Cum îți dai seama dacă cineva complotează împotriva ta

Există o persoană în viața ta al cărei comportament a început să nu îți mai inspire încredere? Erați prieteni în trecut, dar acum complotează împotriva ta? Sau cel puțin asta crezi?
Din păcate, acest lucru face parte din natura umană. Potrivit unui studiu, femeile au început să comploteze unele împotriva celorlalte, ca parte a evoluției umane, pentru a ajuta specia să supraviețuiască. Dar complotul împotriva unei persoane este întâlnit și în grupuri, organizații și la locul de muncă, potrivit experților de la Universitatea de Stat din California. Din nefericire, atât timp cât caracteristicile umane precum nesiguranța, gelozia și competitivitatea vor exista, va exista întotdeauna și o persoană care va complota împotriva altora. Mai jos poți regăsi câteva comportamente care îți arată dacă cineva complotează împotriva ta. Iată care sunt acestea!

Lucruri care te ajută să îți dai seama dacă cineva complotează împotriva ta


1. Îi place să înceapă certuri


S-ar putea să fii o persoană căreia nu îi place să se certe, dar cumva pare că ai mereu parte de certuri cu o persoană care complotează în secret împotriva ta. De exemplu, ai un coleg căruia îi place să te umilească atunci când sunteți cu alți oameni.
Dar dacă îi ceri să se oprească, va spune că doar glumește și ești testat. Această persoană găsește o plăcere în a te enerva. Deși încerci să ignori ceea ce face, nu poți să nu te enervezi, să nu reacționezi sau să nu te răzbuni. Însă trebuie să înțelegi că această persoană creează tensiune între voi în mod intenționat, pentru a primi un răspuns. Este un semn că încearcă să comploteze împotriva ta. Cel mai bun răspuns în această situație este să nu renunți. Nu arăta că ești afectat. Dacă este posibil, povestește unui prieten apropiat sau unui membru al familiei despre această situație. Este posibil să nu poată face nimic cu privire la agresiunea de la birou, dar îți poate oferi sprijin și îți poate arăta că ești valoros și talentat, indiferent de ce ar spune sau face acest coleg de muncă. 

2. Bârfește alte persoane în mod constant


O persoană căreia îi place să îi bârfească pe alții are prea mult timp liber. Știe că va fi mult mai ușor să comploteze împotriva cuiva dacă are informații din interior.
Această persoană cunoaște viața celorlalți colegi și va fi interesată să afle detalii și despre tine. Deci fii atent cu bârfele de la birou și ai grijă ce împărtășești cu alte persoane. Dacă ai garda jos, orice ai împărtăși poate ajunge la persoana care complotează împotriva ta. Se întâmplă ca multe persoane să participe la bârfe din când în când. Este în natura umană. Dar o persoană care complotează o va face mai des. Trebuie să te întrebi de ce nu vorbește cu colegul despre care știe atât de multe lucruri decât să vorbească pe la spatele acestuia.

3. Pare foarte drăguț cu tine la început


Dacă bârfitorul de la birou este foarte drăguț și pozitiv față de tine, gândește-te de două ori înainte de a crede că este prietenul tău. O persoană care complotează împotriva ta va folosi mai întâi lingușirea pentru a te impresiona.
Așa că se va purta foarte frumos cu tine și ar putea chiar să te favorizeze. Îți va face complimente de fiecare dată când are posibilitatea și îți va oferi chiar sfaturi bune atunci când ai nevoie de ele. Dar ai grijă, pentru că joacă teatru. Se va comporta ca și cum ar fi cel mai bun prieten al tău, pentru a-ți destăinui secretele sau pentru a-ți împărtăși ideile și planurile pentru un proiect la locul de muncă. Va încerca să te atragă în cercul său și va începe să împărtășească povești neplăcute despre alți oameni, pentru a ști ce gândești cu adevărat despre ceilalți colegi. Însă va veni și ziua în care orice vei spune ar putea fi folosit împotriva ta.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod