Laptele, o sursa de sanatate pentru cei mici

26 August 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Laptele, o sursa de sanatate pentru cei mici

Laptele reprezinta un aliment ideal in procesul de crestere a copilului, intrucat contine nutrientii necesari pentru o alimentatie adecvata (varstei respective) si pentru o dezvoltare armonioasa. Laptele este o sursa de calciu, fosfor, vitaminele D, B12 si contine, de asemenea, o cantitate importanta de proteine.
 
Studiile citate de Nestlé Nesquik au fost efectuate in Statele Unite ale Americii, pe un numar de 7557 de copii cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani, care consumau lapte simplu, lapte aromat si copii care nu consumau deloc lapte, pentru a evidentia beneficiile nutritionale ale consumului de lapte.

Rezultatele au aratat beneficiile directe ale consumului de lapte: copiii care beau lapte in mod regulat, simplu sau in combinatie cu alte alimente, primesc un aport mai mare de nutrienti in organism decat cei care nu consuma lapte deloc.

Mai mult, consumul frecvent de lapte determina si un aport mai mare de vitamina D, calciu si fosfor,  decat in cazul copiilor care nu beau deloc. "Parintii ar trebui sa includa in alimentatia copiilor doua portii de lapte in fiecare zi, un pahar dimineata si unul seara, inainte de culcare, pentru ca este cea mai buna sursa de calciu si un element esential in dezvoltarea copilului.
Daca cei mici nu vor sa bea lapte din diferite motive, acesta poate fi consumat in combinatie cu Nestlé Nesquik cacao instant, gustul mai bun si mai dulce fiind preferat de cei mici.", declara Elena Casapu, Market Nutritionist Nestlé .
 
Pe langa gustul foarte bun, un pahar de Nestlé Nesquik Plus ofera copiilor 1/3 din doza zilnica recomandata de calciu. in plus, un pahar cu Nestlé Nesquik ofera cu 7% mai mult calciu decat un pahar de lapte simplu.

Calciul are numeroase functii pentru organism, fiind indispensabil in copilarie pentru formarea oaselor si dintilor sanatosi.
Nevoia de calciu a copiilor creste in mod considerabil in jurul varstei de 11 ani, cand copilul este in perioada de crestere.

Perioada copilariei este cea mai importanta in dezvoltarea unui sistem osos puternic. Aproximativ 30% dintre minerale vor fi depozitate la nivelul oaselor in perioada copilariei si 45% din scheletul corpului se formeaza pana la maximum 18 ani. De aceea, mamele vor lua in considerare nivelul de calciu necesar copilului, in functie de nevoile de crestere ale acestuia. Copiii cu varste cuprinse intre 4 si 8 ani au nevoie de 800 de miligrame de calciu zilnic, iar cei cu varste intre 9 si 18 ani au nevoie de 1300 de miligrame zilnic.

Multi copii refuza sa bea lapte, mai ales daca au impresia ca parintii incearca sa le impuna acest lucru.
Daca adaugam ciocolata, cacao sau il combinam cu fructe este mai probabil ca cel mic sa bea datorita gustului dulce si mai aromat.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod