Care este cea mai potrivită vârstă pentru căsătorie

Într-o lume în care jumătate dintre căsătorii se încheie cu divorț, nu putem să nu ne întrebăm ce am putea să facem ca să nu fim și noi printre cei care ajung să renunțe la mariaj.
Succesul unei relatii depinde de atat de multi factori, incat este aproape imposibil sa ii ai pe toti in vedere. Insa stiinta incearca sa disece relatiile si sa vina cu solutii pentru ca oamenii sa nu fie nevoiti sa treaca prin divort. Conform cercetarilor recente, varsta pentru casatorie este foarte importanta si se pare ca exista o legatura stransa intre aceasta si rata divorturilor.

Afla, asadar, care este cea mai potrivita varsta pentru casatorie, daca nu vrei sa divortezi!

Varsta potrivita pentru casatorie: intre 28 si 32 de ani


Un studiu realizat de un sociolog de la Universitatea din Utah, publicat in 2015 in Institute of Family Studies, a scos la iveala ca varsta potrivita pentru casatorie este intre 28 si 32 de ani.
Potrivit specialistilor, daca te mariti la aceste varste, ai mai putine sanse sa divortezi, cel putin in primii 5 ani de casnicie. Inainte de a ajunge la concluzia de mai sus, sociologii credeau ca stabilitatea in casnicie este direct proportionala cu varsta - cu cat te casatoresti mai tarziu, cu atat ai sanse mai mari ca mariajul sa fie de lunga durata.

Au fost analizate date adunate intre anii 2006 si 2010 si intre 2011 si 2013 si s-a descoperit o curba interesanta in graficul care reprezenta rata divorturilor corelata cu varsta: exista o scadere dramatica a separarilor in cazul cuplurilor formate din tineri intre 28 si 32 de ani, dupa care rata divorturilor creste surprinzator de mult in cazul celor trecuti de 35-40 de ani.
Asadar, pentru a avea o casnicie reusita, nu trebuie sa te mariti nici prea tanara, dar nici prea tarziu. Citeste continuarea pe Divahair.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod