Cum să ai grijă de smartphone în căldura verii

În lunile de vară, până și serile sunt călduroase, însă ieși la plimbare sau vacanțe la mare, ceea ce înseamnă că smartphone-ul tău ar putea fi expus riscului avariei cauzate de căldura verii.
Iată cum să ai grijă de smartphone în timpul sezonului cald!

Sfaturi care te ajută să ai grijă de smartphone în căldura verii


Temperaturile extreme pot avea un impact semnificativ asupra componentelor interne ale telefonului. Un telefon care se încălzește prea tare poate duce la pierderea datelor, iar expunerea repetată la căldură ar putea încetini permanent dispozitivul. Căldura poate provoca până și o scurgere a bateriilor, putând pune siguranța personală în pericol. Având în vedere aceste pericole, iată o listă cu câteva sfaturi pe care le poți urma pentru a-ți proteja telefonul atunci când temperaturile sunt ridicate!

1. Scoate telefonul din buzunar

Într-o zi călduroasă, nu trebuie să ții telefonul în buzunar dacă vrei să se răcească.
Nu numai că este neplăcut, dar căldura naturală a corpului va acționa împotriva procesului de răcire. La fel ca în timpul încărcării, este recomandat să pui telefonul la umbră, departe de materialele izolatoare. În cel mai rău caz, o baterie supraîncălzită de telefon poate începe să curgă sau să ia foc, punându-te într-o situație periculoasă.

2. Oprește utilizarea telefonului sau selectează opțiunea "avion"

Nu doar temperatura externă poate provoca supraîncălzirea unui telefon. Dacă te joci sau dai multe telefoane, telefonul tău va lucra mai mult și va genera mai multă căldură decât în mod obișnuit. În combinație cu temperaturile calde, acest lucru poate duce la supraîncălzire.
Pentru a ajuta telefonul să se răcească, setează modul "avion" și oprește utilizarea aplicațiilor care suprasolicită procesoarele sau, mai bine, oprește-l complet pentru o perioadă de timp.

3. Nu lăsa telefonul în mașină

Mașina acționează ca o seră într-o zi fierbinte de vară. Un studiu recent a constatat că o mașină parcată la soare într-o zi cu 35 de grade Celsius poate atinge temperaturi de 46 de grade în doar o oră. Apple recomandă ca iPhone-ul să nu fie folosit atunci când sunt peste 35 de grade și să nu fie lăsat în locuri în care temperatura depășește 44 de grade. Alți producători de smartphone-uri oferă sfaturi similare.

4. Nu încărca telefonul în lumina directă a soarelui

După cum probabil ai observat, încărcarea telefonului tău poate duce la încălzirea acestuia.
Dacă lași telefonul în lumina directă a soarelui în timp ce se încarcă, căldura soarelui va fi adăugată la căldura normală, care este un efect secundar al transferului de energie electrică către bateria telefonului. Acest lucru poate face ca telefonul să se încălzească mai mult decât ar face-o în mod normal.

5. Nu ține telefonul sub pernă când îl încarci

Din același motiv, nu ar trebui să îți lași telefonul sub pernă, pătură sau orice alt material care îl poate încălzi. Într-o zi de vară, căldura furnizată de un telefon care se încarcă poate urca la niveluri periculoase dacă nu este permisă răcirea. Asigură-te că îți încarci telefonul la umbră, de preferință pe o suprafață tare și răcoroasă.

6.
Nu pune telefonul în frigider dacă se încălzește prea tare


Schimbările rapide de temperatură sunt, de asemenea, dăunătoare pentru telefonul tău. Acest lucru este datorat condensului - apa poate rămâne prinsă în interiorul telefonului, provocând probleme dacă pui telefonul în frigider atunci când este încălzit. Este mai bine să oprești telefonul și să îl lași într-o zonă răcoroasă, astfel încât să revină la temperatura camerei într-un mod obișnuit.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod