Se schimbă moda păpuşilor: Barbie nu mai poartă pantofi cu toc

Compania Mattel, care produce celebrele păpuși Barbie, a decis să opereze o schimbare de imagine pentru păpușile lor, care nu mai poartă pantofi cu toc. Ele vor fi prezentate în variante cu balerini, teniși sau bascheți, relatează online ziarul francez Le Soir.
Coincidență sau lovitură de imagine? — se întreabă cotidianul citat de Agerpres. În timp ce la Festivalul de la Cannes organizatorii au fost nevoiți să dezmintă că au cerut participantelor să poarte tocuri pe covorul roșu, iată că Mattel anunță că Barbie va avea încălțăminte fără toc.

Într-o perioadă de succes pentru păpușile "normale" Lammily, care au acnee sau chiar vergeturi, proporțiile stereotipe ale lui Barbie (talie suplă, picioare extrem de lungi și talpă arcuită, pentru a putea purta tocuri de 6 centimetri) par să fie de domeniul trecutului.

O dovadă în acest sens este noua gamă Barbie intitulată "Fashionist" care se delimitează de imaginea nerealistă a blondelor "bimbo".

Gama prezintă păpuși cu diferite culori de piele, 14 tipuri de față, 18 culori de ochi, 22 tipuri de coafuri și 23 culori de păr.
Dar, lucru esențial, talpa piciorului nu mai este arcuită pentru a purta tocuri.

De-acum încolo articulate, călcâiele lui Barbie Fashionista lasă opțiunea pentru balerini sau pentru tocuri stiletto. Până la urmă, aceeași opțiune ca și la Cannes, conchide ziarul.


Foto: AFP/Mediafax
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod