Regulile îmbrățișărilor. Cum, când și cu cine poți face asta

Te simți bine atunci când iei în brațe o persoană pe care o iubești, iar beneficiile pentru sănătate ale îmbrățișărilor sunt dovedite științific.
Îmbrățișările au loc în multe situații, de la salutări la despărțiri. Însă cine decide care sunt regulile îmbrățișărilor? Există un scurt ghid, care te poate ajuta să-ți dai seama când ar trebui să dai noroc cu cineva sau să iei în brațe o persoană.

Care sunt regulile îmbrățișărilor?

1. Încearcă să-ți dai seama de semnalele pe care le transmite cealaltă persoană

Unele persoane se îmbrățișează automat, fără a se gândi de două ori înainte. Dacă faci asta, trebuie să analizezi mai întâi limbajul corpului celeilalte persoane.
Dacă stă dreaptă și nu vine spre tine, fie o lași pe ea să inițieze îmbrățișarea ori întinzi mâna spre ea. Într-un studiu făcut în 2014, s-a constatat că femeile care nu se aflau într-o relație heterosexuală preferau să nu fie îmbrățișate de bărbați.

2. Descoperă cel mai bun mod de a îmbrățișa

O echipă de cercetători europeni a descoperit că adulții mai în vârstă preferă îmbrățișările mai mult decât adulții mai tineri. Cu toate acestea, nu le place să inițieze îmbrățișările și preferă atingerile sociale și afective, ceea ce simți atunci când cineva îți oferă o îmbrățișare blândă.
Dacă vrei să îmbrățișezi pe cineva, șansele sunt ca o persoană în vârstă să aprecieze mai mult. Însă fii atent și la factorii culturali și alți factori sociali care ar putea face această îmbrățișare necorespunzătoare.

3. Analizează ce fac alte persoane în această situație

O îmbrățișare de absolvire poate fi una care este repetată de 50 de ori de către toată lumea prezentă la ceremonie. Sau poate trebuie să îmbrățișezi pe cineva la o nuntă, la o înmormântare sau alt eveniment încărcat emoțional.
Dacă ești prima persoană care se află în această situație, atunci urmează prima regulă notată mai sus. Dar dacă ești la mijlocul cozii de persoane care așteaptă, atunci ar trebui să ai destule informații pentru a alege modul corect de îmbrățișare.

4. Ai grijă când îmbrățișezi pe cineva la serviciu

Având în vedere îngrijorarea din ce în ce mai mare cu privire la cazurile de hărțuire sexuală, este înțelept să stai departe de îmbrățișări, ca o modalitate de a arăta că ai grijă de colegii tăi.
Este mai bine să lași îmbrățișările pentru ocazii speciale, cum ar fi când cineva părăsește compania sau la o zi de naștere.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod