cuplu

De ce are nevoie partenerul tău de validare, nu de sfaturi

Relațiile pot fi complicate. Acest lucru este valabil mai ales dacă îți lipsește validarea. Gândește-te ultima oară când i-ai spus partenerului tău cum te simți. Poate că ți-a spus ceva care ți-a rănit sentimentele. Probabil că știai că nu a vrut să te rănească, însă nu ai reacționat bine. Iată de ce ai nevoie de validare și nu de sfaturi! Același lucru se aplică și în cazul partenerului tău.

Care sunt motivele pentru care partenerul tău are nevoie de validare, nu de sfaturi:


Dacă relațiile ar fi ca în filme, partenerul tău și-ar cere scuze, iar lucrul pe care l-a făcut nu ar mai fi repetat niciodată. Însă viața nu este un film, așa că partenerul tău s-ar putea să te întrebe de ce te superi atât de ușor și să-ți spună că dramatizezi prea tare.

Dacă ți se pare cunoscută această abordare, atunci probabil că înțelegi de ce este importantă validarea într-o relație.
Nu este vorba despre faptul că ți se spune că ai dreptate sau că toată lumea ar trebui să fie de acord cu tine, ci despre validarea sentimentelor tale și comunicarea cu succes dintr-o relație.

Gândeștește-te la ultima oară când ai simțit că partenerul tău te înțelege. Ai experimentat o stare de liniște și o anumită formă de realizare. Deși poate fi un moment subtil, sentimentul de înțelegere duce la o conexiune mai bună și mai puternică. Nu este vorba doar de validarea unui moment petrecut între tine și partenerul tău, ci despre faptul de a fi prezent în orice conversație pe care o aveți, chiar dacă este doar o scurtă recapitulare a zilei sale.

Prin înțelegerea și acceptarea partenerului tău, acesta va avea mai multă încredere în el și se va simți mai bine când vine vorba de împărtășirea gândurilor și sentimentelor cu tine.

Prin validarea sentimentelor partenerului, îl liniștești și chiar elimini preocupările sale.
Partenerul tău se va simți iubit și respectat și va aprecia relația voastră mai mult. Amintește-i partenerului că îl iubești și că îl respecți. Validează-i sentimentele și întreabă-l dacă vrea să vorbească despre felul în care vorbele tale l-au afectat. Certurile pot fi prevenite sau rezolvate rapid. Dacă partenerul tău se deschide în fața ta și explică de ce a fost ofensat, nu fii defensivă în timp ce vorbește. Amintește-ți că scopul acestei conversații a fost să-l convingi să îți spună ce îl deranjează.
Lasă-l să vorbească înainte de a trece la argumente.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod