De ce nu suportă unii oameni îmbrățișările

Dacă nu îți place să fii îmbrățișat, lumea poate fi un loc provocator pentru tine. Nu știi niciodată când te va lua cineva în brațe atunci când ieșiți la o cafea. Vine cu brațele deschise spre tine, iar opțiunile tale sunt limitate.
Poți evita incomod gestul, poți întinde mâna pentru o strângere de mână sau te poți supune îmbrățișării nedorite. Indiferent dacă ești pro sau contra, iată de ce nu suportă unii oameni îmbrățișările!

Care este motivul pentru care unele persoane nu suportă îmbrățișările?


De ce le plac unora îmbrățișările, iar alții le urăsc? Potrivit experților, poate avea legătură cu modul în care ai fost crescut. Tendința oamenilor de a se angaja într-o atingere fizică, fie că este vorba de o îmbrățișare, de o bătaie pe spate sau de o strângere de mână, este adesea un produs al experiențelor din copilărie. Un studiu publicat în 2012 a constatat că persoanele care au fost crescute de părinți care au fost adepți ai îmbrățișărilor nu au o problemă cu îmbrățișările nici la maturitate.
Studiul a concluzionat că îmbrățișările reprezintă un element important în educația emoțională a unui copil.

În cazul persoanelor care au fost crescute de părinți care nu le luau foarte des în brațe, chiar gândul îmbrățișărilor poate să le facă să se simtă inconfortabil. Într-o familie care nu a fost, de obicei, demonstrativă fizic, copiii pot crește și urma același model.

Totuși, au fost observate și cazuri când creșterea fără atingere fizică poate avea un efect opus. Unii copii cresc și tânjesc după atingere, devenind astfel agresori sociali, care nu pot saluta un prieten fără o îmbrățișare sau o atingere pe umăr. Indiferent dacă ai crescut într-o familie care te lua mereu în brațe sau într-un mediu lipsit de atingere fizică, acești factori pot lăsa un impact fiziologic de durată.

Există două căi principale prin care lipsa îmbrățișărilor poate afecta un organism în creștere - un nerv vagus subdezvoltat (nerv care pornește de la măduva spinării la abdomen și care poate scădea capacitatea oamenilor de intimitate sau compasiune conform cercetărilor) sau un sistem al oxitocinei subdezvoltat (glandele care eliberează hormonul oxitocinei, care îi ajută pe oameni să formeze legături cu alte persoane).
Fără acest hormon, poate fi mai greu să ai curaj social și chiar să fii mai sociabil. Deci îmbrățișările și atingerea fizică sunt incredibil de importante pentru tineri, chiar dacă nu îți plac ca adult.

Stima de sine și problemele cu corpul pot juca, de asemenea, un rol important în predilecția cuiva pentru îmbrățișări. Persoanele care sunt mai deschise la atingerea fizică au în cele mai multe cazuri un nivel mai ridicat al încrederii în sine. Oamenii care au un nivel mai ridicat de anxietate socială pot ezita să se implice în atingeri afectuoase cu ceilalți, inclusiv cu prietenii. Iar teama că cineva întinde brațele pentru a-i lua în brațe poate înrăutăți acest disconfort.

Există și o componentă culturală în ceea ce privește această ură pentru îmbrățișări.
Oamenii din Statele Unite și Marea Britanie îmbrățișează și ating mult mai puțin decât oamenii din Franța sau Puerto Rico potrivit unui studiu realizat în 2010. 

Cum ar trebui să interacționeze oamenii cărora le plac îmbrățișările cu cei care nu le suportă?


Bunele maniere sugerează să eviți îmbrățișările complet dacă nu ești apropiat de o persoană. Motivul este unul destul de simplu: în timp ce tu poți fi confortabil cu acest lucru, nu toată lumea îți va împărtăși părrea. De asemenea, ar trebui să ții cont de limbajul trupului. Atunci când cineva întinde mâna, recunoaște semnalul și nu deschide brațele pentru o îmbrățișare. Limbajul corpului este greu de ignorat. Dacă încerci să iei pe cineva în brațe, dar observi o grimasă sau o privire îngrozită, ai putea să renunți la idee.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod