Cuplu trist

Cine suferă mai mult din dragoste: bărbații sau femeile?

Cuplu trist

Femeile suferă mult pe termen scurt, bărbații pe termen lung


Imediat după o despărțire, femeile sunt cele care suferă cel mai mult. Dar pe termen lung, bărbații sunt cei care suferă mai mult, iar potrivit unui studiu, este posibil să nu-și revină niciodată complet după o despărțire dureroasă.

Cercetătorii de la Universitatea Binghamton din Statele Unite au ajuns la concluzia că acest comportament are la bază un proces biologic, dobândit de-a lungul evoluției. Femeile au mai multe de pierdut atunci când se află într-o relație cu un partener nepotrivit.

Prin urmare reușesc să accepte mult mai ușor că o relație s-a încheiat, astfel încât pot începe să-și caute un alt partener. Perioada de fertilitate în cazul femeilor este mult mai restrânsă decât în cazul bărbaților, iar "natura" le presează să-și găsească rapid un partener potrivit.

"Pe scurt, femeile au evoluat să investească mult mai mult într-o relație decât bărbații. O întâlnire romantică se poate încheia pentru o femeie cu nouă luni de sarcină, în timp ce un bărbat poate 'dispărea' din peisaj la câteva minute după, fără să aibă nimic de pierdut", declară Craig Morris, unul dintre cercetătorii care au realizat studiul.
De aceea, atunci când relația nu merge, femeile o pot încheia mult mai ușor decât bărbații, pentru că au mai mult de pierdut dacă aceasta nu funcționează. Peste 70% dintre divorțurile din Statele Unite ale Americii sunt inițiate de femei.

Pe de altă parte, bărbații sunt mult mai competitivi atunci când vine vorba de pierderea unei partenere bune. Iar șocul despățirii îi urmează luni sau chiar ani la rândul.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod