidere. Lipsa stimulării mentale crește riscul dezvoltării demenței cu 64% în cazul persoanelor singure și al unui declin cognitiv.
Cu toate acestea, singurătatea nu afectează numai sănătatea mintală a unei persoane, ci și sănătatea fizică. Singurătatea s-a dovedit că a crescut riscul de mortalitate cu 26%, precum și hipertensiunea arterială și obezitatea. 

În urmă cu câteva luni, medicii avertizau populația că singurătatea poate fi la fel de dăunătoare pentru sănătatea unei persoane ca viața cu o boală gravă pe termen lung, cum ar fi diabetul. În consecință, acest lucru înseamnă că pacienții care sunt izolați de alte persoane își vizitează mai des medicul, în parte pentru a beneficia de contactul uman, dar și pentru a lua medicamente. 

Combaterea singurătății reprezintă o provocare a mai multor generații, care poate fi realizată numai printr-o acțiune concertată a indivizilor, familiilor, comunităților, angajatorilor, companiilor și organizațiilor civile ale societății, după cum se afirmă în raport.
Este o problemă care poate fi rezolvată doar prin ajutorul tuturor. Raportul a solicitat guvernului britanic să facă mai multe eforturi pentru a combate singurătatea și a fost publicat pentru a încuraja voluntarii să contribuie la reducerea izolării în toate comunitățile.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod