"Iesirile" cu gasca nu inseamna ca sunteti un cuplu

Ai inceput o noua si frumoasa poveste de dragoste, insa nu reusesti sa vorbesti cu noul partener asa cum ti-ai dori, deoarece toate intalnirile voastre inseamna iesiri in oras cu gasca lui prieteni. Se pare ca barbatilor le place la nebunie perioada aceasta in care sunt liberi sa nu-si ia un angajament serios fata de cea pe care o prezinta drept "iubita lor".

Afla care sunt micile trucuri sub care se ascund intentiile nu tocmai potrivite ale iubitului tau si de ce ii este teama de intalnirile in doi din sfaturile recomandate de Greg Behrendt si Liz Tuccillo in best-seller-ul "Tu il vrei, el nu te vrea", aparut la editura Kondyli, in traducerea Cristinei Daniela Godun.

"Draga Greg,

Sunt foarte, foarte indragostita. Vreau sa-ti spun asta de la bun inceput. M-am culcat cu un prieten foarte, foarte bun de-al meu, care tocmai a iesit dintr-un mariaj oribil. Pentru ca e in mijlocul acestui proces de despartire, nu-si doreste pe cap nici un fel de pretentii sau asteptari si a fost cat se poate de clar in privinta aceasta. Pe scurt, vrea sa vina si sa plece dupa bunul plac. Am inceput sa ne vedem si sa avem o relatie de aproape sase luni. E foarte greu sa n-am nici un cuvant de spus cu privire la cand sau cat de des ne vedem. Si mi-e si mai greu sa concep ca n-as mai fi cu el. Nu-mi place sa ma aflu in pozitia asta ingrata, dar ma gandesc ca, daca mai am rabdare, pana la urma va fi al meu. Numai ca deocamdata mi-e foarte greu. Ce pot sa fac?"

"Draga Foarte Foarte,

Hai sa vorbim un pic despre foarte bunul tau prieten Johnny si prietenia voastra cea de aur. Normal ca lui situatia ii convine de minune. Pentru ca i-ai fost o prietena apropiata pe tot parcursul fatidicului mariaj, o sa mearga pe cartea "prieteniei" cu tine. Nu se simte responsabil decat pentru asteptarile minimale pe care le-ai putea avea de la el ca de la un prieten si nu pentru unele mai substantiale pe care le presupune rolul de partener. La urma urmei, tu, ca o buna "amica" ce-i esti, doar n-ai sa-l mai supui si la alte presiuni emotionale, in timp ce el trece prin "extrem de traumatizanta despartire". A pus mana pe cea mai tare relatie: o super prietena care-i ofera toate avantajele unei partenere cu care se vede sau nu, dupa cum ii vine cheful. O fi el unul dintre cei mai apropiati prieteni ai tai, dar imi pare rau sa-ti spun: ca partener, nu te vrea cu adevarat".

Atentie la cuvantul "prietena". Poate fi folosit de barbatii sau femeile care ii iubesc pe acestia - ca scuza pentru comportamente dintre cele mai neprietenesti.

Ce trebuie sa retii

  • Barbatii va spun ceea ce simt chiar si atunci cand voi refuzati sa ii ascultati sau sa ii credeti. "Nu vreau sa fiu intr-o relatie serioasa" inseamna de fapt "Nu vreau sa fiu intr-o relatie serioasa cu tine" sau "Nu sunt sigur ca tu esti persoana potrivita" (scuze!)


  • Mai bine decat nimic nu e suficient


  • Daca nu stii incotro se indreapta relatia, e Ok sa tragi pe dreapta si sa intrebi


  • Amarata? Nu-i a buna


  • Exista un tip undeva care va vrea sa dea sfoara-n tara ca sunteti impreuna. Gata cu smiorcaielile, du-te sa-l gasesti!




  •  

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod