Ce se întâmplă în corpul tău când flirtezi

Nu toată lumea are capacitatea de a flirta, însă, dacă poți să flirtezi în mod eficient, există o multitudine de lucruri care se întâmplă în corpul tău.
De la modificări hormonale la activitatea neurotransmițătorilor, modificările metabolismului și multe altele, iată câteva dintre schimbările care au loc în corpul tău atunci când flirtezi!

Ce schimbări au loc în corpul tău când flirtezi?

1. Se modifică limbajul corpului

Când flirtezi cu cineva, s-ar putea să nu îți dai seama, dar limbajul corpului se modifică. Atunci când flirtează, oamenii încep să oglindească acțiunile celuilalt, deoarece se simt în siguranță făcând acest lucru.
Dacă îți atingi urechea, este posibil să observi că și cealaltă persoană își atinge urechea. Dacă te întinzi după o gustare sau un pahar, s-ar putea ca cealaltă persoană să facă același lucru. Senzația de asemănare te poate ajuta să te simți mai liniștit într-o situație în care mulți oameni sunt emoționați.

2. Metabolismul tău încetinește

Probabil că ai observat că ritmul cardiac crește atunci când flirtezi cu cineva, în special dacă ești atras de persoana respectivă.
Probabil că nu îți dai seama, însă atunci când ritmul cardiac crește, metabolismul încetinește. Acesta este și motivul pentru care ai acei fluturi în stomac. Corpul tău distribuie sângele dinspre digestie către mușchi.

3. Creierul tău te protejează de respingere

Uneori, oamenii ezită atunci când vine vorba de o relație, deoarece le este frică să nu fie respinși sau răniți. Atunci când flirtezi, creierul tău îți reamintește că trebuie să fii precaut și să nu te implici cu totul.
Cu alte cuvinte, să nu te grăbești. Flirtul este ca un scut pe care îl pui pe inima ta. Te ajută să testezi o viitoare relație. La urma urmei, dacă te arunci cu capul înainte, există riscuri mai mari de a fi rănit. Cortexul cingular anterior al creierului este cel care înregistrează respingerile și este și partea creierului care se asigură că nu te implici prea tare din prima.

4. Îți transpiră palmele

Cu toate că s-ar putea să nu îți transpire palmele de fiecare dată când flirtezi, atunci când se întâmplă acest lucru, este din cauză că organismul tău plimbă sângele pentru a răspunde la tot ceea ce se întâmplă în exterior.
La fel ca atunci când te înroșești, inima ta începe să bată tare ca reacție la norepinefrina din corp, încercând să determine ce este de făcut - să lupte sau să fugă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod