Marius Manole si papioanele din lemn

Papionul, mai in voga ca oricand, dar altfel: din lemn. Acesta este pariul castigat de Don Papillon (primul brand romanesc de papioane din lemn). Altfel si prin ambasadorul sau, marele actor Marius Manole, pe care arareori il vezi asociat cu altceva decat teatrul. Dar Don Papillon l-a convins.Prin fantezie si versatilitate, prin curaj si unicitate.

Don Papillon este rezultatul creator al întâlnirii dintre un iubitor și priceput al lemnului și un pasionat al designului, un breslaș împătimit și un arhitect pasionat. De inspiratie americana,acest brand valorifică la maxim, până la ultimul centimetru pătrat, lemnul de esență nobilă - provenit din păduri controlate din Africa, America și Asia** - folosit în industria mobilei și a designului interior. Din respect pentru natură. Obiectivul sau este de a da lemnului exotic o noua valenta, pe care o merita, aceea de materie prima pentru accesorii vestimentare remarcabile, care n-au cum sa fie trecute cu vederea, accente care scot din anonimat.Fiecare papion inmagazineaza 10 ore de lucru manual, iar din echipa care le confectioneaza fac parte persoane cu dizabilitati, foarte devotate muncii lor, recunoscatoare că li s-a oferit sansa la o viata normala.

„Inspirati de accesoriile vechi pe care si le confectionau singuri bunicii nostri si indragostiti iremediabil de lemn, ne-am gandit sa-l transformam intr-un papion care să arate al naibii de bine la gatul oricui.

L-am creionat, l-am taiat, l-am slefuit si uleiat, asa cum am stiut mai bine, i-am legat un nod chic, l-am asortat la o camasa si am iesit cu el la o petrecere, la care am fost invitati. Si nu mica ne-a fost surpriza, cand am primit reactii dintre cele mai bune de la cei din jur. Dintr-o joaca, un strop de nebunie, mesteşug si ingeniozitate am ajuns sa cream o colectie de astfel de papioane, unicat sau de serie mica, foarte mica. I-am spus Don Papillon si este o pledoarie pentru stil. Stilul desprins din natura: It’sin your nature to have style”, au declarat tinerii antreprenori Gigi Vasilache, breslasul si Alexandru Bucur, arhitectul.



Perfect asortabile si purtabile de catre doamne sau domni, intr-un context sobru, casual sau chiar funny, accesoriile Don Papillon au un ambasador pe masura versatilitatii lor.

Cine le-ar fi putut reprezenta mai bine decat un artist care joaca in paralel in 22 de roluri, in timpul stagiunii. Peste vara, cand teatrele sunt in vacanta, doar in 6 de piese, toate la Godot Cafe-Teatru. Foarte de curand a avut loc o noua premiera a sa si mai are in pregatire alte doua spectacole.Impreuna cu Medeea Marinescu, Andi Vasluianu, Vlad Zamfirescu si Catalin Stefanescu face parte din juriul Festivalului Naţional de Teatru Tanar Ideo Ideis, de la Alexandria, care se va desfasura în perioada 18 - 26 august, iar alaturi de Radu Afrim si alti cativa colegi de breasla va juriza Gala Tanarului Actor – HOP, Costineşti, 9 - 12 septembrie. La cei 35 de ani ai sai si 13 ani de cariera, a intruchipat nu mai putin de 54 de personaje, performanta demna de The Guiness Book of Records.

“Initial imi imaginam papionul doar lângă frac și smoking si nu credeam c-aș fipotrivit pentru rolul de ambasador Don Papillon.
Eu vedeam nimerit, în această postură, un adevarat fashion icon, dar mi-a plăcut similitudinea dintre multele mele roluri si versatilitatea papioanelor din lemn.In plus, mi-a placut dintotdeauna sa fiu langa oameni cand sunt la inceput,când încearcă sa spargă barierele si sa meargă pe drumuri nebătătorite. Admir curajul antreprenorilor de a face ceva cu totul iesit din comun. Si dupa sedinta foto, cand m-am convins de histrionismul acestor accesorii,am fost de-a dreptul cucerit. Le voi purta cu plăcere și voi vorbi cu drag despre ele. Chiar și neîntrebat. Acceptati si voi provocarea de a fi altfel,mai jucausi, de a sparge tiparele:indrazniti sa purtati Don Papillonsi sa-l asortati la o tinuta relaxata. Bucurati-va de viata si nu va luati prea tare in serios”
, a zis Marius Manole.

In magazinul online www.donpapillon.com va intampina, plini de jovialitate, Don Alvarez, Don Brando, Don Duke și o mulțime de alte personaje cu stil.
Lasati-va inspirati de ei si fiti deschisi spre noi orizonturi/experiente vestimentare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod