Ce înseamnă să fii aromantic

Poate că știi ce reprezintă termenul asexual, dar ce înseamnă să fii aromantic? Poate că nu ai auzit niciodată acest cuvânt.
Uneori pare dificil să ții pasul cu definițiile emergente ale sexualității, însă este important să știi ce reprezintă diferitele denumiri existente și ce presupun acestea. Mai jos, poți regăsi ce înseamnă să fii aromantic și prin ce diferă acest termen de asexual. Iată despre ce este vorba!

Care este diferența dintre aromantic și asexual?


Oamenii care se identifică ca fiind aromantici nu au nevoie sau nu își doresc o legătură pasională sau de iubire cu o altă persoană. Aromantic înseamnă că legăturile se formează fără intenție romantică. Acest lucru înseamnă că o legătură se formează pur și simplu platonic sau sexual.
Romantismul și relațiile intime sunt două lucruri complet diferite și este posibil să ai parte de unul fără celălalt.

O persoană care este aromantică va avea relații intime pentru eliberarea fizică, sensul fizic sau somatic al acestora, dar fără prea multe emoții. Dacă ești aromantic, nu sunt excluse în totalitate relațiile. Orice relație pe care o are un om aromantic este mai degrabă de companie decât intimă în adevăratul sens al cuvântului. Cu alte cuvinte, partenerii unui cuplu ar putea să se susțină reciproc și să se implice în viața celuilalt, dar nu ar exista întâlniri romantice, mesaje drăguțe sau cadouri.

O persoană asexuală nu simte nicio atracție sexuală sau dorință față de alte persoane.
Dar asta nu înseamnă că nu poate exista o conexiune. O persoană care este asexuală poate avea o relație romantică împreună cu o altă persoană, însă pur și simplu nu simte nevoia să își exprime sentimentele romantice prin intermediul relațiilor sexuale sau al altor expresii sexuale.

Spre deosebire de o persoană aromantică, cineva care este asexual poate să se îndrăgostească de cineva, deși sentimentele ar fi complet bazate pe compatibilitate, nu pe atracție sexuală. Unii oameni care sunt asexuali se identifică și ca fiind aromatici și invers, ceea ce înseamnă că nu simt nicio dorință sexuală, dragoste romantică, dar se identifică unul cu altul.

Cum îți dai seama dacă ești aromantic?


Nu te-au impresionat niciodată filmele romantice? Ar putea fi un semn că ești aromantic. Când citești despre sau vezi o poveste romantică în viața prietenilor, nu ești deloc impresionat.
Nu îți este stârnit deloc interesul.

Un alt semn comun? Atunci când o persoană aromantică ajunge la pubertate și vede adesea că cei de vârsta sa își doresc un prieten sau o prietenă, nu va simți același lucru. Dragostea și romantismul nu o fac să simtă fluturi în stomac și nu este nimic în neregulă cu acest lucru.

Pe de altă parte, dacă îți place romantismul, dar nu ai niciun fel de dorință de a te angaja în orice tip de activitate sexuală și nu te simți atras sexual de alte persoane, poți fi asexual. Chiar și persoanele care se identifică ca fiind asexuale și / sau aromantice au definiții diferite ale termenilor.
Sexualitatea este diferită pentru toată lumea și este perfect normal ca preferințele tale să evolueze în timp.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod