Ce jocuri mentale folosesc bărbații nesiguri

Bărbații nesiguri sunt printre cei mai nepotriviți pentru o relație. Din cauza nesiguranței lor, aceștia au nevoie constantă de atenție și de validare pentru a se simți bine.
Aceștia devin frustrați deoarece le lipsește încrederea în sine. În loc de a-și dezvolta stima de sine, ajung să folosească jocuri mentale, pentru a-i face să se simtă mai bine. Iată despre ce este vorba!

La ce jocuri mentale apelează bărbații?


Odată ce observă că te afli sub influența lor, acești bărbați se simt importanți. Vor să te controleze pentru că le oferă un sentiment de putere. Din păcate, aceștia rareori își fac publice obiceiurile negative. Se comportă ca partenerii perfecți la începutul relației. Abia după ce ești vrăjită de ei încep să își dezvăluie adevărata față. La început, ai putea presupune că au nevoie de puțină îndrumare în viață. Apoi îți dai seama că se petrec mult prea multe lucruri în viața acestora.
S-ar putea să crezi în mod greșit că îi poți schimba, dar este imposibil să schimbi acest tip de persoană. Sunt nemulțumiți de cine sunt, deci nu poți face nimic pentru a-i face fericiți. Până când nu vor învăța ce înseamnă încrederea în sine, nu vor putea să aibă o relație sănătoasă cu nimeni. Iată ce jocuri mentale folosește un bărbat nesigur pe propria persoană!

1. Te face să-ți fie rușine


Nu te poate simți bine în propria piele, așa că vrea să te facă și pe tine să te simți prost. Pentru a se simți mai bine cu privire la propria persoană, simte nevoia să te demoralizeze. Vrea să te facă să-ți fie rușine cu cine ești, astfel încât să nu îți dai seama niciodată că ești prea bună pentru el.
În inima sa, știe că îl vei părăsi de îndată ce descoperi că ești o persoană mai bună decât el. În această situație, nu ar trebui să îi oferi niciodată partenerului șansa de a te face să te simți teribil. Nu îi asculta declarațiile manipulatoare și nu ar trebui să îți fie niciodată rușine cu propria persoană. Acesta încearcă să te facă să fii dependentă de el, dar nu trebuie să îl asculți. Dacă face asta în mod regulat, atunci mergi mai departe, pentru că nu ai nevoie de cineva de genul acesta în viața ta.

2. Dă mereu vina pe tine


Acesta este unul dintre cele mai comune semne. Atunci când cineva are o stimă de sine scăzută, nu poate accepta vina. Dacă și-ar recunoaște propriile greșeli, stima de sine ar suferi și mai mult.
În loc să se maturizeze și să accepte responsabilitățile, preferă abuzul emoțional. Te face să crezi că totul este din cauza ta. Când întâlnești această problemă în relația voastră, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să pleci. Nu te deranja să încerci să discuți despre problemă sau să îl convingi că greșește. Îți vei obosi gura degeaba. În schimb, pleacă. Dacă te-a făcut să îți contești propria judecată, cineva care nu a participat la discuție îți poate oferi o părere obiectivă și te poate face să-ți dai seama dacă sentimentele tale sunt sau nu justificate.

3. Este răutăcios


Atunci când un bărbat este nesigur din punct de vedere emoțional, acesta va face tot ce poate pentru a-și acoperi nesiguranța. Inițial, te va trata ca pe cea mai uimitoare persoană din lume.
Odată ce te face să te îndrăgostești, nu se mai poartă la fel. Acesta devine răutăcios, nepoliticos și nepăsător. Tot ce vrea să facă este să-și ascundă nesiguranța și să-ți distrugă stima de sine. Dacă prietenul tău face acest lucru, avertizează-l că are un comportament inacceptabil. Spune-i cum te simți când se comportă astfel și cere-i să nu mai facă asta. Dacă nu schimbă modul în care se poartă cu tine, mergi mai departe, pentru că meriți ceva mai bine.
iulia-mirica
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Zoe pe 18 Apr 2020, 19:46
    Adevarul doare

    Excelent articol! Felicitările mele, cu recomandarea să postati cât mai multe astfel de articole. Poate numărul de femei abuzate psihic si nu numai, va scădea! Ciudat, nu? Sunt deja două "persoane" în această capcană... unul, sigur se înscrie la pct.2, dacă nu la toate...

    0
    0

  • Cristian pe 17 Apr 2020, 18:42
    Jocuri mentale

    Buna ziua , Dacă tot vorbim despre nesiguranța bărbaților ca și efect , cred ca nu e bine sa generalizam . In funcție de subiect poate exista o cauza ... dar uneori cei/cele caută sa acuze bărbații au uitat ca am intrat într-un secol in care femeile conduc bărbații . Noi “ sexul puternic “ suntem vinovați ( in multe situații ) ca nu facem diferența între iubire și manipulare emoțională . Asta e lumea de azi , trăim din trecut ca și gândire .

    0
    0

  • Gabriel pe 21 Dec 2019, 08:03
    Ps

    Buna ziua...stiu ca e un site pentru sunt si femei care au trasaturi negative la fel ca barbatii...care au stima de sine scazuta...si nu din cauza barbatilor...de ce dati vina mereu pe barbati ?? Ar fi bine daca ati folosi in loc de cuvantul barbat...cuvantul persoana...fara a face referire la sexul persoanei....multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod