Relaţie la distanţă

20 de sfaturi pentru ca relaţiile la distanţă să funcţioneze

Mulţi oameni cred că relaţiile la distanţă nu vor funcţiona niciodată. Familia te poate descuraja sau prietenii tăi cei mai buni ar putea să te sfătuiască să nu iei lucrurile prea în serios, altfel ai putea suferi.
Nu spune nimeni că va fi uşor, distanţa face ca multe lucruri să fie inaccesibile. Lucrurile s-ar putea complica, iar tu te-ai simţi tristă şi singură. Cu toate acestea, distanţa face ca cele mai simple lucruri să fie cele mai frumoase, cum ar fi o simplă strângere de mâini, o masă împreună, o plimbare, mirosul părului, toate acestea pot însemna brusc atât de mult.

Relaţia la distanţă poate fi dificilă, dar are şi părţile ei bune. Pentru a-ţi păstra dragostea vie şi puternică, iată 20 de sfaturi utile:

Evită comunicarea excesivă
Nu e deloc o decizie înţeleaptă să fii prea posesiv şi lipicios. Nu trebuie să comunicaţi 12 ore pe zi pentru ca relaţia să funcţioneze. Multe cupluri au crezut că trebuie să compenseze distanţa făcând acest lucru, dar nu este delor util, ba chiar ar putea face lucrurile să se înrăutăţească. În curând vă veţi plictisi de iubire. Aminteşte-ţi, mai puţin înseamnă mai mult! Nu trebuie să vorbiţi mereu, vă veţi epuiza inutil. Trebuie să conteze mai mult tachinarea la momentele potrivite şi abordarea subiectelor perfecte.

Priveşte relaţia ca pe o oportunitate
Priveşte relaţia ca pe o călătorie din care aveţi de învăţat amândoi, ca pe un test al iubirii pe care v-o purtaţi. În loc să te gândeşti să această relaţie la distanţă te îndepărtează, ar trebui să crezi că această experienţă vă va lega şi mai tare şi veţi fi mai puternici.


Stabiliţi câteva reguli de bază pentru a vă gestiona aşteptările
Amândurora trebuie să vă fie clar în ceea ce priveşte aşteptările voastre în timpul acestei relaţii. Stabiliţi nişte reguli de vază pentru ca niciunul dintre voi să nu facă lucruri care să-l ia pe celălalt prin surprindere. Este mai bine să fiţi deschişi unul cu celalălat în legătură cu orice.

Încercaţi să comunicaţi regulat şi creativ
Spuneţi-vă reciproc bună dimineaşa şi noapte bună în fiecare zi, aceasta este o necesitate. Mai întâi, încearcă să aduci la cunoştinţă partenerului viaţa şi evenimentele pe care le trăieşti, trimite-i din când în când imagini şi clipuri, prin acestea vei face cealaltă persoană să se simtă iubită şi să se simtă bine.

Vorbiţi murdar unul cu celălalt
Sexul este, fără îndoială, unul dintre cele mai importante lucruri într-un cuplu. Dorinţa sexuală este ca un lipici care împiedică cele două părţi să se desprindă. Nu numai că sexul e o nevoie sexuală biologică, ci şi una emoţională. Menţine focul arzând prin trimiterea reciprocă a mesajelor cu tentă sexuală şi descrieri provocatoare.

Evitaţi situaţiile periculoase
Dacă ştii că mergând în club îţi vei supăra partenerul, atunci spune-i asta înainte astfel încât să stea liniştit. Nu fi indiferent cu privire la faptul că îl pui într-o poziţie lipsită de control. Trebuie să recunoşti pericolele înainte de a intra în ele, nu doar să îţi asculţi inima.


Faceţi lucruri împreună
Jucaţi un joc online împreună, vizionaţi simultan un documentar, cântaţi unul cu celalalt pe Skype, plimbaţi-vă amândoi în timpul unui apel video. Trebuie să fii creativ şi spontan în legătură cu asta!

Faceţi lucruri asemănătoare
Recomandă cărţi, emisiuni TV, filme, muzică sau ştiri. Când citiţi, urmăriţi sau ascultaţi aceleaşi lucruri, veţi avea mai multe subiecte comune de discutat. Este un lucru bun să creezi nişte experienţe comune, chiar dacă trăiţi separat.

Vizitaţi-vă reciproc
Vizitele sunt punctul culminant al fiecărei relaţii la distanţă. După toată aşteptarea, dorinţa şi abstinenţa, vă veţi întâlni în cele din urmă pentru a vă îndeplini toate lucrurile mici şi atât de comune pentru restul cuplurilor, dar atât de speciale şi intime pentru voi.

Stabiliţi-vă un obiectiv
Ce vrem să realizăm până la sfârşitul zilei? Cât timp vom sta separat? Cum rămâne cu viitorul nostru? Acestea sunt întrebările pe care trebuie să vi le puneţi amândoi. Adevărul e că nici un cuplu nu poate sta la infinit într-o relaţie la distanţă. În cele din urmă, trebuie să ne stabilim cu toţii. Aşa că faceţi un plan, o cronologie, marcânt timpul trăit separat şi timpul împreună, trageţi linie şi stabiliţi un scop final. E important să vă aflaţi pe aceeaşi pagină şi să aveţi aceleaşi obiective.

Bucurați-vă de timpul petrecut cu prietenii și familia
Eşti singur, dar nu eşti singur, dacă nu alegi să simţi asta.
Nu trebuie să-ţi laşi viaţa pentru ca lumea ta să se învârtă doar în jurul partenerului tău, ai totuşi prieteni şi familie. Profită de relaţia la distanţă pentru a te bucura de timp alfel, mergi la sală, fă-ţi un hobby nou, există o mulţime de lucruri care îţi pot aduce fericire chiar dacă partenerul nu e implicat.

Fiţi sinceri unul cu celălalt
Vorbeşte despre sentimentele tale de frică, gelozie, apatie, orice. Dacă încerci să ascunzi ceva de partenerul tău, aceste lucruri vor ajunge mai devreme sau mai târziu să te copleşească. Nu încerca să te ocupi singur de toate. Fiţi deschişi şi cinstiţi unul cu celălalt. Lasă-ţi partenerul să te ajute şi să îţi ofere sprijinul de care ai nevoie.

E important să vă cunoaşteţi programul unul altuia
Este util să ştii când celaltă persoană e ocupată şi când e liberă, astfel încât să poţi să vorbeşti la momentul potrivit. Nu ai dori să îţi deranjezi partenerul în timp ce se află la o întâlnire de afaceri sau face orice altceva. Să cunoşti chiar şi micile evenimente din viaţa celuilalt e esenţial pentru o astfel de relaţie.

Urmăriţi-vă activitatea din reţelele de socializare
Trimiteţi-vă like-uri unul altuia, etichetaţi-vă reciproc în fotografii, distribuiţi-vă articole pe perete, arataţi-vă că vă pasă unul de celălalt.

Oferiţi-vă reciproc un obiect personal
Fie că e vorba de un pandantiv mic, un breloc sau cd-ul preferat, fiecare dintre voi va da un alt sens acestui lucru mic.
Cu toţii încercăm să stocăm amintiri în lucruri fizice, acesta e motivul pentru care ceva atât de simplu poate însemna atât de mult.

Alegeţi corespondenţa învechită
Trimiteţi-vă reciproc cărţi poştale şi scrisori de dragoste scrise de mână. Trimiteţi-vă cadouri sau livrează flori de ziua de naştere, aniversări sau Ziua Îndrăgosştiţilor.

Păstraţi-vă optimismul
Trebuie să injectaţi în mod constant energie pozitivă în relaţia la distanţă, pentru a o menţine în viaţă. Aşteptarea poate fi dureroasă şi uneori vă puteţi simţi singuri, dar trebuie să vă reamintiţi şi partea frumoasă. Un truc bun pentru a rămâne pozitiv este să fii recunoscător tot timpul pentru că ai pe cineva care te iubeşte. Fii recunoscător pentru lucrurile mici, pentru sănătate şi pentru siguranţă.

Ţineţi-vă reciproc la curent în legătură cu prietenii şi familia voastră
Pentru că bârfa şi scandalurile sunt întotdeauna cele mai bune lucruri despre care poţi vorbi la nesfârşit.

Apelaţi-vă video ori de câte ori e pisibil
Privi în ochii celuilalt şi auzirea vocii celuilalt pot face ca totul să fie bine din nou.

Daţi-vă unul altuia porecle
Pentru că este drăguţ să vă alinţati dându-vă nume de animale, spre exemplu.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod