Oscar 2015: Care sunt favoriţii din acest an

Numărătoarea inversă a început la Hollywood, iar speculaţiile abundă în presa americană, cu doar câteva ore înainte de anunţarea, joi, a nominalizărilor la premiile Oscar, într-o cursă foarte strânsă, în care filmul "12 ani de copilărie/ Boyhood", de Richard Linklater, este marele favorit, notează agenția Mediafax.

Ceremonia de anunţare a nominalizărilor va debuta la ora locală 05.30 (13.30 GMT), la Samuel Goldwyn Theatre din Beverly Hills, cinematograful administrat de Academia de film americană, instituţia care decernează prestigioasele statuete.

Goldderby.com, un site specializat în previziuni referitoare la nominalizări şi câştigători în sezonul premiilor de la Hollywood, consideră că filmul "Boyhood", unic în felul său, întrucât a fost turnat pe parcursul a 12 ani, cu aceiaşi actori, este marele favorit din acest an.

Acest lungmetraj emoţionant despre un băieţel care se maturizează şi devine bărbat, interpretat de Ellar Coltrane, a fost desemnat deja câştigător la categoria "cel mai bun film-dramă" la gala Globurilor de Aur, desfăşurată în noaptea de duminică spre luni.

Richard Linklater a fost desemnat "cel mai bun regizor", iar Patricia Arquette a câştigat Globul de Aur la categoria "cea mai bună actriţă într-un rol secundar".

Potrivit clasamentului întocmit de site-ul citat de Mediafax, "Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman", de Alejandro Gonzalez Inarritu, se află la mică distanţă, pe locul al doilea.
Cele două filme au dominat nominalizările la premiile decernate de Sindicatul actorilor americani (SAG), Sindicatul producătorilor americani (PGA) şi Sindicatul regizorilor americani (DGA), considerate indicatoare fiabile, întrucât mulţi dintre membrii acestor asociaţii se regăsesc pe lista celor 6.000 de profesionişti din industria cinematografică americană care votează pentru Oscaruri.

"Hotel Grand Budapest/ The Grand Budapest Hotel", de Wes Anderson, care a câştigat duminică Globul de Aur la categoria "cel mai bun film-comedie/ musical", se află şi el în plutonul favoriţilor, alături de "The Theory of Everything", un film despre viaţa şi cariera astrofizicianului Stephen Hawking, al cărui actor principal, Eddie Redmayne, a câştigat Globul de Aur.

Mulţi specialişti pariază şi pe "The Imitation Game.
Jocul codurilor/ The Imitation Game", un alt film biografic despre un alt cercetător de geniu britanic, matematicianul Alan Turing, care a descifrat sistemul de codare a mesajelor folosit de trupele naziste în Al Doilea Război Mondial, dar şi pe "Selma", un film ce prezintă lupta dusă de Martin Luther King pentru ca dreptul la vot să fie acordat tuturor cetăţenilor americani.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod