Semne clare că trăiești cu un narcisist

Când vine vorba de narcisiști, mă duc cu gândul la citatul acesta: “O persoană narcisistă se prezintă ca o victimă sau ca un inocent al oricărei situații. Este ofensată de adevăr. Ceea ce e săvârșit în întuneric o să-și găsească calea spre lumină, iar culorile adevărate ale fiecărui om se vor dezvălui treptat”.
Cat se poate de adevarat! Narcisistii sunt maestri in aparente, astfel ca pana te prinzi tu ca ai de-a face cu unul dintre ei, e prea tarziu.

La inceput, narcisistii se prezinta ca prieteni loiali si parteneri iubitori
Sunt „all in”, din prima. Te inunda cu complimente si cu atentia lor, sunt manierati si amuzanti, de ai impresia ca ti-a pus Dumnezeu mana in cap. Scopul lor este, evident, sa te manipuleze si sa te foloseasca pentru interesele lor ascunse. Odata ce-l ating, trec mai departe la urmatoarea victima.

Daca ai sti de la inceput cum sta treaba de fapt, nu te-ai apropia de o asemenea persoana.
Tocmai de asta, pentru a scuti nervi si lacrimi, fii cu bagare de seama la micile dovezi timpurii care-ti arata ca ai de-a face cu un narcisist.

Semne ca ai langa tine un narcisist:

Narcisistii se cred superiori celor din jur
Se cred unici si mai presus de alte persoane.
 
Mai mult, atunci cand intalnesc un om capabil, il transforma instant in inamicul public numarul unu, si se dau in stamba pentru a arata ca tot ei sunt singurii care merita atentia celorlalti. Grandomanie si importanta la orice pas.

Nevoia constanta de a dovedi ceva

Narcisistii doar par a fi niste oameni plini de incredere.
In realitate, ei sunt extrem de nesiguri, avand dorinta neobosita de a se afirma si de a le fi recunoscuta valoarea.

Lipsa compasiunii

Notiuni ca empatie sau compasiune sunt total straine de inima unui narcisist. Sunt incapabili sa inteleaga cum gandesc sau ce simt altii, si considera asta o pierdere de timp, ei fiind interesati exclusiv de fericirea lor.

Sa nu uitam insa ca ei isi doresc cu ardoare sa fie placuti, astfel incat isi croseteaza atent o imagine de oameni buni, pana cand ajungi sa ai incredere in ei. Citește continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod