Relația la distanță ”se pune” ca relație?

Am strâns opinii și de la cei rămași acasă, și de la cei plecați. Și de la cei care au fost despărțiți de distanță la scurt timp după ce au accesat relația, și de la cei care aveau ani în spate înainte să li se ducă drumurile în direcții diferite.
 

Cel mai neplăcut caz

 
Dacă relația ta abia a debutat, și tu ești cea care rămâne acasă să își facă tot felul de proiecții paranoice, e posibil să fi avut ghinionul de a înfrunta cea mai dificilă versiune a situației. De ce? Pentru că relația nu a apucat să se sedimenteze, pentru că perioada în care el se acomodează în străinătate te vei simți neglijată, pentru că se va strădui să își facă prieteni noi și te vei simți exclusă. 

Cum să te adaptezi la noul statut 

Ai auzit deja de la toți apropiații că nu va fi ușor. Însă dacă nu faci parte din categoria proaspeților porumbei, iar relația ta are deja un fundament solid creat în prealabil, este posibil ca distanța să facă și mici minuni pentru care să merite efortul.
În primul rând, este foarte important ca tu și partenerul tău să aveți momente ”ritualice” în care să fiți doar voi doi, chiar dacă vorbim numai de o discuție pe Skype.
O oră stabilită în anumite zile în care să păstrație vie comunicarea dintre voi, să vă împărtășiți noutățile cum ați fi făcut dacă erați în aceeași încăpere sunt momentele care vor întări relația.

Cum să te bucuri de o relație la distanță

 
Multă lume care a trecut prin experiența asta a spus că relația a cunoscut o îmbunătățire, pentru că se comunica mai mult. Faptul că nu poți petrece timp împreună în care ai fi distras de tot felul de întreruperi și că ești forțat să vorbești mult - ca unică formă de interacțiune - te poate aduce mai aproape emoțional și psihic de iubitul tău.
Momentele de revedere vor fi ca atare mult mai intense și prețuite. 

Dacă ești tu cea care pleacă

 
Trebuie să te asiguri că noua viață pe care ți-o construiești acolo are reguli clar definite în raport cu relația ta. Este important să setezi premisele: dacă e vorba despre o plecare temporară, trebuie să te asiguri că iubitul tău te va vizita regulat și că vei veni și tu cât de des posibil în țară. Dacă vrei să pleci de-a binelea, este recomandat să spui asta din prima și să decideți împreună care este viitorul relației, pentru că la distanță nu merge la nesfârșit.
adnana-costandache
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod