Poveste adevărată: "Soţul meu s-a îndrăgostit de fiica mea"

Eu şi fiica mea am fost cele mai bune prietene. De când am născut-o, când nu eram nici eu mai mult decât un copil, până când ea a devenit o adolescentă frumoasă şi rebelă, leit taică-su. În intervalul ăsta a fost o bună bucată de timp lângă noi Dan, soţul meu şi tatăl ei vitreg. Lucrurile au funcţionat ca în orice familie normală, cu bune şi cu rele.
Eu şi fiica mea am fost cele mai bune prietene. De când am născut-o, când nu eram nici eu mai mult decât un copil, până când ea a devenit o adolescentă frumoasă şi rebelă, leit taică-su. În intervalul ăsta a fost o bună bucată de timp lângă noi Dan, soţul meu şi tatăl ei vitreg. Lucrurile au funcţionat ca în orice familie normală, cu bune şi cu rele. De un an de zile, însă, Dan a intervenit între noi sau poate ea, Ana, fiica mea, a intervenit între mine şi Dan. Cert e că suntem într-o situaţie din care niciunul nu ştie cum să iasă.

Aveam 17 ani când am născut-o pe Ana. Toată lumea a socotit o greşeală păstrarea sarcinii, singurul care m-a susţinut atunci şi tot timpul după asta a fost tata. Surprinzător, pentru un tată, să nu-i vină să-l omoare pe cel care i-a lăsat fata gravidă, nu? Ei bine, tata a privit întotdeauna lucrurile detaşat şi asta cred că ne-a ajutat pe toţi cei din jurul lui să nu ne pierdem capul aiurea. Ana s-a născut dintr-o pasiune adolescentină pentru rebelul liceului, care a şi murit înainte ca eu să nasc. Era un puşti cuceritor şi îndrăzneţ, iar curajul de a urca pe munte l-a costat viaţa, la numai 18 ani. Părinţii lui au fost şi ei bucuroşi că eu am păstrat copilul, moştenitorul lor, aşa că în timp, Ana a crescut cam ca orice copil normal cu două perechi de bunici, chiar dacă fără tată şi cu o mamă preocupată mai degrabă să-şi continue studiile.

Am terminat facultatea când Ana mergea în clasa întâi, iar după facultate l-am cunoscut pe Dan, la firma la care lucram amândoi.
Ulterior ne-am făcut o afacere împreună şi ne-am căsătorit. Dan a fost întotdeauna apropiat de Ana, şi multă vreme am considerat asta o binecuvântare. O mamă singură ştie cât de greu e să găseşti pe cineva care să te accepte şi cu copil, iar copilul să-l accepte pe bărbatul din viaţa ta.
 
Dan e genul expansiv, vorbăreţ, amuzant, sufletul petrecerii în orice împrejurare, iar caracterul lui s-a mulat de minune pe nevoile de copil hiperactiv ale Anei. Ea avea aproape zece ani când Dan a devenit tatăl ei vitreg, iar noi, fiecare, aveam 27 de ani. Eram cei trei muşchetari, un trio formidabil. Am trăit împreună cei mai frumoşi şase ani din vieţile noastre.

Când Ana a împlinit 16 ani, Dan ne-a făcut cadou o excursie la Paris. Era prima ieşire din ţară a Anei şi Parisul era visul ei de viitoare arhitectă, cum şi-a propus. Aşa că asta nu putea decât să mai adauge o treaptă la piedestalul pe care Dan era cocoţat în ochii ei. Am purces toţi trei în oraşul luminilor şi de acolo ne-am întors alţii.

Ruptura s-a petrecut într-o seară când ne-am întors epuzaţi de plimbări la hotel. Eu am adormit pe canapeaua din camera care despărţea cele două dormitoare ale apartamentului pe care-l ocupam, iar Dan şi Ana au ieşit pe balcon să savureze sub cerul înstelat al Parisului un pahar cu vin şi o limonadă.

M-am trezit brusc dintr-un vis straniu, în care se făcea că-i văd pe Dan şi pe Ana îmbrăţişaţi, într-un mod scandalos pentru un tată şi o fiică.
M-am dezmeticit şi mi-am dat seama că sunt singură în cameră şi că dinspre balcon nu se aude niciun zgomot, de unde adormisem în sporovăielile impresiilor lor de peste zi.

Când m-am apropiat de fereastră l-am văzut prin perdea pe Dan privind-o pe Ana cu dragoste, aşa cum îmi aminteam acum, brusc, că pe mine nu mă mai privise de ceva timp. O sorbea din priviri şi îi mângâia căuşul palmei într-un mod foarte erotic. Ea stătea tolănită pe un fotoliu din ratan, cu capul pe spate şi îngâna o melodie franţuzească. Era tabloul perfect al îndrăgostiţilor. Se simţeau bine împreună şi pentru prima dată m-am simţit exclusă din cercul ăsta. Dan putea foarte bine să-i fie un iubit ceva mai mare, dacă nu i-ar fi fost tată în ultimii şase ani.

Am ales atunci să nu disturb acea scenă. Adevărul e că nici nu ştiam ce reacţie să am. Pe de-o parte mi se părea absurd, gândeam că totuşi mi se pare şi ar fi fost deplasată o intervenţie brutală din partea mea. Însă ochii nu mă înşelau, Dan chiar era îndrăgostit de Ana şi asta avea să-mi recunoască chiar el când l-am întrebat. Ajunsesem acasă şi totul părea schimbat. Eu eram schimbată, ei erau altfel, parcă ne feream unii de ceilalţi. Ce e cel mai grav e că vedeam că şi Ana simte ceva pentru Dan şi asta ne făcea rivale.
Absurd şi dureros. Cum să concurezi cu propria fiică la dragostea unui bărbat?


Partea bună a lucrurilor a fost această deschidere care a existat întotdeauna între noi. De aceea poate că şi lui Dan i-a fost mai uşor să ne spună, amândurora, că simte pentru Ana ceea ce un tată n-ar trebui să simtă niciodată pentru fiica lui. Ana a fost flatată, nu şi-a putut reţine un zâmbet în colţul gurii şi în clipa aceea n-am mai văzut-o în ea pe fiica mea, ci o femeie frumoasă şi cochetă care-mi râvneşte bărbatul. Atunci am urât-o.

Apoi lucrurile au luat-o razna. Dan s-a mutat de acasă, la insistenţele mele, deşi nici el şi nici ea nu doreau să se despartă. În plus, Dan a continuat o vreme să-mi spună că şi pe mine mă iubeşte, dar că-i e imposibil să-şi ia gândul de la Ana. Şi că e indecis între noi. Nu a fost nimic între ei de ordin intim, e o dragoste nebună dar nu s-a ajuns la sex, poate din cauza mea, poate pentru că Dan totuşi are nişte reţineri. Faţă de mine sau faţă de faptul că Ana e totuşi minoră. Însă viaţa mea oricum era un calvar cu ei în casă. După ce Dan s-a mutat, Ana a început să lipsească de acasă. Merge la el, evident, iar mie îmi răspunde în doi peri. Prietenia nu mai există, iar respectul datorat mamei nici atât.
Suntem două străine care din nefericire locuiesc împreună. Pentru că mai presus de orice eu sunt tutorele Anei, până când ea va face 18 ani. Ne mai desparte aproape un an de acel moment şi mi-e groază de ce va urma. Cum să trăiesc cu această situaţie?

Nota redacţiei. Această poveste este adevărată. Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului. Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre,
scrieţi-ne pe adresa redacţie@eva.ro.
 

Comentarii (27)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • adrian pe 26 Dec 2014, 01:12
  klara

  deci klara din antamplare am citit si eu ce se petrece.deci klara femeie tu meriti spanzurata ,,vino la mine ca te castrez eu retardata ce esti tuuu,,rest despre antamplare pe scurt tu vei ramane pentru todeauna mama ei si ea va ramane fica ta gandestete la asta

  0
  0

 • eugen67 pe 7 Feb 2014, 13:26
  Alegerea e simpla!

  alegerea e simpla! alege-ti copilul! fa orice pentru a-i salva viitorul! Daca el nu intelege, fa-i plangere pentru coruptie sexuala asupra unei minore...decat sa planga copilul tau mai tarziu, mai bine sa planga mama lui...inafara faptului ca te tradeaza pe tine, iti mai distruge si copilul...daca lasi ca lucrurile sa se rezolve de la sine vei regreta mai tarziu...oricum nu au nici un viitor impreuna!

  0
  0

 • Paulescu pe 9 Mai 2012, 11:37
  ???????

  precizare.....ma refer la ţinuta din casă. ps. cred că ai neglijat si un aspect important. Ai tratat-o ca pe o fetiţă , uitând un lucru esenţial, acela că de fapt este o femeie in devenire. Daca fiica a umblat prin casă imbracată ,mai mult dezbracată.......

  2
  0

 • Paulescu pe 9 Mai 2012, 08:16
  ?????

  hormonii ei si un comportament neadecvat al lui , poate fi inceputul. Ma refer la tinuta indecenta a masculului . Multe pb, chiar f multe probleme apar din cauza unei ţinute indecente, provocatoare din partea adultilor. Uneori si un after shave puternic mirositor folosit in casă..... De multe ori adulţii sunt cei care intind capcane, chiar si involuntar.

  2
  0

 • mariana pe 9 Oct 2011, 03:04
  buna

  eu sunt de parere ka fiica ta nu face diferenta intre a iubii a fii iubit si o obsesie.eu il gasesc pe el de vina ptr ca desi ia fost tata totii acestii anii nu a ezitat sa ceara si mai mult.el isi doreste de la ea doar o simpla aventura nimik mai mult ear ptr fata ta el a devenit o obisnuinta si o obsesie.

  2
  0

 • Diana pe 9 Apr 2011, 15:24
  Sugestie.

  Lăsând deoparte comentariile răutăcioase, aș vrea să-ți spun propiul meu punct de vedere. În primul rând, cea mai importantă decizie pe care ar trebui tu să o iei este aceea de a redeveni prietenă cu fiica ta. A fi mamă înseamnă a fi și prietenă. Pentru că o mama îi pasă cel mai mult de copilul ei, îi vrea binele, o iubește cel mai mult pe lume și întotdeauna va fi acolo pentru ea. Adolescenții sunt într-adevăr niște ființe rebele curioase să afle ce este aceea dragostea cu adevărat, dar, având în vedere ceea ce ai scris tu acolo, fiica ta pare să fie absorbită de această stare de iubire, ca să-i spun așa, iar Dan pare să aibe o influență foarte proastă asupra ei. Ar trebui să dea dovadă de maturitate și să o lase în pace. Cât despre ceea ce simți tu acum, nu pot spune că înțeleg, dar îmi pot imagina. Alungă starea depresie, încearcă să vorbești cu ea, ridică acel zid de ură între voi două. Dacă o pierzi acum, ai pierdu-o pentru totdeauna, sau va veni peste câțiva ani, când deja va fi prea târziu să îți ceară iertare. Tot ce ai mai scump pe lume se afla în fața ta, locuiește cu tine, s-a născut din tine. Deschide-i ochii și arată-i calea cea bună. De asemenea, cred că ar trebui să iei în calcul ce a spus și DDD, Mariana și Innaaa. Sunt sfaturi bune. În ceea ce privește opinia Klarei, sper să nu o citești. Acel respect impus de mamă cu de-a sila și de a nu avea o relație de prietenie cu fiica ta mi se pare cel mai meschin și înjositor lucru pe care o „mamă” l-ar putea face. Copii caută într-o mamă o persoană de încredere, nu un monstru de care să le fie frică. Copii vor afecțiune și să simtă grija mamei, nu să-și amintească tot timpul de palmele primite, ca să nu spun de „scuipături”. Să sperăm că soarele va bate iarăși la fereastra ta. Îți doresc succes.

  7
  3

 • Eilleen pe 6 Apr 2011, 09:20
  Nu imi vine sa cred ca o urasti pe fata ta.

  O fetita la 16 ani nu are cum sa inteleaga ce este dragostea. Tot ce am sa iti zic este, ca acel Dan are nevoie de atentie psihologica. Si tu ca si mama normala ar trebui sa ii interzici fetii sa mearga la un barbat acasa care ii poate fii tata. Nu stiu ce e in capul tau, dar tu esti mama, tu faci regulile, asa ca nu te mai comporta ca si o adolescenta ranita, so fa ce este mai bine pentru fata ta. Ea nu stie sa e bine, daca tu nu o educi. Si nu imi vine sa cred ca ai spus ca o urasti pe fata ta. Ea nu este o femeie care seduce, ea este o fetita care vrea dragiste si atentie. Nu pun pe nimeni in lumina, Dan este bolnav, fata ta este mica si tu trebuie sa actionezi sa remediezii.

  10
  9

 • AnaMandy pe 5 Apr 2011, 17:19
  ce prostie!

  Dan ala e un gunoi de om, ce dragoste ma?? la varsta lui ar trebui sa gandeasca cu nenorocitul ala de cap, nu cu o eventuala criza de personalitate pe care o sufera capul dintre picioare ! si ce daca nu s-a ajuns la sex, se va ajunge, ca doar asta e finalitatea pana la urma! Acum e tensiune si apoi va fi eliberata prin sex.Asta nu e dragoste, e criza hormonala, pe cara hai sa spunem ca fata nu ar sti-o controla, dar el, masculul, daca poate fi numit asa...cum de nu poate, ca doar e om matur, ce naiba ? sa-si faca naibii laba, pardon de aroganta, dar asta merita.Sa se duca la psiholog mai bine!Eu am cuoscut un baiat exagerat de frumos, toate erau in limba dupa el, si de bun simt etc, dar mai avea copil si nevasta, si asa cu tot cu bunul lui simt, nu ar fi refuzat sa fie ceva intre noi, eu eu am refuzat si uite n-am murit, si nici el! Acum sunt bine si el la fel, daca era ceva si se afla..ca sigur se afla, acum el era probabil in divort si eu aveam constiinta incarcata! Si Dan asta, mai bine si-ar da o palma sau un pumn sa isi revina, ca va trece si va ramane frustrat, si fata la fel !

  8
  0

 • denisa pe 5 Apr 2011, 03:28
  ma corectez ...

  '' bietele creaturi''

  1
  0

 • denisa pe 5 Apr 2011, 03:26
  klara

  klara nu te supara ..... tu ai copii ???? Daca nu ai, eu sper si chiar ma rog la dumnezeu sa nu ai niciodata ..... ai fi o mama groaznica ... Groaznica si inculta !! Nici un animal nu se scuipa draga mea ... sa nu mai vorbim de propiul copil .... Nu zic ca o mama sa nu fie autoritara , sa nu impuna respectul cuvenit ca este mama ... insa tu !!?? Doamne , tu ai fi o mama groaznica ... Sau daca esti mama deja .. crede ma mie mila rau de bietile creaturi .... Esti jalnica ' inervato '' =)))=))

  5
  2

 • loredanamaria1000 pe 4 Apr 2011, 20:41
  groaznic!

  din comentariile pe care le`am citit nu am putut sa nu il observ pe cel al Klarei care se "inerveaza"ar trebui sa cauti cuvantul in dictionar draga Klara. si alte multe lucruri. in primul rand nu pot sa nu remarc faptul ca acest "Dan" e un animal, iar ea o fata prostuta care nu merita condamnata, iar tu , prin faptul ca ai zis ca iti urasti fiica ai demonstrat ca nu prea te`ai obostit sa ii oferi educatia si nici macar sa ii oferi interesul pe care o mama , nu o amica, i l`ar oferi. aici e clar ca trebuie discutat cu socri tai,si in acelasi timp cu bunici "Anei" din partea tatalui ei.

  4
  0

 • lucy pe 4 Apr 2011, 12:16
  Incearca sa citesti de doua ori ce a spus Sheila

  Cei care posteaza comentarii rautacioase sa se gandeasca la ceva din viata lor de care nu sunt neaparat mandri .... Cred ca in momentele astea nu poti gandi chiar normal si poti spune lucruri pe care nu le simti cu adevarat...Multa putere si credinta ! Dumnezeu e mare si o sa te ajute sa ei decizia corecta . Copilu tau e cel mai important Faceti o echipa si nu dati satisfactie celor care abia asteapta sa va vada despartite!

  7
  1

 • aida pe 4 Apr 2011, 09:32
  si inca ceva

  eu am avut o mama ca tine !!!!!!!!!!!!!!!!!!! si am suferit toata viata de dorul ei...............................................si era geloasa pe mine ca exist cu toate ca tatal meu era cu ea!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! URASC FEMEILE CA TINE!

  6
  3

 • aida pe 4 Apr 2011, 09:29
  tu nu esti mama

  a inebunit lumea????????????????????????????????????????povestea asta este o prostie!!!!in primul rind nu poti spune de fica ta ca este cea mai buna prietena a ta ,este fata ta care are nevoie de o mama si de protectia mamei.nu a crescut ca nu copil normal cu 2 perechi de bunici ,un copil normal creste cu mama ,in cazul tau nu se pune problema partenerului.tu nu i/ai aratat dragoste de mama din start ,normal ca o vezi rivala!!si ce inseamna stat pe terasa cu un pahar de vin si un barbat sa admire stelele la 16 ani.nu e de mirare ca s/a indragostit ea te vede doar prietena ei si pe el doar un alt barbat.relatiile dintre copii si parinti sin guvernate de respect in primul rind si de o dragoste diferita ca cea pentru prietena ta ,dar din pacate tu nu stii asta pentru ca ai nascut din greseala nu din dorinta de a avea copil si familie .

  8
  7

 • Klara pe 4 Apr 2011, 02:54
  Doamneee....

  Asta i un caz dificil....Nici fiica ta,nici Dan nu este scutit....Mi se pare inuman....adica...inexplicabil....fenomenal!!!! Pai fata ta ,a fost crescuta de acest gunoi....Cum dumnezeu poate nutri altfel de sentimente pentru el??? Acum,cat mai poti da i ficei tale niste palme zdravene sa i fie lectie!!! Nu i gasi motive,ca nu i proasta.....Nu stiu ce copil ar putea face asa ceva mamei lui....Mai presus de toate sa n o mustre constiinta,si sa continuie chiar si dupa ce ai aflat tu...Pe langa gunoiul de Dan.....CARE CATEGORIC ESTE UN JEG.....fiica ta este o pipita care trebuie batuta de trei ori pe zi.....Pfaiiii.....ca m am inervat citind acest articol....I as castra pe amandoi....Fereste Doamne......Mai tine o pana la majorat si dupa aceea rupe o din suflet ca nu te merita.....Fa o sa simta cum e sa nu se mai poata baza pe tine,sa nu i mai fii sprijin,sa nu mai aiba incredere in tine....fii rece!! Ai o fiica idioata care nu da doi bani pe tine....Nu i proasta la 17 ani...nu crede!!!1 Lasand deoparte febra adolescentina,sa ti tradezi mama,cu barbatul care te a crescut...Este un act diabolic,crud si de neinteles!!! Si eu am crescut cu tata vitreg,dar nu l pot vedea altfel....n ai cum din moment ce te a CRESCUT EL din frageda copilarie...Nu stiu...daca povestea asta este adevarata intrece orice masura si niciunul n are scuza...Asta depaseste,febra,pasiunea,atractia,asta este pura umilinta ce n are scuze....Oare ce ai facut sa meriti asta??? Doamneeeee.....Sunt inmarmurita....Ai o panarama de fiica,scuip o!!!!

  10
  8

 • kisskmy pe 3 Apr 2011, 22:38
  ....

  nu sunt in masura sa dau sfaturi sau sa comentez foarte mult insa atat vreau sa zic : ana trece prin perioada cea mai grea din viata ei. perioada adolescentei.e tocmai in perioada in care nu conteaza cine e el atata timp cat o face sa se simta femeie, o face sa se simta matura, o face sa se simta ..asa cum nu chiar e...la varsta ei. e la granita dintre copilarie si maturitate si vrea sa se simta femeie.aici cred ca cel mai mult trebuie sa dea dovada de maturitate mama ei si dan. important e ca acestia doi sa comunice, sa vorbeasca, sa fie constieti ca ea nu e decat o adolescenta, un copil putin mai mare care se doreste a fi o adevarata femeie.cand va trece de aceasta perioada se va linisti. isi va da seama ca a gresit, dar trebuie sa fie ajutata.trebuie avuta ffffffffff multa rabdare cu ea.

  3
  2

 • sheila pe 3 Apr 2011, 21:36
  mda ...

  principalul vinovat e dan nu fiica ta,un barbat matur daca vede ca incepe sa se simta atras de alta femeie eventual fiica vitrega te trage de manecuta si vorbeste cu tine la o cafea ...tu acum draga mama ce poti face e sa vb cu dl dan si sa ii spui sa o lase in pace pe fata ca ii fura adolescenta,o tanara trebuie sa simta dragoste pt cineva tanar nu pt unu care vedea in ea doar o gura de aer proaspat ....dar tu nu ai avut ochi sa vezi atractia dintre ei?nu vede in ea o rivala ca nu e,doar o victima ca si tine a unui barbat care trece prin criza tipica varstei iar tu pt el esti femeia cu care a impartit niste ani si care i-a oferit stabilitate iar fiica ta ii ofera o aventura care ii face sangele sa fiarba si sa se simta ca un pusti ....strica relatia lui cu fiica ta pana nu o sa vina ea intr-o zi sa-ti reproseze ca ce mama ai fost de ai lasat-o sa ii manance anii unu ca dan si care peste ani va regreta ca nu a iubit unul tanar ....chiar crezi ca e rivala?dan e un nemernic care trebuie lasat singur iar voi doua sa deveniti prietene bune care peste ani sa rada de dan.iubeste ti fiica si nu o lasa in mainile lui dan,spala te cu apa rece si ia atitudine.lasati l pe dan singur!nu va merita!

  14
  1

 • sheila pe 3 Apr 2011, 21:34
  mda ...

  principalul vinovat e dan nu fiica ta,un barbat matur daca vede ca incepe sa se simta atras de alta femeie eventual fiica vitrega te trage de manecuta si vorbeste cu tine la o cafea ...tu acum draga mama ce poti face e sa vb cu dl dan si sa ii spui sa o lase in pace pe fata ca ii fura adolescenta,o tanara trebuie sa simta dragoste pt cineva tanar nu pt unu care vedea in ea doar o gura de aer proaspat ....dar tu nu ai avut ochi sa vezi atractia dintre ei?nu vede in ea o rivala ca nu e,doar o victima ca si tine a unui barbat care trece prin criza tipica varstei iar tu pt el esti femeia cu care a impartit niste ani si care i-a oferit stabilitate iar fiica ta ii ofera o aventura care ii face sangele sa fiarba si sa se simta ca un pusti ....strica relatia lui cu fiica ta pana nu o sa vina ea intr-o zi sa-ti reproseze ca ce mama ai fost de ai lasat-o sa ii manance anii unu ca dan si care peste ani va regreta ca nu a iubit unul tanar ....chiar crezi ca e rivala?dan e un nemernic care trebuie lasat singur iar voi doua sa deveniti prietene bune care peste ani sa rada de dan.iubeste ti fiica si nu o lasa in mainile lui dan,spala te cu apa rece si ia atitudine.lasati l pe dan singur!nu va merita!

  8
  0

 • denisa pe 3 Apr 2011, 17:38
  bv mara

  Mara ai foarte mare dreptate in ceea ce spui si te felicit pentru gandire insa doamna aceasta ne spune in povestea ei ca ea vede in ficasa o rivala .... deci nu stim la ce sa ne asteptam de la ana cand mama acesteai care are o varsta mult mai inaintata o vede pe ficasa rivala ... degeaba ii dai tu sfat sa o invete pe ana sa nu o considere pe ea rivala cand tocmai doamna aceasta vede in ficasa cel mai mare dusman ..... si atunci ce sa te astepti de la pustoaica ??

  2
  0

 • Mara pe 3 Apr 2011, 13:32
  Nu ii esti amica, nici rivala, poarta-te ca o mama si impune reguli!!

  Hmm....cred ca prima data trebuie sa te linistesti si sa gandesti lucrurile la rece. Apoi, sa il suni pe Dan si sa ai o discutie legata de Ana. E clar ca relatia voastra e moarta, dar trebuie sa ii pui in vedere ca trebuie sa renunte la fiica ta si sa o lase sa isi traiasca viata frumos, nu sa inceapa prin a avea o relatie cu tatal vitreg. Poate poate intelege si gaseste in el un dram de maturitate si va lua hotararea normala in cazul asta. Evident Ana nu trebuie sa stie de intalnirea asta, in fond, tu esti mama ei, ea e inca minora si poti lua decizii pentru binele ei. Problema adevarata este ca Dan s-a comportat ca un om lipsit de caracter, un mascul in calduri, care sare pe prima "prospatura" in cale. Daca era un om ok, indiferent cat de aiurita era Ana din cauza hormonilor adolescentini, nu ii permitea sa mearga mai departe. Asa ca trebuie sa stabiliti prima data lucrurile intre voi, ca doi adulti ce pretindeti ca sunteti. Cat despre relatia ta cu Ana...incearca sa fii deschisa, sa ii arati care sunt dezavantajele unei asemenea legaturi, nu pentru tine, ci pentru ea. Fa-i clar ca tu ii vei fi alaturi si o vei "prefera" pe ea inaintea oricarui barbat DAR ca tu ii esti mama si nu o prietena. Asa ca....poarta-te ca o mama. Interzice-i sa il mai vada pe Dan, si in general, pe oricine, pt ca a dat dovada ca este prea imatura ca sa poata beneficia de asemenea incredere. Increderea se castiga, asa ca si ea, trebuie sa munceasca pt asta. Apoi, fa-i clar un set de reguli, si impune-i sa le respecte. Tu esti mama si tu decizi ce e mai bine, asa ca nu vad de ce ar avea voie sa ajunga tarziu acasa, sa umble aiurea, indiferent cu cine, sau sa nu te respecte. Scoate-i din cap chestia cu rivalitatea dintre doua femei si demonstreaza-i ca intre voi nu e nici o competitie pt un barbat, ci o relatie mama-fiica. Sunt sigura ca Anei o sa ii treaca pasiunea asta adolescentina cand o sa se vada confruntata cu realitatea, si anume, ca 1. tu nu ii esti rivala, din contra, tii la ea si ii vrei tot binele si 2.ca are alte responsabilitati in afara de a fugi la un barbat cu 20 de ani mai mare. Pune-i in mana niste tragedii grecesti (Oedip) si da-i sa citeasca Freud, sa inteleaga cam ce si cum despre "marea iubire." Poate, daca va intelege ca ce traieste ea nu e nici special si nici deosebit,si ca in final e doar folosita de un tip mai in varsta...poate atunci va privi totul cu alti ochii. PS: Tipul ramane un mare nemernic prin tot ce face...mai ales pt ca v-a pus atat de mult la incercare legatura dintre voi.

  14
  1

 • 123456ab pe 3 Apr 2011, 12:11
  Pff..

  Pune mana pe fata asta.interzicei.vb cu parintii tai..sau pe mai cine ai tu..sa ii spune si ei..te ai chinuit cu ea...si voi toti si ea ce face.iti face rau..pt un barbat?;-j doamne..pune mana pe ea.nu iti fie mila..ca asa ceva nu se poate:)

  8
  1

 • Innaaa pe 3 Apr 2011, 09:37
  ...

  Vorbeste cu Ana si deschide-i ochii pt. ca este inca tanara si acum nu isi da seama dar niciun om, indiferent ca este el barbat sau femeie nu trebuie sa intervina in relatia mama-fiica. Barbati mai sunt o groaza dar mama e numai una, si nici nu se merita sa va certati sau si mai rau sa deveniti rivale. Ce "tata" a fost el daca in timp a ajuns sa se indragosteasca de cea care il vedea ca pe un parinte. Pt. ea este normal oarecum sa fie confuza in privinta sentimentelor pt. ca este inca tanara, considera ca are numai ea dreptate si ca le stie pe toate dar el...el nu are scuze. Mult succes si nervi de otel pt ca vei avea nevoie.

  3
  2

 • Mariana pe 3 Apr 2011, 05:36
  cum?

  Pai tie de domnul Dan iti pasa? Ca l-ai pierdut pe el? Duca-se invartindu-se! tu ai grija de fata ta, reinnoada prietenia cu ea, apropie-te de ea si incearca sa o feresti de acest capacaun. iar daca el, vreodata ar mai avea vreun gand sa se intoarca la tine, sa-i zici: " hai, mars de aici!"

  12
  1

 • gabi pe 3 Apr 2011, 02:47
  groaznic

  Cred ca a fost hotararea corecta ca Dan sa se mute de acasa, a crescut cu fetita de cand avea 10 ani...ar fi trebuit sa dea dovada de mai multa maturitate!! Pentru el e ceva trecator...poate criza de 40 de ani? Pentru Ana...si ea ar fi trebuit sa dea dovada de mai multa maturitate la 17 ani...totusi e tatal ei vitreg, nu?...cum s-a ajuns aici? De cand a inceput totul si tu nu ai observat? Incearca sa ai o discutie cu el, nu cred ca poate fi ceva reparat, pentru binele Anei parerea mea e ca el trebuie exclus din viata voastra. Inainte sa ai un nepotel...de-al sotului tau. Fii alaturi de Ana, e tanara si nu-si da seama...

  5
  1

 • elena pe 3 Apr 2011, 00:30
  mama ....

  stii ce doamna? esti o mama pe care eu nu mi as dori sa o am sincer ..... cum dracu doamne iarta ma poti sa spui ca iti urasti fica ???? mai femeie barbati in lumea asta sunt cateva milioane dar copilul tau este doar unu ... doar o singura fata ai ... care poate va ramane si unica pentru ca ai ceva ani si nu cred ca o sa mai ai alta ... nu te condamn in totalitate insa fata ta este practic un copil .... la 16 ani mintea ei fuge in locuri in care poate tu doamna draga nu le ai vazut nici la tv ! asa sunt adolescenti de astazi ... insa tu ne povestesti ca ai fost prietena cu copilul tau si ca erati foarte apropiate ... sa iti spun ceva : daca era asa nu ajungeai in situatia asta ... uneori ceea ce fac copii le vad la parinti ... sau nu li se acorda destula atentie ... iar in cazul tau asta a fost problema ! pentru ca daca tu spui ca ai ajuns sa iti urasti propiul copil inseamana ca te a interesat mai mult '' bucata de carne '' a sotului tau ... care si ala este pana la urma un nemernic . insa draga mea sa stii dan acesta sau cum il cheama in realitate pe om .. atunci cand tu vei fi batrana si neajutorata nu o sa vina sa iti dea un pahar cu apa ... insa fica ta poate ca da ... baga ti mintile in cap .... lasa ura care o porti la fata si fii in continuare prietena ei pentru ca face aceeasi greseala ca si dumneata doamna .... daca tu ii permiti si o urasti ea o sa fuga in bratele barbatului care te a nenorocit si pe tine .... si o sa o nenoroceasca si pe fata ta daca tu continui sa o alungi cu ura ta in bratele lui . ma scuza ti daca am jignit pe cineva insa mie personal mi a cazut povestea asta foarte grea la stomac .. nu sunt mama inca ... insa urasc din rasputeri mamele gen doamna asta care poate spune ca isi uraste copilul

  9
  7

 • DDD pe 3 Apr 2011, 00:08
  Groaznic

  Nu mi-as dori sa fiu in locul tau:( dar cred ca in momentele astea Dan ar trebui sa dea dovada de mai multa maturitate si sa constientizeze ca viata cu tine va fi mult mai stabila;fetita este acum flatata pentru ca este primul barbat care ii ofera o astfel de atentie,dar ii va trece si va creste si se va indragosti cu siguranta de alt barbat iar voi (tu si Dan)veti ramane despartiti degeaba. Cred ca ar trebui sa discuti cu el si sa ii expui asa problema si sper ca va intelege.Totusi voi ati fost o familie atat timp si ar fi pacat sa se strice acum pentru asta. Iti doresc succes si rabdare si sper sa se rezolve.

  5
  5

 • IceLady2557 pe 2 Apr 2011, 23:34
  o Doamne

  nu as dori nimanui asa ceva....

  5
  3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod