8 trucuri ca să-l uiţi rapid după ce te-a părăsit. Scapă de suferinţă!

Despărțirea este întotdeauna neplăcută, dar atunci când iubitul îți dă papucii fără niciun semn de atenționare, situația este și mai urâtă. Dacă mai ai încă sentimente pentru el, este mai bine să renunți cât mai repede la ele, folosind 8 trucuri ca să-l uiți rapid după ce te-a părăsit.
Despărțirea este întotdeauna neplăcută, dar atunci când iubitul îți dă papucii fără niciun semn de atenționare, situația este și mai urâtă. Dacă mai ai încă sentimente pentru el, este mai bine să renunți cât mai repede la ele, folosind 8 trucuri ca să-l uiți rapid după ce te-a părăsit.

Acceptă realitatea

Cu cât renunți mai rapid la iluziile ce țin de o nouă șansă pentru relația care tocmai s-a încheiat, cu atât îl poți uita mai repede. El ți-a dat papucii și tu te mai gândești să îl primești înapoi? Renunță la astfel de gânduri și vei fi pregătită mai repede pentru o altă relație, alături de un bărbat care te apreciază cu adevărat.

Întrerupe orice contact

"Rămânem prieteni?" este o întrebare al cărei răspuns nu are nicio valoare imediat după despărțire.
Indiferent dacă speri că poți avea o relație de prietenie cu cel care te-a părăsit, este important să întrerupi orice contact pentru moment. Șterge-i numărul de telefon și scoate-l din lista de prieteni de pe rețelele sociale.

Eliberează-te de povară

Ca să poți trece mai repede peste situația dureroasă, este util să porți o discuție cu o persoană apropiată, căreia îi poți face confidențe despre relația care tocmai s-a încheiat. Descarcă-te de povara sentimentală în acest mod și te vei simți mai bine. Chiar dacă simți că ai contribuit și tu la motivele ce au dus la despărțire, acum este momentul să fii victima, pentru ca apoi să treci mai departe.

Îndepartează obiectele care îți trezesc amintiri

Nu este necesar să elimini din mediul tău orice obiect care îți aduce aminte de fostul iubit, dar încearcă să îndepărtezi lucrurile care îți aduc aminte în mod constant de el, mai ales poze cu voi doi sau cadouri.
Pune totul bine într-o cutie și poți decide soarta lucrurilor mai târziu.

Analizează situația cât mai obiectiv

După o scurtă perioadă în care este acceptabil să îți plângi de milă, specialiștii recomandă o analiză obiectiva a situației. Fă o listă cu momentele din care ai ceva de învățat, scrise de mână pe hărtie. Odată ce le vizualizezi, îți va fi mai ușor să ți le însușesti, pentru a nu le mai repeta altă dată.

Fă o listă cu progresele tale

Lista cu greșeli este utilă, dar atunci când este urmată de o listă cu progresele și lectiile pe care le-ai învățat, are un efect și mai puternic. Chiar dacă simți că nu ai greșit cu nimeni și nu poți trage niciun învățământ din cele întâmplate, ai cel puțin o bila albă: acum ai ceva mai multă experiență și îți va fi mai ușor să recunoști un bărbat nepotrivit pentru tine.

Păstrează în memorie părțile negative

Atunci când nu ți-ai dorit despărțirea și nu te simți bine singură, poți face o recapitulare a părților negative ale relației.
Odata cu trecerea timpului, amintirile ce rămân sunt cele plăcute, dar este important să ții minte și momentele neplăcute, certurile si defectele lui, lucruri care îți demonstrează că nu ai pierdut o relație perfectă. Chiar dacă totul părea în regulă până când el te-a părăsit, acum este clar că lucrurile mergeau bine și este momentul să-l uiți.

Menține-te cât mai activă

Nu îți petrece foarte mult timp gândindu-te la ce s-a întâmplat. Menține-te cât mai activă, fie pe plan profesional, fie cu hobby-uri sau cu ieșiri cu prietenele. Odată ce ai atins cele 4 puncte importante: descărcarea, analiza obiectivă, lista cu progrese și recpitularea amintirilor neplăcute, scoate-l din gândurile tale, deoarece nu-și mai merită locul in ele.
 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Cronos pe 18 Nov 2014, 18:48
    Sfaturi de 2 lei. Comunicarea este cheia, nu orgoliul.

    Luati sau nu in consideratie ce va zic, este doar alegerea voastra. Un articol scris cu orgoliu pentru orgolioase, nu pentru femei rationale, cu cap. Frustratele isi folosesc orgoliu pentru a nu se simti ele afectate si "slabe" in fata lumii. Cred ca daca deschid comunicarea sunt umilite din start. Nimic mai FALS. In loc sa va invatati una pe alta despre tehnici de manipulare a barbatilor, mai bine v-ati trezi la realitate. Daca ati gresit voi si v-a parasit, inseamna ca este vina voastra si cu asta basta. Nu mai stati pe ganduri si cereti-va scuze. Asta nu e o slabiciune, ci demonstreaza inteligenta, iar barbatul se va intoarce pentru asta. Un barbat inteligent nu se va intoarce dupa o orgolioasa ignoranta, care nu are curajul sa dea un telefon si asteapta sa vina el dupa ea sa o ierte. Acele femei sunt femeile slabe, iar barbatii vaneaza femei inteligente. Caci indiferent cat de buna ar fi o femeie la corp, daca e o proasta, te plictisesti ca barbat de ea in scurt timp. Aceasta tehnica descrisa in articol este un dezastru si va va duce la racire si despartire definitiva, deoarece el va crede ca va doare undeva si ca puteti trai si fara el. Asadar se va resemna de la asteptarea unui semn si va cauta in alta parte. La fel ca voi, si barbatii pot cauta in alta parte si fii sigura ca va veni una mai buna, care va va inlocui in toate cele. "Va vedea el", "i se va face dor si se va oftica", "ma va vedea cu un tip tare si va muri de ciuda" astea sunt doar prostii pe care vi le imaginati. Barbatii destepti nu stau sa implore niste incuiate, niste ignorante care se dau nepasatoare. Ei vor merge inainte, iar voi sa faceti la fel, daca tot alegeti aceasta cale. Drum bun.

    2
    0

  • Delia pe 29 Iun 2014, 22:54
    Pentru Adelina

    Adelina, sunt exact dar exact in aceeasi situatie ca si tine, si eu sunt in sesiune si am fost parasita de iubitul meu. Simt nevoia disperata de razbunare, vreau sa ii manzolesc masina de kitchup :D

    1
    1

  • mara pe 6 Nov 2012, 16:44
    m.c

    se spune ca durerea este inevitabila dar suferinta este optionala,pai intr-un fel asa este dar cand te gandesti la el,ea,momente,frumoase,mai putin frumoase este imposibil sa nu suferi ptk au facut parte din voi,nu?si apoi tre sa acceptam ambele stari ptk ele se manfista fara voia noastra in suflet si simtit ca numai suntem noi stapani nostri o perioada,tineti minte o perioada,ptk cum se spune totul este trecator si cum timpul este un sfestnic bun ma indoiesc ca dupa1an max2 o sa mai simtiti la fel cand ve-ti citi ceea ce ati expus aici,toate trairile de moment,,eu o spun din propria experienta,chiar de am pierdut pe cineva am cunoscut alta pers care avea foarte multe de oferit si eu pana in momentul ala nu am crezut ca mai exista si va spun sincer,imi pare f rau ca mi-am chinuit sufletul in fel si chip...toti suntem deosebiti in felul nostru si avem multe de oferit

    0
    0

  • adelina pe 24 Iun 2012, 20:35
    usor de zis greu de facut:|

    Da...suna frumos acest articol...dar e greu de pus in practica parerea mea!....acum o sapt s-a incheiat relatia mea de 3 ani fara nici cea mai mica atentionare din partea lui!Acest om s-a schimbat de pe o zi pe alta....toate bune si frumoase....vineri seara dormeam la el....iar duminik knd m-am dus la el era cu o alta femeie nu imi raspundea la tel....imi aruncase hainele de la el..nu mai era nici o urma de a mea la el in camera...era curatenie luna....cu doua saptamani inainte murise mama lui si l-am vazut schimbat,dar nah oricine s-ar gandi k ar fi suferit prea mult si incercam sa nu il sufoc prea mult...rudele lui ma sfatuiau sa il inteleg si sa ii fiu aproape...asta incercam sa fac....si knd m-am dus la el era cu o alta femeie iar pe mine m-a aruncat k pe o carpa afara...spunea k ce caut acolo dupa 6 luni in care nu ne vazusem:|knd eu plansesm alaturi de el la moartea mamei sale......a fost un soc...m-a aruncat si m-a lasat plangand in strada si a plecat cu cealalata...dupa cateva zile m-a cautat tipa cik ii era mila de mine k si pe ea a mintit-o dar nu stie ce sa faca...daca mai vrea o relatie cu el sau nu....groaznic:|....de la ea am aflat k dupa inmormatarea mamei sale a fost cu el la hotel si atunci a inceput relatia lor:|...ce om normal dupa ce isi inmormanteaza mama are chef sa se culce cu o femeie,alta decat cea care i-a fost alaturi in momentele grele????....am stat 3 ani langa un om care m-a aruncat k pe o carpa si nu l-am cunoscut deloc...m-a mintit foarte frumos....culmea e k tot el imi trimite mesaje de amenintare cum k sa nu mai vb cu amanta lui k sa nu o mai mint k altfel viata mea va lua o alta intorsatura :|...adica ma face tot pe mine mincinoasa chiar daca nu e si ea de fata...cred k si el crede ce spune...nu mai inteleg nimic....eu i-am dovedit acelei femei k el a mintit si ea spune k nu stie ce sa faca...dar dupa cum mi-am dat seama ea il vrea in continuare...problema lor....dar il iubeam atat de mult si ma doare groaznic sufletul:(nu mai suport...nu pot sa ma concentrez la nimic.....a fost primul meu barbat....sunt si in sesiune....e foarte dureros..nu doresc nimanui sa treaca prin ce trec eu acum:(!

    5
    0

  • maria pe 24 Mai 2012, 06:54
    pt mona

    draga mea, cred ca te afli intr-un moment delicat din viata ta. fa tot ce te face sa te simti bine, schimba-ti serviciul, garderoba, coafura, dar nu sta in casa sa-l plangi. nu-l asalta cu telefoane, sms-uri, prin care sa-i ceri socoteala, nu cere mila lui, cand vorbiti, nu-i vb pe ton plangacios, ai grija sa simta ca iti merge extraordinar. am sa-ti spun o mica poveste:sunt casatorita, am o fetita de un an jumate si sunt insarcinata in trei luni9. de curand am aflat ca sotul ma inseala, urmeaza sa divortez o sa-mi fie greu, dar nu as mai suporta sa-l vad in patul meu. merg mai departe, viata e frumoasa cu bune, cu rele.

    17
    1

  • Mona pe 20 Mai 2012, 19:44
    Offf !!!

    Asi vrea eu sa pot trece asa de usor,dupa o relatie de 3 ani, in care am trecut prin bune si rele. In august urma sa ne casatorim si sa trezit cu luni inainte de nunta, ca nu ai mai comvine anumite chestii, cum ca stau cu gura pe el... pana acum nu si-a dat seama. Eu sufar foarte mult,ca acum o luna a plecat la munca,departe de casa si nu a mai stat pana acum asa de departe,yar daca a mai fost vorbeam des si asta sa mai intamplat de 2 ori. Dar acum e foarte rece si mi se pare indiferent. A inceput sa se schimbe si mai mult in ultima saptamana. Nu mai inteleg nimic ! Cand il intreb ce are de gand, daca mai suntem sau nu impreuna. El spune.... am spus eu asta ! " Dar de fapt nu ma mai suna , cum facea altadata. Nu mai mai alinta si multe altele. Imi raspunde intr-un tarziu, la mesaje si este foarte schimbat. Eu cred ca nu ma mai iubeste,dar nu inteleg cum sa schimbat intr-o saptamana ! Voi ce spuneti!? Va multumesc din suflet !!!

    1
    2

  • Y-anna pe 4 Mai 2012, 12:36
    alex!

    eu nu condamn articolul de sus, pt ca ill unele lucruri sunt bine spuse, adica sfaturile sunt in mare parte acceptabile, dar o despartire depinde de la persoana la persoana, experientele nu sunt la fel,

    3
    1

  • ramona pe 3 Mai 2012, 12:01
    ramona

    sunt deacord cu horia si yanna , asa este e greu sa scoti din inima ta pe cineva , cine iubeste intens asa ca noi , mai greu sa uite , dar ranile oricum raman .Doamne ajuta!

    3
    2

  • alex pe 2 Mai 2012, 14:46
    bine de stiut

    mi-a placut articolul..unele sfaturi sunt chiar de luat in seama, depinde insa de puterea fiecaruia de a trece mai departe si de a incheia o etapa din viata.

    2
    2

  • obby.delice pe 2 Mai 2012, 11:22
    raspuns

    @horia-ovidiu marinescu, asta de ce ma rog asa reactie? ce e strasnic spus in articolul de mai sus? imi pare destul de obiectiv si real? e mai bine sa suferi non stop si constant???? chiar nu mai inteleg pe unii ioameni

    3
    4

  • Y-anna pe 2 Mai 2012, 09:29
    :P

    oricat ai vrea sa iti uiti iubitul/a e greu sa il uiti asa de o data , ci ai nevoie de timp, si de acceptare a situatiei,,,astea spuse de mai sus, sunt niste castraveti vanduti gradinarului, suferinta depinde de durata relatiei sentimentele implicate, motivul despartiri

    7
    1

  • horia-ovidiu marinescu pe 2 Mai 2012, 06:32
    S-O UIT ?!?!?!?!?!?!?

    CINE ESTI TU IULIA ANGHEL DE LE STII TU ASA DE BINE PE TOATE ! ! ! ! N-AVETI NIMIC SFANT IN VOI ! ! ! ! !

    1
    10

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod