Maine, In parc, la Godot Cafe-Teatru Deseara, Ana Ularu va fi la Anonimul, la proiectia “L1-L5”

Ana Ularu are rolul principal in L1-L5, un scurtmetraj puternic si optimist despre viata unei tinere care invata sa traiasca altfel in urma unui accident grav de masina. Bazat pe experienta reala a regizoarei Letitia Rosculet, realizat cu onestitate, uneori cu umor, alteori cu durere, filmul a fost prezentat la Cannes anul acesta si va fi proiectat deseara (joi, 14 august 2014) la Arena Verde Stop (Strada Barbu Vacarescu 161-164, zona Tei-Floreasca), de la ora 22:40, in cadrul Festivalului International de Film Independent Anonimul, editia a XI-a (intrarea libera).
Pe Ana Ularu o veti putea vedea si maine, 15 august, de data aceasta pe scena, in piesa In parc, la Godot Cafe-Teatru, de la ora 19.30.

Trailerul filmului, aici: https://m.youtube.com/watch?v=mynVaGUiFlo.

In L1-L5, Mara, personajul Anei Ularu, este victima unui accident de masina in urma caruia ramane paralizata. Dupa 60 de zile in spital, cand universul auster de acolo ii va deveni familiar si, in absurdul situatiei, prietenos, Mara nu va mai putea sa se adapteze din nou vietii de afara. Tinerei i se spune ca sansele de a merge din nou sunt minime.

„L1-L5 m-a atras in primul rand prin povestea emotionanta si optimista”, spune Ana Ularu, „prin forta personajului de a supravietui, de a nu isi accepta soarta potrivnica. E un film facut cu drag, alaturi de o regizoare curajoasa, careia ii multumesc”, adauga ea.

„Un film despre adaptare ca proces suprem al supravietuirii”
, spune regizoarea Letitia Rosculet.


Ana Ularu si-a inceput cariera la varsta de 9 ani, debutand in trei co-productii romano-franceze pentru televiziunea M6.
Primul rol in treatru a venit la 15 ani, alaturi de Stefan Iordache, in "Lolita", spectacol in regia Catalinei Buzoianu. A lucrat atat cu regizori consacrati, cat si cu reprezentanti ai noului cinema romanesc.

In ultimii ani, Ana a castigat numeroase premii cu rolul Matilda din filmul Periferic, printre care prestigiosul Premiu pentru Cea mai buna actrita la Festivalul de Film de la Salonic, Premiul Gopo pentru cea mai buna actrita din Romania (2012), si trofeul Boccalino, oferit de criticii elvetieni de la Festivalul de Film de la Locarno (2012).

Ana Ularu a fost selectionata in programul „Shooting Stars“, la Festivalul de Film de la Berlin, program care ii reuneste si promoveaza pe cei mai buni zece tineri actori europeni.

Au urmat roluri principale in productii internationale mult-asteptate de public, inclusiv in serialul Familia Borgia, difuzat de HBO, productia Showtime avandu-l cap de afis pe Jeremy Irons.


Din filmografia Anei amintim Turkey Girl, un scurtmetraj realizat de Cristian Mungiu si inclus in proiectul international Lost and Found, Italiencele (regia: Napoleon Helmis), Hartia va fi albastra (regia: Radu Muntean) si Youth Without Youth (regia: Francis Ford Coppola). Au urmat rolurile principale din productiile romanesti Sunt o baba comunista (2013), in regia lui Stere Gulea, si din O vara foarte instabila (2013), in regia Ancai Damian.

In toamna lui 2014 o veti putea vedea pe marile ecrane in Serena, in regia castigatoarei de Oscar, Susanne Bier, unde Ana Ularu joaca alaturi de Bradley Cooper si Jennifer Lawrence.


Proiectul de debut al regizoarei Letitia Rosculet si al casei de productie Cloud9film, L1-L5 (scurtmetraj fictiune, 2013) are 29:30 de minute. Din distributie fac parte: Ana Ularu, Sanziana Tarta si Adina Rapiteanu, iar scenariul si regia ii apartin Letitiei Rosculet. Filmul este produs de Emilia Vlad, imaginea este semnata de Serban Ionescu, montajul - Liviu Neagoie, iar sound designul - Cristian Mihai.


Anul acesta, L1-L5 a fost prezentat la Cannes in sectiunea Short Film Corner, dedicata sustinerii scurtmetrajelor, filmele selectionate fiind integrate intr-o retea globala de difuzare si promovare.

La Anonimul, filmul va rula in sectiunea Romanian Off Section, alaturi de scurtmetrajele "O lume noua", de Luiza Parvu, "Bucuresti, te iubesc!", de Mircea Ghinescu, "Sa mori de dragoste ranita", de Iulia Rugina, "Brigada neagra", de Andrei-Nicolae Teodorescu, "Lumina firava", de Florina Dumitrache, "Si baietii cateodata", de Matei-Lucaci Grunberg, si "Zi de targ", de Sergiu Ciorescu.

L1-L5 pe facebook
L1-L5 - trailer

---------------------------------
Maine seara, “In parc”

Ana Ularu despre spectacolul de maine seara in care joaca alaturi de Istvan Teglas, la Godot Cafe-Teatru:

„Sub bagheta maiastra a lui Radu Iacoban, in costumele minunate si suprapuse de Mihaela Ularu, va propunem: secrete istorice dezvaluite, amoruri incendiare, ucigasi in serie, Bicicliste stratege, regi pasionali, idile contemporane.
Cel mai bun remediu pentru canicula si cel mai bun inceput pentru un weekend de august.”

Data si ora: vineri, 15 august (ora 19.30) si duminica, 31 august (ora 21:30)
Durata spectacolului: o ora si zece minute.
Pretul biletului: 30 de lei
Rezervari pentru un loc “In parc”: 021.31.61.682, 0736.414.244
Textul si regia: Radu Iacoban
Cu: Ana Ularu/Rodica Lazar si Istvan Teglas
Scenografia: Mihaela Ularu
Afis: Ana Maria Moldovan

14 august 2014, București | anca romanescu | punk pr | 0732 144 579 | anca@punkpr.ro  
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod