Este bine să faci sex la prima întâlnire?

Nu ceda din prima seară, este sfatul pe care multe prietene mai experimentate îl oferă înainte de prima întâlnire. Motivul? Există riscul ca regretele de după să fie mai mari decât plăcerea, spun ele.

Nu ceda din prima seară, este sfatul pe care multe prietene mai experimentate îl oferă înainte de prima întâlnire. Motivul? Există riscul ca regretele de după să fie mai mari decât plăcerea, spun ele.

Întrebarea este: te laşi purtată de val şi cedezi tentaţiei sau mai aştepţi câteva zile (nu pentru că nu ai vrea, ci mai degrabă pentru "ochii lumii")? Majoritatea cărţilor care conţin sfaturi de dragoste spun că sexul la prima întâlnire este o idee proastă, în special dacă eşti adepta relaţiilor de lungă durată. Este adevărat? Nu în toate cazurile.

Uite ce am aflat de la Andreea, o prietenă cu experienţă în astfel de relaţii: "Nu sunt adepta sexului de la prima întâlnire, dar nici nu-mi refuz micile plăceri. Este adevărat că am calcat strâmb de căteva ori şi am cedat din prima seară, dar nu am regretat deloc după. Sunt într-o relaţie de aproximativ 2 ani şi am făcut sex cu iubitul meu încă de la prima întălnire. Nu m-a interesat faptul că voi fi judecată şi ce va crede despre mine. Mi-a plăcut de el din prima clipă şi mi s-a parut firesc modul în care au decurs lucrurile. Nu am motive să-mi fie ruşine. Poate am avut noroc. Nu simt că fac parte din categoria femeilor uşoare, dar consider că trebuie să faci exact ce-ţi dictează inima şi să nu trăieşti doar pentru a face ce aşteaptă alţii de la tine. Mi-a declarat dragostea a doua zi dimineaţa şi de atunci suntem împreună. Sfatul meu nu este acela de a te culca cu primul care-ţi este în cale, ci doar de a face ce simţi şi de a nu-ţi impune reguli."

Este oare cazul Andreei unicat? Probabil că nu, dar iată ce mi-a povestit Ruxandra, o altă prietenă care a avut o astfel de experienţă: "Fără sex la prima întâlnire, este o regulă de bază. M-am ars o dată şi de atunci sunt extrem de atentă. În plus, îmi place să fac dragoste, nu sex, şi pentru ca acest act să fie însoţit de sentiment trebuie să treacă puţin timp pentru a ne cunoaşte mai bine."

Există "prea devreme"?


Depinde de la caz la caz. Sexul la prima întâlnire este o problemă pe care, cu siguranţă, şi-o pun atât femeile cât şi bărbaţii. Înainte de o primă întâlnire, este imposibil să nu-ţi apară în minte întrebarea: "Oare cum se va termina seara?". Pentru unele femei, a face dragoste cu un bărbat este o decizie foarte importantă, care necesită timp de gândire şi sentimente profunde. Există însă şi femei care cedează mai uşor şi pun preţ pe trăirea clipei.

Ce spune specialistul?


"Când şi cu cine ne culcăm e alegerea noastră, atâta timp cât şi celălalt consimte," explică Lena Rusti, psihoterapeut. "Implicaţiile negative ţin mai mult de consecinţele acestei alegeri, pe care le vedem uneori diferit de cum le vede partenerul nostru. Pentru unele persoane, sexul la prima întâlnire interferează cu prejudecata că relaţiile stabile încep altfel. O femeie poate crede că un bărbat care îşi doreşte asta este superficial, un bărbat poate crede acelaşi lucru despre partenera sa. Prejudecăţile de orice tip pot avea o influenţă covârşitoare asupra unei relaţii, pentru că fiecare persoană are propriile sale convingeri de viaţă şi propriile aşteptări de la sine sau de la partener şi ele ne influenţează chiar fără să ne dăm seamă."
 
"Atunci când nu e vorba de comportament sexual, unor persoane le place jocul, altora le place siguranţa şi stabilitatea. Unele amână începerea unei relaţii sexuale pentru că le place tensiunea sexuală dinainte şi trăirile care se aşează diferit odată ce relaţia sexuală a început. Celelalte îşi doresc să înceapă o relaţie sexuală, pentru că acest lucru le confirmă începutul unei poveşti de dragoste şi le relaxează în raport cu celălalt. Bărbaţii, fiind mai degrabă cuceritori, îşi doresc sexul, pentru că acest lucru le confirmă masculinitatea. Femeile îşi confirmă de multe ori feminitatea exact invers, reuşind să ademenească un bărbat suficient de mult timp fără a se culca cu el. Însă acest tip de comportament nu este nicidecum unul general."
 
Este bine să faci sex la prima întâlnire? Nu e bine sau rău. Depinde ce îţi doreşti şi dacă eşti sau nu pregătită să îţi asumi consecinţele.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • alexandra pe 10 Oct 2013, 14:37
  eu

  eu cred ca sexul la prima intalnire e o prostie mare

  4
  0

 • ana pe 3 Ian 2013, 17:02
  eu

  poi eu cand mam cunoscut cu un amik deal meu era dragut si din prima seara am facut sex, are cva?

  2
  3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod