Dana Savuica a plecat dupa Julie in Anglia!

Dana Savuica a primit propunerea de a pleca in Anglia de la agentia Trip Tailor , ca sa fie alaturi de fiica ei cand aceasta implinea 20 de ani.

“A fost o surpriza foarte mare pentru mine intrucat eu fusesem invitata la Teo Show, unde m-am plans ca nu voi fi alaturi de Julie de ziua ei si a doua zi m-a sunat patroana agentiei sa-mi spuna ca au croit o mica deplasare pentru mine, intrucat si ea a fost singura de ziua ei in strainatate, ca studenta, si stie cat de rau a fost.  Genul acesta de excursii imi plac cel mai mult, intrucat nu stii exact ce se v-a intampla. Am ajuns pe 6 decembrie, chiar de Mos Nicolae, la Birmingham, unde Julie studiaza la Birmingham University pe perioada de un semestru, avand o bursa ERASMUS.”



Vremea destul de rece si gri nu a putut sa disipeze bucuria intalnirii iar prima zi a insemnat o scurta plimbare prin centrul orasului si o masa la Thai Restaurant.( 40 lire) Deplasarile prin oras  le-au facut cu autobuzul, o calatorie costand 2 lire.  Dana a intalnit la tot pasul romani aflati la munca in Anglia si a tinut sa se pozeze cu ei.

Povestea excursiei ei este postata pe conturile oficiale de Face Book, Dana Savuica-Stanciu si Dana Savuica Public Figure



A doua zi de dimineata, fetele au plecat intr-o excursie la Cardiff, capitala Tarii Galilor, aflata la 3 ore distanta de Birmingham. “Am vazut si eu peisajul englezesc pe care il vazusem doar in filme. Acel verde crud al ierbii, multi mesteceni, o puzderie de oi care pasteau pe campii si caluti grasi, patati, care aveau pleduri colorate peste spate m-au incantat foarte tare. Casele din caramida rosie stateau ca niste soldati pe aleile serpuite, cu cosurile inalte scotand firicele de fum spre norii déjà incarcati iar bisericile in stilulo gotic, cu turlele ascutite iti dadeau senzatia ca te afli intr-o alta lume, ca esti teleportat inapoi in timp”.



Cardiff este un orasel cochet , aflat la Canalul Bristol, fiind capitala tinutului Galilor.

“Seamana foarte mult cu Transilvania si acum vad legatura de dragoste intre ele prin ochii Printului Charles, print de Wales”.   Orasul era foarte animat, targul de Craciun adunand o gramada de lume dornica de shopping si de distractie. Dana si Julie au luat pranzul intr-un restaurant unde chelnerii iti cantau arii la masa! Era o atmosfera de Craciun care a fost completata si de recuzita, fetele primind palarii tip joben si masti. “Oamenii sunt veseli si toti ne intrebau  intr-un accent greu englezesc, de unde suntem: where are you from, luv?. Cand auzeau ca suntem din Romania, toti comentau de frumusetea romancelor !”



O excursie in centrul vechi al orasului a insemnat shopping de suveniruri, Dana fiind pasionata de cani si magneti cu mesaje si poze specifice iar Julie si-a dorit sa viziteze castelul Cardiff.

Dupa o ploaie marunta, mocaneasca, care nu le-a deranjat deloc, a aparut si curcubeul!  Pe 8 decembrie, de ziua lui Julie, fetele au luat trenul si au vizitat oraselul lui Shakespeare, Stratford upon Avon! “Este de vis, e ireal, acesta este cu adevarat orasul tipic englezesc. Centrul mic era ornamentat feeric cu globuri si pomi, fiecare magazinas avea in vitrina ornamente de Craciun, mesele in miniatura la care puteai servi un ceai stateau pe pavajul pietonal pline de turisti iar marea vanzoleala era in fata casei lui Shakespeare. Noi am vizitat-o seara la lumina lumanarii. Am vazut patul in care s-a nascut el, camerele cu patul matrimonial, masa impodobita de Craciun, camara plina de bucate si atelierul de manusi al tatalui lui. Atmosfera secolului XI era autentica, chiar daca realizata cu maestrie de catre primarie.”



Ultima zi a fost petrecuta in capitala, la Londra! Un marathon de shopping pe faimoasele strazi, Oxford si Regent, intalniri inopinante cu romani care lucrau ca barmani, chelneri sau vanzatori la tarabe, un circuit Hop On Hop Off cu London Bus( 29 lire/pers) si un apus de soare cum rar se intalneste intr-un oras metropola au facut ca aceasta excursie sa fie una dintre cele mai frumoase pe care le-a avut Dana!.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod