Marilyn Monroe, noua imagine a brandului Max Factor

La 35 de ani de la moartea sa, Marilyn Monroe rămâne un personaj atractiv pentru companiile din industria cosmetică și din lumea modei


În 2014, Marilyn Monroe a ocupat locul al şaselea în topul Forbes al celor mai bogate vedete care nu mai sunt în viaţă. Actriţa americană a generat anul trecut venituri de 16,8 milioane de dolari.

Drepturile asupra imaginii actriţei Marilyn Monroe aparţin Authentic Brands Group, o companie specializată în achiziţionarea de licenţe, care a inaugurat deja un lanţ de săli de spa şi saloane cosmetice sub numele Monroe, dar şi o linie vestimentară pentru adolescente, comercializată prin intermediul magazinelor din lanţul american Macy's.

Vedeta americană a fost căsătorită cu Joe DiMaggio, un celebru jucător american de baseball, dar şi cu dramaturgul Arthur Miller şi, potrivit presei americane, ar fi avut relaţii cu preşedintele J.F.

Kennedy şi cu fratele acestuia, Robert, notează Mediafax.

Cu o carieră în cinematografie de 16 ani, deşi fără niciun fel de experienţă în domeniu înainte de a fi promovată ca sex simbol, Marilyn Monroe a devenit o legendă de talie mondială - cu 29 de filme în palmares, apariţii în reviste -, dar şi muză pentru numeroşi artişti. Actriţa americană este deţinătoarea unui Glob de Aur pentru rolul din "Unora le place jazz-ul" şi a unei nominalizări la acelaşi trofeu pentru evoluţia ei din filmul "Bus Stop".
A primit şi două nominalizări la premiile BAFTA, pentru rolurile din filmele "Şapte ani de căsnicie" şi "Prinţul şi dansatoarea".

Marilyn Monroe a murit pe 5 august 1962, la vârsta de 36 de ani, din cauza unei supradoze de droguri şi medicamente.


Foto: AFP/Mediafax, Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod