Cum îți recucerești partenerul? Încearcă provocarea celor 7 zile de iubire

Știm deja că sportul și alimentația contribuie la sănătatea noastră în general, dar asta nu e de ajuns. Ce contribuie definitiv la starea noastră de bine pe termen lung? Calitatea relațiilor apropiate.

Celebrul studiu de la Harvard care a ajuns la concluzia asta atat de populara a monitorizat 800 de barbati timp de 75 de ani. Rezultatul: cei care aveau relatii satisfacatoare (in lipsa unui termen mai bun) la varsta de 50 ani sunt si cei care si-au pastrat sanatatea mult mai bine, chiar si la 80 de ani, decat restul.

Pentru o asemenea performanta nu conteaza numarul de prieteni avuti, ci relatia de cuplu armonioasa.

De ce esti nefericita in relatie: 3 cazuri in care te pui singura in aceasta situatie!

 

Armonia in cuplu e direct proportionala cu sanatatea

Cercetarile demonstreaza ca un partener si o relatie extrem de conflictuala iti dauneaza sanatatii mai mult decat un pachet de tigari.

In acelasi timp, o legatura puternica, bazata pe afectiune reciproca, un fel de vitamina C a sufletului, iti protejeaza si asigura buna functionare a sistemului tau imunitar pe termen lung.

Cum facem sa ne imbunatatim relatiile (si in scop terapeutic, desigur)?

Provocarea celor 7 zile de dragoste, conceputa de specialistii de la New York Times, e bazata pe stiinta.

Nimic nu garanteaza ca o relatie va dainui in timp, insa sunt anumite practici care ajuta la pastrarea dialogului deschis si la a invata mai multe despre cel de langa tine.

Fiecare zi are un obiectiv anume, o tema care pe langa faptul ca e dovedit stiintific ca ajuta la crearea unei apropieri mai puternice, ajuta si la destinderea si descretirea fruntilor impreuna. E chiar fun! Citește continuarea pe andreearaicu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod